Hvězdami Sparta Prague Open budou Šafářová s Koukalovou

30. 4. 2014, 14:36
Aktuality 17
Celá česká špička, s výjimkou Petry Kvitové, se představí v letošním pátém ročníku turnaje žen ITF Sparta Prague Open. Hattrick zkusí ve Stromovce zkompletovat Lucie Šafářová, poprvé uspět na svých domovských kurtech touží Klára Koukalová a v pavouku budou i další fedcupové reprezentantky Barbora Záhlavová-Strýcová a Andrea Hlaváčková.
Klára Koukalová a Lucie Šafářová (© Sparta Prague Open)

Českou účast v hlavní soutěži turnaje ITF, který se v pražské Stromovce uskuteční od 12. do 18. května s dotací sto tisíc dolarů, rozšíří díky divokým kartám Kristýna Plíšková, jejíž sestra Karolína je také na startovní listině, a nadějná dvojice Kateřina Siniaková a Tereza Smitková.

Lucie Šafářová má zatím na Spartě stoprocentní bilanci deseti výher. "Sparta je vždycky silný turnaj a těším se, že budeme hrát v Česku, protože kromě Fed Cupu není šance se ukázat doma," řekla 26. hráčka světa.

Velkou motivaci turnaj vyhrát a mít plakát v životní velikosti v chodbě u šaten v areálu má Klára Koukalová. Jako hráčka Sparty na místních dvorcích trénuje. "Pro mě je ten turnaj úžasný. Všechny tady znám a přijde rodina i kamarádi. Je to i výhoda, protože fanoušci podporují jen nás, což jinde nezažijeme," těšila se.

Předloni Koukalová prohrála až ve finále se Šafářovou, minulý rok vypadla hned v 1. kole. "Takže mám co napravovat a ráda bych si třeba s Luckou to finále zopakovala, to by byl ideální scénář," uvedla 31. hráčka světa. "Turnaj ale má silné obsazení, kdejaká akce okruhu WTA by to mohla závidět," řekla.

Z první stovky žebříčku WTA je přihlášeno deset hráček. Mezi nimi třeba Belgičanka Yanina Wickmayerová, bývalá světová dvanáctka. "Máme velice silnou startovní listinu, což nás těší," řekla Petra Černošková, šéfka Sparty.

V sobotu se diváci mohou těšit mezi semifinálovými zápasy na exhibici za účasti bývalé světové jedničky Švýcarky Martiny Hingisové a wimbledonské vítězky Jany Novotné. Ve smíšené čtyřhře je doplní Jiří Novák a Petr Pála. Nedělní finále startuje v 11:30, předtím se od 10:00 uskuteční dětský den.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Fandina
Obsazení je super, tak ještě, aby se ty holky nevyházely navzájem hned v prvním kole. Chce to nějaký super los ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Mám velkou radost, že Katka Siniaková dostala divokou kartu. Udělám všechno pro to, abych ji zase viděl. :) Bylo by super, kdyby na domácích kurtech odehrála víc zápasů než loni. To samozřejmě taky záleží na tom, jakou soupeřku jí přisoudí los...

Jinak nevím, jestli už jste viděli fotky, které Katka pořídila ve Stuttgartu. Vyzkoušela si jízdu v Porsche a nejvíc se mi líbí, jak se vyfotila s Aničkou. Jsou to dvě fešandy... :)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.771569046208032.1073741841.496895680342038&type=1
Reagovat
Fandina
Na sobotní exibici se těším, kromě Martiny a Jany také na Jirku Nováka a Petra Pálu, toho obvzlášť, kdyžb ho pořád vidím při FEDu radit, tak se ráda podívám na to jak zase bude hrát.
Reagovat
paulmara
Změny za poslední týden

odhlášené
Patricia MAYR-ACHLEITNER
Mona BARTHEL
Sharon FICHMAN
Shahar PEER
Anna TATISHVILI
Nadiya KICHENOK
Luksika KUMKHUM
Estrella CABEZA-CANDELA
Jovana JAKSIC (Q)
Johanna KONTA (Q)

Do hlavní soutěže se posunuli
Anna-Lena FRIEDSAM (GER)
Andrea HLAVACKOVA (CZE)
Vesna DOLONC (SRB)
Timea BABOS (HUN)
Irina-Camelia BEGU (ROU)
Heather WATSON (GBR)
Tadeja MAJERIC (SLO)
Reagovat
smazaný uživatel
Docela mě mrzí, že se nezúčastní Jovana. Potom jsem byl z těch odhlášených celkem zvědavý taky na Kumkhum... Ale jinak je tam pořád dost zajímavých hráček. Prioritní je pro mě Katka a docela rád bych viděl taky Mandy Minellu. :)
Reagovat
paulmara
Jaksic bych rád viděl, ale bez toho jejího unikátního jekotu
Reagovat
Frick
prostě je. Má to Česká sportovní dobře zařízený, že je sem přitáhnou...

A kdyby Klára / Lucka řekla sory, jedu do Říma, tak jak by byly sankcionovaní?
Reagovat
misa
Z toho, že si nedovolí jet na turnaj Premier 5, je vidět, že sankce budou dost citelné. Aspoň Černošek nenutil loni Petru s Luckou hrát extraligu.
Reagovat
smazaný uživatel
Černoška, určitě ti to ten malej vydřiduch rád poví ;-)
Reagovat
Fandina
Černošek na ten turnaj sehnal finance, takže je to na něm, jak to zařídí. Pokud někdo z vás sežene nebo dá peníze na nějaký turnaj, určitě z něm může být i něco většího, než pouhé ITF na Spartě.
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně ať není 3/4 rozpočtu ze státního rozpočtu ...
Reagovat
Fandina
Tak to tedy nevím, jestli je to ze státního rozpočtu, ale každopádně to holkám přeji, když si to zaslouží a vyhrají, mají na odměnu právo, české mají víc příležitostí zabodovat, uspět, když jich je tam hodně.
Reagovat
EllNino
ty naše holky maj asi nějakej novej trend v těch kanárech, dneska vyhrála Renka Voráčová nad Němkou Natalií Proese 6:7 6:0 6:0 ... po Lucce a Petře už 3. Češka v krátké době :DD ...
Reagovat
smazaný uživatel
a Bára 6-0 6-0 dostala od Suarez :)
Reagovat
tommr
a Bára zřejmě nechtěla zůstat pozadu a s CSN pukla ve dvou setech 0:6 0:6 .... :(
Reagovat
EllNino
ale jo tak se Suarez na antuce, ten 2. set byl docela vyrovnanej, Bára měla při svým servisu spoustu výhod, ale všechno si Carla bohužel uhrála, Bára pak už rezignovala ...no nevadí, musím být rádi za včerejší výhru s Oprandi, ta se cení :)
Reagovat
Fandina
Faktem je, že Oprandi po tom, co hrála super minulý týden v Maroku a došla do finále je výborný skalp.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist