Huberová chce americké občanství splatit zlatem

12. 8. 2008, 18:34
Aktuality 0
Před osmi lety startovala tenistka Liezel Huberová na olympiádě v Sydney za rodnou Jihoafrickou republiku, ale nyní v Pekingu už reprezentuje svoji novou vlast Spojené státy americké. Aktuálně nejlepší deblistka světa se chce USA odvděčit za to, že ji přijaly za svou, společně se zkušenou Lindsay Davenportovou plánují zaútočit na olympijské zlato.
Profily hráčů
Liezel Huberová

Jednatřicetiletá Huberová se narodila v jihoafrickém Durbanu. Už jako teenagerka se přestěhovala do Spojených států, ale americkou občankou se stala teprve před rokem. "Moc si cením toho, že mě Spojené státy přijaly za svou a neodkoply mě," řekla světová deblová jednička po úvodním olympijském zápase v nových barvách.

Americké občanství jí zatím přineslo štěstí; v prvním kole dovolily favorizované hráčky uhrát polským soupeřkám (Jansové s Rosolskou) pouze tři gamy. "Myslím, že dneska jsem byla klidná, ani ne moc nervózní. Nechtěla jsem tolik dávat najevo emoce, protože celý den před zahájením her jsem probrečela," přiznala Huberová, která má na kontě 31 turnajových titulů ze čtyřhry, z toho tři grandslamová vítězství.

Olympijské zlato by však řadila mnohem výš. "Už když jsem za USA hrála Fed Cup, bylo to pro mě extrémně emocionální. Dostat šanci reprezentovat Spojené státy na olympiádě a hrát po boku Lindsay, to je sen," řekla Huberová na adresu Davenportové.

Olympijská šampionka z Atlanty 1996 Davenportová už před časem oznámila ukončení kariéry, ale nyní se vrátila a v Pekingu pomýšlí se svou deblovou partnerkou hodně vysoko. Obě sní o ryze americkém finále. "Samozřejmě očekáváme zlato z dvouhry a přejeme si, abychom si ve finále debla zahrály proti sestrám Williamsovým," dodala Huberová.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist