Hradecká znovu neztratila set, je ve čtvrtfinále

18. 5. 2011, 16:07
Aktuality 1
Česká tenistka Lucie Hradecká si na turnaji ve Štrasburku zahraje o semifinále. Ve druhém kole dnes porazila Francouzku Stephanii Foretzovou-Gaconovou po setech 6-2 a 6-4.
Lucie Hradecká

Stejně jako ve svém úvodním souboji ve Štrasburku se i v dnešním utkání s domácí Stephanií Foretzovou-Gaconovou mohla Lucie Hradecká opřít o své podání. Tenistka s jedním z nejtvrdších servisů na okruhu WTA si připsala sedm es a po prvním podání ztratila za celý zápas pouhé tři výměny. Sama čtyřikrát sebrala své soupeřce servis a za 72 minut zvítězila 6-2 6-4.

Hradecká, která v sobotu oslaví 26. narozeniny, narazí na domácí tenistku i ve čtvrtfinále. Ta už by byla výrazně těžší: její soupeřkou bude nasazená jednička Marion Bartoliovou, která postoupila bez boje přes zraněnou Britku Elenu Baltachaovou.

Aktuálně 49. tenistka světového žebříčku Hradecká ve Štrasburku zatím potvrzuje dobrou formu z poslední doby. Před týdnem vyhrála turnaj kategorie ITF v Praze, předtím došla na WTA Tour do finále v Barceloně.

Vůbec poprvé v letošní sezoně si zahraje v turnajovém čtvrtfinále 27. hráčka světa Naďa Petrovová. Bývalá světová trojka a vítězka devíti titulů z okruhu WTA bojovala o postup mezi nejlepší čtyři naposledy loni v září v Soulu. Několikaměsíční čekání ukončila po výhře 2-6 6-2 a 6-2 nad Francouzkou Alizé Cornetovou.

Poprvé po třech měsících a poprvé letos na antuce do čtvrtfinále postoupila Daniela Hantuchová. S domácí Mathildou Johanssonovou sice v úvodu zápasu prohrávala 0-2, nakonec ale bez větších problémů vyhrála 6-4 6-2. 

"Před prvním zápasem jsem neměla moc času si zvyknout na místní podmínky, ale dnes jsem se už na kurtu cítila mnohem lépe. Dnes bylo horko a rychlé podmínky, ale v Paříži to bude podobné. Jsem ráda, že tu mohu hrát, protože si myslím, že je to ideální příprava na příští dva týdny," komentovala Hantuchová.

"Byla jsem tu už před 11 lety se svou mámou. Vzpomněli jsme si na nádherné město a jak jsou tu kám lidé milí. Je skvělé se sem vrátit, bylo to správné rozhodnutí," dodala osmadvacetiletá Slovenka.

Výsledky - Štrasburk (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (8-ČR) - Foretzová-Gaconová (Fr.) 6:2, 6:4, Bartoliová (1-Fr.) - Baltachaová (Brit.) bez boje, Petkovicová (2-Něm.) - Shuai Zhang (Čína) 6:1, 6:3, Petrovová (4-Rus.) - Cornetová (Fr.) 2:6, 6:2, 6:2, Kirilenková (5-Rus.) - Pousová-Tiová (Šp.) 6:3, 3:6, 7:6 (7:5), Hantuchová (6-SR) - Johanssonová (Fr.) 6:4, 6:2, Medinaová (7-Šp.) - Jovanovská (Srb.) 6:2, 6:0, Lučičová (Chorv.) - Dokičová (Austr.) 6:2, 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hradecká jede! Snad nebude mít smůlu na los na RG a Wimbledonu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist