Hraj ještě agresivněji, radí Navrátilová Kvitové

21. 6. 2012, 16:20
Aktuality 14
Loni Martina Navrátilová pomohla Petře Kvitové radou před finále k triumfu ve Wimbledonu. Českou tenistku čeká od pondělí v All England Clubu obhajoba a devítinásobná wimbledonská šampionka Navrátilová jí radí, aby hrála ještě agresivněji. Pocit obhájkyně titulu podle ní dodá Kvitové sílu.
Petra Kvitová a Martina Navrátilová

Kvitová má prý předpoklady na trávě opět uspět. "Má dobrý levácký servis, tvrdé údery z obou stran a na trávě se i dost dobře pohybuje," řekla Navrátilová na webu Laureus.com. "Může být agresivnější, má dobrý čop a měla by toho využít. Rády bych v ní viděla trochu víc Martiny."

Na dotaz, jestli může Kvitová titul obhájit, neodpověděla Navrátilová jednoznačně. Vyzdvihla ale sílu její nátlakové hry i schopnost přejít častěji k síti, než dokáže třeba Ruska Maria Šarapovová nebo Američanka Serena Williamsová. "Petra by se měla jako obhájkyně cítit skvěle. Ten pocit je ve Wimbledonu silnější než kdekoli jinde, aspoň já to tak cítila. Dodává extra sílu a sebevědomí a mělo by jí to pomoci," řekla Navrátilová.

Kvitová letos hrála semifinále na Australian Open i na Roland Garros a ve Wimbledonu zažije poprvé roli obhájkyně grandslamového triumfu. "Mám na trávu dobrou hru, ale řada dalších tenistek rovněž hraje na trávě výborně. Doufám, že můžu vyhrát. Ráda bych to zase dokázala, ale snadné to vůbec nebude," řekla Kvitová.

Jejími největšími soupeřkami budou Šarapovová, vítězka Roland Garros, a Serena Williamsová. "Pokud projde prvním týdnem, vydrží zdravotně v pořádku, tak je nejnebezpečnější," řekla Navrátilová. Zmínila se i o Australance Sam Stosurové. "Může hrát na trávě nejlépe, ale musí si věřit," uvedla.

S Navrátilovou mluvila Kvitová den před loňským finále a dostala radu jak uspět, což se jí povedlo. "Je tajemství, co mi řekla. To nikomu nepovím, ale jasné je, že je zkušená a chytrá," řekla Kvitová na adresu svého vzoru.

Otec ukazoval Kvitové zápasy Navrátilové ve Wimbledonu, které se fulnecké rodačce vryly do paměti. "Snažím se hrát rychle a mít dobrý servis jako Martina," uvedla Kvitová. "Mým hrdinou byl Rod Laver, takže já jsem teď pro Petru Rodem Laverem, což je roztomilé," řekla Navrátilová.

Poprvé viděla Kvitovou před pár lety na French Open a podle svých slov tušila, že z ní může vyrůst hvězda. "Už tehdy měla výborné údery a bylo jasné, že pokud vydrží a bude se zlepšovat, že bude velkou hráčkou," řekla Navrátilová.

pva, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
...a hlavne mín prcat s Pavláskem během turnaje...at si to nechají na Havaj v zimě:)
Reagovat
smazaný uživatel
Fuj!Tak už dost těch vulgarit!!!Takové "názory" si nechte pro sebe
Reagovat
freeteepek
Petra má se svým týmem velmi dobré vztahy. A to je podstatný. Holky jsou komplikovaný. A i kdyby jí do toho měla kecat třeba nějaká "holka" jako Martina, není záruka, že si budou rozumět po lidské stránce a že to bude klapat. Kotyzy bych se určitě nevzdával, ale Petra by svůj tým rozšířit určitě měla. Minimálně o jednoho až dva kvalitní sportovní psychology:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhodit Kotyzu, to tu doporučují ti největší radikálové. Změna by to jistě byla velmi efektní, ale nejsem si jist, jestli v současnosti skutečně efektivní, obávám se, že ne. Spolupráce s nějakou bývalou zkušenou hráčkou proč ne, ale rozhodně to není všespasitelné a v nevhodné formě by to mohlo nadělat víc škody než užitku.
S psychologem souhlas, Petra sice s nějakým spolupracuje, ale možná by nebylo na škodu tu spolupráci zintenzivnit. :-)
Reagovat
VlS
Psala tu o tom hodně dobře Sojka a mám dojem, že ví o čem mluví. Vztahy v týmu jsou o vzájemné důvěře a to nejen mezi Petrou a členy týmu, ale i mezi členy mezi sebou. U Petry to může být o to složitější, že (aspoň tak na mě působí) jí hodně záleží na lidech kolem ní a má je prostě ráda. To je velká nevýhoda hodnejch lidí, sebestřední sobci jsou na tom z tohohle pohledu daleko líp. (Abych nemluvil jen o Petře, velmi podobnej model Je třeba Nole - Vajda, Rafa - Strejda Tony - de facto rodina).
Že by to chtělo něco změnit je ale taky pravda, protože problém s vysokým počtem chyb, neschopnost nebo možná spíš neochota přejít na plán B, když to nejde, to je na stejným místě už hrozně dlouho bez vývoje. Možná i takováhle občasná komunikace může být prospěšná a pokud by Martina byla ochotná dělat jakéhosi guru, tak by to mohlo Petru možná posunout zase o kus dál, mohl by to být ten impulz.
Reagovat
smazaný uživatel
bylo tady už někdy vysvětleno proč nejdou ty fotky zvětšovat ?
Reagovat
Heather_Fedex
ja si myslim, ze martina temito prohlasenimi zbytecne dostava petru pod tlak. i na us open z ni uz spolu s hingisovou delali svetovou jednicku, ale nestalo se tak. podle mne to bude otazka psychiky. proste musi hrat uvolnene. nejtezsi to bude zrejme na zacatku turnaje, kde se bude muset rozehrat a jednoznacne splnit roli favoritky. pokud si bude hlava pripoustet, ze je obhajkyne titulu, tak ji prida na stresu. obhajit titul neni sranda. o tom se presvedcila spousta mentalne silnych a odolnich hracu/hracek
a jinak docela by me zajimalo, co to asi martina petre pred lonskym finale poradila. nemyslim si, ze to bylo neco prevratne, jako serviruj ji do backhandu, nebo neco. asi to spis byla nejaka osobnejsi vec, kt. ji povzbudila. a proto si to nechava jen pro sebe
Reagovat
Heather_Fedex
na AUSTRALIAN open
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš Petro kopni Kotyzu do prdele a vezmi si za trenérku Martinu a problém je vyřešený .
Reagovat
Bob
no, možná by to bylo zajímavý..
Reagovat
smazaný uživatel
to by Martina asi nevzala, podle me na ni prilis svazujici a zavazujici.
Reagovat
pepin
Já bych to řešil jinak, Kotyzu nechat a Martina at je jako poradce.
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, tyhle vztahy na dalku... :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist