Hurkacz získal první trofej z antuky, v Estorilu slaví 8. titul po výhře nad Martínezem

7. 4., 18:51
Aktuality 1
ATP ESTORIL - Hubert Hurkacz (27) zakončil svůj nejpovedenější týden na antuce ziskem celkově osmého titulu. Druhý nasazený Polák dobyl portugalský Estoril, kde si ve svém jubilejním 10. finále poradil 6:3, 6:4 se Španělem Pedrem Martínezem (26).
Profily hráčů
Hubert Hurkacz zakončil svůj nejpovedenější týden na antuce ziskem 8. titulu (© Profimedia)

Martínez – Hurkacz 3:6, 4:6

Hubert Hurkacz už vyhrál sedm turnajů ATP včetně dvou akcí Masters 1000 a zahrál si semifinále Wimbledonu, na antuce ale žádné oslnivé úspěchy neslavil. Maximem byla dvě čtvrtfinále na předloňských Masters 1000 v Monte Carlu a Madridu a osmifinále na následném Roland Garros. Jinak na nejpomalejším povrchu nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě.

Počtvrté se mu to povedlo až nyní na menším podniku ATP 250 v Estorilu, kde 10. hráč světa potvrdil roli papírového favorita. Po výhrách nad Janem Choinským, Ruizem Pablem Lamasem a Nicolasem Garínem zvládl i finále proti Pedru Martínezovi.

Sedmadvacetiletý Polák v zápase nastřílel 15 es, nečelil jedinému brejkbolu a po necelé hodině a půl zvítězil 6:3, 6:4. Vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4:0, kdy ztratil jediný set.

Hurkacz v jubilejním 10. finále na okruhu ATP a prvním na antuce získal 8. titul. Trofej na oranžové drti získal jako první polský hráč od triumfu Wojciecha Fibaka v Gstaadu v roce 1981.

Šestadvacetiletý Španěl Martínez v sobotním semifinále udolal obhájce titulu Caspera Ruuda a připsal si premiérový skalp hráče TOP 10, přidat druhý titul k trofeji z chilského Santiaga 2022 ale nedokázal. Finále hrál potřetí a opět na asvé oblíbené antuce.

Výsledky turnaje ATP 250 v Estorilu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Kandinsky1
To jsou věci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist