Hrbatý deklasoval v Petrohradu favorizovaného Tursunova

20. 10. 2008, 22:17
Aktuality 4
ATP PETROHRAD / BASILEJ - Zkušený tenista Dominik Hrbatý překvapivě deklasoval v prvním kole turnaje v Petrohradu domácího Dmitrije Tursunova s ve druhém kole narazí na semifinalistu letošního Wimbledonu Rainera Schüttlera.
Dominik Hrbatý

Třicetiletý Slovák Dominik Hrbatý, jenž vinou dlouhé pauzy způsobené zraněním ramene klesl až na současnou 340. příčku žebříčku, vyhrál dnešní duel nad šestým nasazeným Dmitrijem Tursunovem za necelou hodinu 6-1 6-1. Rusa dnes trápilo zraněné rameno, se kterým měl problémy už před týdnem v Madridu.

V Rusku se nedařilo ani dalším domácím tenistům: Kunicyn podlehl Schüttlerovi , který bude ve druhém kole soupeřem Slováka Hrbatého a Koroljov uhrál pouze tři gamy s Rumunem Hanescem.

Kvalitně obsazený turnaj v Petrohradu má dotaci více než milion dolarů, největším favoritem na zisk titulu je čerstvý vítěz podniku Masters v Madridu Brit Andy Murray.

V Basileji dohrál domácí Wawrinka
Pátý nasazený Stanislas Wawrinka vypadl na domácím turnaji v Basileji už v úvodním kole. O překvapení se postaral německý tenista Benjamin Becker. Švýcar, který dnes nedokázal odvrátit ani jeden brejkbol, si tak znovu zkomplikoval boj o letenku na Turnaj mistrů. Na osmého del Potra ztrácí 36 bodů.

Až na pátý pokus dokázal zvítězit Rus Igor Andrejev nad Jürgenem Melzerem z Rakouska. V druhém kole se utká s německým soupeřem - Kohlschreiberem nebo Gremelmayrem.

ATP PETROHRAD (Rusko, hala, 1.049.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Hrbatý (SR) - Tursunov (6-Rus.) 6-1 6-1
Hanescu (Rum.) - Koroljov (Rus.) 6-1 6-2
Schüttler (Něm.) - Kunicyn (Rus.) 6-2 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Jelgin/Kudrjavcev (Rus.) - Cerretani/Levinský (USA/ČR) 6-2 6-2

ATP BASILEJ (Švýcarsko, hala, 891.000 eur) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
B. Becker Něm.) - Wawrinka (5-Švýc.) 3-6 7-6(5) 7-6(5)
Fish (8-USA) - Calleri (Arg.) 7-6(2) 6-2
F. Lopez (Šp.) - Chiunidelli (Švýc.) 7-6(5) 7-6(7)
Andrejev (Rus.) - Melzer (Rak.) 7-6(5) 7-5

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
To bylo doslova vyhlazení Rusů..navíc všichni poraženi hladce ve dvou. Je ale fakt, že třeba Tursunov měl nějaké problémy s ramenem, asi nemohl pořádně servírovat a on je bez podání sotva poloviční. Jinak si ten výsledek nedovedu vysvětlit.
No a Wawrinka..ten na dnešní zápas nebude vzpomínat v dobrém.. 6:3 *5:4 a nakonec 6:3 6:7 6:7.. Snad byl nervózní před domácím publikem, ale tohle by se hráči, který bojuje o turnaj mistrů stávat nemělo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný, před pár lety byl Hrbatý pan hráč :-) bál se ho i Fedex. Ale při vší úctě k němu, to dnešní vítězství bylo asi fakt ovliněno zdravotním stavem Tursunova.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawřín mi nikdy sympatický nebyl. Už jen to jméno, příjmení upravené pro správnou německou výslovnost v kombinaci s příšerným Stanislasem.
Reagovat
smazaný uživatel
-tento hráč nemá potenciál udržet se mezi ptvními dvaceti natož deseti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist