Hradecká zvládla úvod Strabag Open i v teplácích, čeká ji Plíšková

4. 5. 2011, 15:59
Aktuality 0
ITF PRAHA - Dnes již antukové kurty na Štvanici déšť neskrápěl, navzdory slunečním paprskům se ale hrálo znovu za velmi chladného počasí. Situaci nepodcenila nejvýše nasazená Lucie Hradecká, jež ke svému úvodnímu vystoupení teplácích. Domácí favoritka porazila Bělorusku Kustovovou a s Karolínou Plíškovou si zahraje o čtvrtfinále.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká si do Prahy přivezla skvělou formu a z pozice nasazené jedničky útočí na druhý letošní titul z turnaje ITF. Čerstvá finalistka z Barcelony si v rodném městě musí zvykat na o dost chladnější počasí, v úvodním kole se však se všemi nástrahami vypořádala, když Bělorusku Daryu Kustovovou zdolala po dvou a půlhodinách hodinách 6-0 3-6 6-3.

"Ve druhém setu jsem měla na začátku možnost získat brejk, ale nepovedlo se mi to. Ona pak hrála liftované míče a já jsem do toho nechodila tak, jak jsem měla," komentovala Hradecká pro oficiální web turnaje. Pěštadvacetiletá Češka duel začala v teplákách, poté se svlékla, dlouhé kalhoty však znovu využila. "Počasí není ideální. Je velká zima, byla jsem trochu ztuhlá,“ vysvětlovala 52. hráčka světa, jež se v případě úspěchu na Strabag Open poprvé v kariéře posune do top 50.

O čtvrtfinále se v prvním vzájemném utkání střetne s o téměř sedm let mladší krajankou a vítězkou loňské juniorky Australian Open Karolínou Plíškovou, jež už včera postoupila přes Slovinku Zečovou-Peskiricovou.

Na vítězku českého souboje už ve čtvrtfinále čeká Mandy Minellaová. Pětadvacetiletá Lucemburčanka v duelu dvou hráček, které v prvním kole vyhrály shodně dvakrát 6-0, překvapivě porazila 6-2 6-4 osmou nasazenou Němku Sabinu Lisickou.

Něúspěšný vstup do turnaje má za sebou turnajová trojka Andrea Hlaváčková. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Plzně se do Čech vrátila coby finalistka ze švýcarského Chiassa, v Praze však roli papírové favoritky proti Rusce Regině Kulikovové nepotvrdila. Šanci utkání zdramatizovat neproměnila v druhé sadě, v níž vedla 5-2, a nakonec padla 3-6 6-7.

- ITF PRAHA (Česko, antuka, 50.000 dolarů) -
středeční výsledky (04. 05. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (1-ČR) - Kustovová (Běl.) 6-0 4-6 6-3
Kulikovová (Rus.) - Hlaváčková (3-ČR) 6-3 7-6(3)
Oprandiová (2-It.) - Lu Ťing-Ťing (Čína) 6-3 7-5
Wörleová (Něm.) - Florisová (It.) 5-7 6-3 6-4
Brengleová (USA) - Curenková (6-Ukr.) 6-2 7-6(4)
Krajiceková (Niz.) - Duarteová (Braz.) 6-0 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Minellaová (Luc.) - Lisická (8-Něm.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist