Hvězdné finále jedniček v Dauhá: Azarenková porazila Serenu

17. 2. 2013, 18:54
Aktuality 121
WTA DAUHÁ - Zítra Serena Williamsová vystřídá na postu tenisové královny Viktorii Azarenkovou, návrat do čela žebříčku ale vítězstvím ve vzájemném duelu nepotvrdila. Běloruska po devíti porážkách v řadě Američanku porazila v dnešním finále turnaje v Dauhá a obhájila loňský titul, který je jejím celkově šestnáctým.
Viktoria Azarenková

Vskutku zajímavé obsazení nabídl dnešní finálový zápas na turnaji v katarském Dauhá. Ve finále se tu střetly aktuální světová jednička Viktoria Azarenková a budoucí světová jednička Serena Williamsová. Obhájkyně titulu z loňského roku ale dnes ukázala, že přijela do Kataru ve skvělé formě a teprve podruhé v kariéře dokázala Serenu porazit. Po třech setech 7-6 2-6 6-3 tak v Dauhá slaví už 16. titul.

První set začala na podání Serena a bez problémů servis udržela. Běloruska se svým prvním podáním v zápase také neměla žádný problém a srovnala na 1-1. Přestože obě hráčky hrály skvělý tenis, hned třetí hra prvního dějství nabídla 3 brejkboly. Serena hned při tom prvním udělala dvojchybu a Azarenková se ujala vedení 2-1.

V šesté hře měla Serena první brejkbol, který ale neproměnila a Azarenková dál vedla. Američanka pak odservírovala gem a v osmé hře přišla další šance na srovnání skóre. Tentokrát už Serena nepochybila, vzala Bělorusce podání a vyrovnala na 4-4.

Serena Williamsová a Viktoria AzarenkováDo konce první setu si pak obě tenistky držely svá podání a o výsledku první sady tedy rozhodovala zkrácená hra. Běloruska si za stavu 7-6 vypracovala setbol, který proměnila a ujala se vedení 1-0 na sety.

Po čas celého druhého setu si lépe vedla Američanka, která méně chybovala a agresivními údery honila Bělorusku po základní čáře. Azarenková si hned ve třetí hře ztratila podání a poslala tak Williamsovou do vedení 2-1.

Serenu ve druhém setu držel i servis, který ani jednou neztratila a nabídla Bělorusce pouze jediný brejkbol. Azarenková byla na podání méně jistá a za stavu 1-3 měla Serena další možnost, kterak vzít Bělorusce servis. Hrozbu však Běloruska odvrátila a snížila na 2-3.

V šesté hře druhého dějství Serena znovu vzala Azarenkové podání a bez problému pak set doservírovala a vyhrála ho 6-2. Američanka výhrou druhé sady srovnala stav setů na 1-1 a o vítězce zápasu musel rozhodnout třetí set.

Třetí dějství odstartovala na podání Běloruska, která právě ve třetí sadě servírovala nejlépe ze všech tří setů a trefila 80 procent prvních podání. Za celý druhý set nabídla Sereně jak jediný brejk, ale Američanka jej nedokázala proměnit.

Serena byla ve třetím setu méně jistá a zejména na returnu nenacházela na agresivní a přesnou hru Azarenkové odpovědi. Sama si v závěrečném setu prohrála hned první podání, což dost možná rozhodlo o vývoji celého třetího dějství. Azarenková se po prvním podání Sereny dostala do vedení 2-0 a o vedení už do konce zápasu nepřišla.

V osmé hře třetí sady šla Azarenková servíroval na vítězství v zápase a na zisk titulu. Běloruska nezaváhala a skvělou hrou dovedla třetí set do vítězného konce 6-3. Po dvou hodinách a 28 minutách hry se tak radovala teprve z druhého vítězství nad americkou tenistkou. Běloruska dnešním vítězstvím přerušila šňůru osmi porážek v řadě a navázala na zatím jediné vítězství nad Serenou z roku 2009.

"Jen jsem chtěla bojovat, dát do zápasu to nejlepší a využít každou příležitost, kterou jsem měla," komentovala Azarenková. "Cítím se skvěle, tento turnaj je úžasný. Chtěla jsem dnes ze sebe vydat všechno. Když jsem ve třetím setu rychle prohrávala 0-30, říkala jsem si 'Musíš se sebrat, něco vymyslet!'. Jsem moc ráda, že se mi pak podařilo předvést svou hru," libovala si třiadvacetiletá Běloruska.

Williamsová výkon soupeřky ocenila, ale podotkla, že nebyla v nejlepší formě. "Myslím si, že jsem celý týden nehrála svůj nejlepší tenis, zápasy jsem spíš ubojovala. Dostala jsem se tak na dvacet procent, což proti takové hráčce nestačí. Rozhodně nejsem šťastná, ale jsem světová jednička," řekla Američanka, která si posun do čela zajistila už v pátek výhrou proti Kvitové.

Erraniová a Vinciová mají třetí letošní titul
V Dauhá se dařilo favoritkám nejen ve dvouhře, ale i ve čtyřhře. Do finále se na katarském turnaji probojovaly dva nejvýše nasazené páry - světové jedničky Italky Sara Erraniová a Roberta Vincová a nasazené dvojky Slovinka Katarina Srebotniková a Ruska Naďa Petrovová.

Přestože Italky prohrály první sadu poměrně hladce 6-2, v dalších setech se zlepšily a vývoj finále otočily. Druhý set vyhrály 6-3 a následný supertie-brejk 10-6 a slavily tak po triumfech na Australian Open a v Paříži již třetí letošní titul.

"Bylo to stejné jako ve včerejším semifinále. První set jsme nezačaly moc dobře a poměrně rychle jsme ho prohrály. Ve druhém setu jsme se ale o dost zlepšily, hrály jsme agresivně, nedělaly tolik chyb a vytvářely na soupeřky tlak. Na začátku supertie-breaku jsme prohrávaly 0-4, ale dokázaly jsme to otočit a zvítězit." komentovala Sara Erraniová po vítězství.

"Byl to dobrý turnaj, i když jsme musely hrát ve čtvrtfinále, semifinále i ve finále třetí set. Dnes jsme začaly špatně, ale zlepšily jsme se a vyhrály jsme. Nebyl to ale vůbec lehký zápas, soupeřky hrály moc dobře."dodala Roberta Vinciová k zisku už 16. společného titulu na okruhu WTA.

- WTA PREMIER 5 DAUHÁ -
(Katar, tvrdý povrch, 2.369.000 dolarů)
nedělní výsledky (17. 02. 2013)

Dvouhra - finále:
Azarenková (1-Běl.) - S. Williamsová (2-USA) 7:6, 2:6, 6:3

Čtyřhra - finále:
Erraniová, Vinciová (1-It.) - Petrovová, Srebotniková (2-Rus./Slovin.) 2:6, 6:3, 10:6

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

121
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole si dal včera večer další live chat s fanoušky, odpovídal na jejich otázky a navíc si vzal k sobě i nejmladšího Djokoviče Djordjeho, který mimochodem žije v Praze a taky v tom videu o Praze mluví jako o svém oblíbeném městě:-)...
Tak jen kdyby to někoho zajímalo:-)))
Reagovat
Bob
koukal jsem :)
Reagovat
Mayo
Serena je najväčšia pani
Reagovat
smazaný uživatel
Vika si NAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Když ona je mi tak strašně nesympatická....
Reagovat
spaniel
Mne taky, hlavne revem. Jeste vic nez Marfusa, Vika totiz jeci dlouho, micek je uz davno u souperky a to mne dojde fakt za hranou. Ale dnes hrala lip.
Reagovat
Fandina
přidávám se, ten řev je opravdu hrozný, nejvíc mě vadí, že je opravdu umělý, není automatický, jak tvrdí, hodně jí sledujte, když jde o něco, do tuhého, neslyšíte jej. Jinak je mi Vika kromě toho řevu sympatická, živelností a samozřejmě hrou, na to se pěkně dívá.
Reagovat
VlS
Můžu do klubu?
Reagovat
pepin
Máte pravdu tedy i já, mně je to také proti vůli, ale jak vidíme tak s tím nikdo nic nenadělá, protože to jsou top hráčky.
Reagovat
smazaný uživatel
Když hraje skvělý tenis, přestanu vnímat houkání...;-)
Reagovat
PetaM
Mě přijde, že Máša řve teda mnohem hůře. Řve, jako by jí píchaly ostrými, vařícími vidlicemi. A poslední dobou mi přijde, že řve mnohem více :D :D Nesnáším řev jak Máši, tak Viky, ale u Viky mi to přijde takové "jůůůů" a u Máši "áááááááá" :D :D Nevím, Vika má podle mě méně decibelů, než Máša :D :D
Reagovat
Fandina
Sonja a když nehraje pěkný tenis, tak ho vnímáš?
Reagovat
pepin
Tak ono zase až tak o nás nejde, je ale pravda, že spousta lidí ji kvůli tomu a marfušu nemusí. Spíš jde o ty co jsou s ní na kurtu na druhé straně.
Reagovat
dadaft
když hraje Azarenková velký zápas, tak to taky snáším nějak líp.
ale třeba loni na USO proti Tatišvili, to jsem z ní šílel...
Reagovat
Fandina
Já pořád přemýšlím o slovech Martiny Navrátilové, že ona byla zvyklá poslouchat úder a podle toho nabíhala na směr a že toto je ten důvod, proč ty hráčky řev používají, aby mátli soupeřka a že je to nefér. Kromě toho tě ten řev usměrňuje do taktu, tedy tak jak ti hráčka určuje. Potom je tedy otázka, jestli když to třeba pomáhá ve hře ve výdechu, to nemají používat všichni a proč to nedělají, samozřejmě to je diskuse pořád dokola. Ale třeba dneska jsem měla puštěný Slovak sport televizi a přišla návštěva a ta u toho rostla. Mě to někdy vadí víc a někdy míň, ale o mě tady tak hodně nejde, i když se mi to opravdu nelíbí a když tam ten řev není, tak to víc uznávám.
Reagovat
freeteepek
Nejhůř řve Máša. Hned za ní jsou Azarenková s Eraniovou a Schiavoneovou. Ty všechny bych nakopal doprdele, dokud by je to nepřešlo. Je to nefér vůči někomu, kdo to nedělá.:-((((((((((((((((((
Reagovat
PetaM
Já pochopím, že občas si člověk hekne, ale pochopím to, když je dlouhá a těžká výměna, nebo při podání, dává se do toho síla. Ale aby řvaly už od prvního míčku mi prostě nepřijde přirozené ani hráčské .. :) Kdyby začaly řvát někdy uprostřed utkání, pohoda, ale takhle ...
Reagovat
Titan
Sleduji to, Petra ji na Turnaji Mistryň 2011 v závěru zápasu doslova umlčela. I dnes jsem si všiml, jak vypadla z role, odvracela pár míčků za základní čarou a zřejmě zrovna přepínala na záložní zdroj...
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale nejhůř řve(řvala) Petkovič, přitom jinak hodně sympatik baba. To její "hlášení autů" je už podle mého hodně za hranou.

Možná je to námět pro televize, jak softwarově odstranit řev, když už si poradili s vuvuzelami.
Reagovat
Titan
:-) No, až bude jedna televize vydávat na přenosech do celého světa ideálně z jednoho místa dění, tak možná ano. Ale dokud se bude hrát na stovkách kurtů po celém světě a přenosy zajišťovat pokaždé jiná televize, tak k tomu nedojde. Tohle mají řešit diváci na kurtu a na nesportovní chování tenistek reagovat rovněž nesportovně...
Reagovat
smazaný uživatel
Jovanovski je taky pěkná řvounka...
Uznávám, že mě ten řev taky často irituje, ale když se hrajou velké zápasy a skvělý tenis, tak to neřeším.
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasný tenis, úžasný zážitek! Díky moc, Viko! Pro takové momenty stojí za to žít. :) A taky klobouk dolů před Serenou! Bez ní by ten zápas rozhodně nebyl takový. Asi nikdo nemůže pochybovat, že to byl zápas dvou nejlepších hráček současnosti.

Začátek měla Vika opravdu velmi dobrý, naopak Serena se hledala. Aby Serena prohrála tři gemy v řadě čistou hrou, to se nestává moc často... Pak se ale Serena zlepšila a vyrovnala na 4:4. Závěr prvního setu byl hodně vyrovnaný. Mohlo se to naklonit na jednu i druhou stranu. Vika tam ještě před tie-breakem přečkala kritické momenty, kdy byla dva míčky od ztráty setu. Potom vedla v tie-breaku 5-2, jenže Serena to otočila a měla setbol. Vika ho naštěstí odvrátila a za stavu 6-6 mi vypadnul obraz. Pak jsem se s velkým potěšením dozvěděl, že Vika získala následující dva body a zároveň i celý první set. :) Ve druhém setu začala Serena mnohem lépe než v prvním a Vika ve třetím gemu ztratila podání. Druhý set se zlomil asi v šestém gemu, kdy Vika měla brejkbol, ale Serena ho odvrátila esem. V následujícím gemu se Vice nedařilo na podání. Navíc byla Serena neskutečně rozjetá a poměrem 6:2 získala druhý set. Možná je ale nakonec dobře, že si Vika ve 2. setu vybrala takovou malou krizi... Ve třetím setu totiž Vika začala výborně a ve druhém gemu získala brejk. V té chvíli jsem ještě netušil, že to bude jediný brejk v celém setu. Vika ve třetím gemu odvrátila brejkbol, což bylo hodně důležité. Pak už jsem jenom doufal, že bude mít větší štěstí než Petra. Stav 4:1 byl nadějný, 5:2 ještě víc. V osmém gemu při podání Sereny měla Vika mečbol, který Serena odvrátila přes první podání, které však bylo v autu (jak ukázala režie). Mrzelo mě, že si Vika v tu chvíli nevzala jestřábí oko a trochu jsem se bál, aby ji to nakonec nemrzelo. Moje obavy ovšem byly naprosto zbytečné. Za stavu 5:3 Vika výborně dopodávala a dokázala to! :) Po několika smolných prohrách se Serenou (finále USO 2012, čtvrtfinále AO 2010) jí to tentokrát vyšlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si vědom toho, že Serena umí hrát lépe než dnes. Přesto si myslím, že při spoustě momentů předvedla neskutečné věci a obrovskou měrou přispěla ke kvalitě tohoto zápasu. A taky musím říct, že je mi pořád sympatičtější. Sama říkala po zápase s Petrou, že je teď nějaká citlivější. Při těch zápasech to je poznat, někdy vypadá tak smutně. Myslím, že Serena je uvnitř velmi křehká a hodná. :)

Co se týče Viky, mám z ní velkou a upřímnou radost! :) Před začátkem této sezony někteří pochybovali, jestli bude schopná zopakovat první polovinu loňského roku. Teď už je jasné, že toho schopná je a vlastně už to dokázala. Obhájila titul na AO a teď i v Dauhá. Hraje naprosto úžasný tenis a její výkony v Dauhá patřily k tomu nejlepšímu, co jsem od ní viděl. V posledních dvou letech neskutečně dozrála po všech stránkách. Já osobně ji sleduju a fandím od turnaje v Praze 2008, takže vím, o čem mluvím. :)
Reagovat
spaniel
Ja mam Serenu rad, ale nevim jestli je hodna. To jak chtela lajnove vrazit micek do krku, aby se udusila, o tom zrovna moc nesvedci.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba je těhotná, když je tak přecitlivěla a říkala, že poslední dobou často brečí....:))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že až tak? :) Třeba je prostě jenom šťastná se svým trenérem... Jinak to byl dneska zajímavý pohled do lóže Sereny, má to tam takové hezky rozmanité. :) Poznám jejího trenéra a sparing partnera. Taková asijská holka, co tam seděla, to je nějaká její kamarádka? :)

Ale ještě k tomu těhotenství, když už jsi to nakousnul... Možná na tom něco bude, protože se mi při semifinále s Mashou zdálo, že Serena má zase nějaká větší prsa. :D Tak mě napadá: Škoda, že dneska musely hrát holky trochu víc oblečené. U Sereny pro horňáky, u Viky pro dolňáky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je její fyzioterapeutka Esther Lee, ale také o ní píše, že jsou kamarádky. Právě jí děkovala po Wimbledonu, že jí ohromně při tom zranění pomohla. Ona má svůj tým už dlouho téměř neměnný.:)) Až na toho trenéra......

No mě to napadlo, když říkala po zápase s Petrou, že je teď furt takková citlivá a že často brečí..... A třeba po zápase s Ulou také málem brečela a to přitom vyhrála....,tak jsem si říkal, aby se v ní nebouřily hormony.:)) Větší prsa? To se mi ani nezdálo, ale je fakt, že ona téměř celý turnaj hrála navlečená kvůli těm zádům. No tak uvidíme, jestli se z toho něco vyklube.:))
Reagovat
spaniel
Prsou jsem si vsiml :) Treba to tak bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, díky. Tak to má Serena docela hezkou fyzioterapeutku. :)

No, já zase nechci vyvolávat nějaké poplašné zprávy. :D Jo, přišlo mi to tak. Ale třeba má teď Serena jenom takové šaty, které ještě zvýrazňují její přednosti. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, mně se taky docela líbí.:))

No já nevím, těch prsou jsem si fakt nevšiml, ale je to možné.:D A to myslíš, že se jí zvětšila od AO? Ale možná je to těmi projmutými šaty. Každopádně jestli je přecitlivělá a zvětšila se jí prsa, tak.....:))
Reagovat
smazaný uživatel
No, já ani nevím, jestli jsem viděl nějaký zápas Sereny na AO. Pamatuju si, že jsem viděl její zápas proti Sloane v Brisbane. Tam podle mě tak velká neměla... Ale třeba to je vážně jenom těmi šaty. Serena se vyzná v módě a ví, co jí sluší. :)
Reagovat
a.magerova
Koukám diskuze gynekologa s módním návrhářem...
Přemýšlím, ke kterému kdy zajít :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
V Brisbane měla na sobě tričko a to vypadá spláclejší.....

No uvidíme, aby za chvíli nenosila volné šaty třeba kvůli něčemu...:D)) Min. rok z toho byla podezřelá Máša a teď toto...:))
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně bych doporučoval zajít ke každému z nich. Nejdříve k návrháři pro pěkné šaty, aby ses pak líbila tomu gynekologovi.;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to bylo možná tím tričkem... Asi už jsem Serenu dlouho neviděl v šatech, tak mě to holt překvapilo. :)

No, Mashu tady loni podezříval janekda, že je těhotná s Djokovicem. :D
Reagovat
Fandina
Tak toto jsem opravdu, ale opravdu nečekala. Ale je to tak, tak bude na okruhu zajímavěji ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Vika dnes převedla velmi slušný výkon a po právu vyhrála. Výborně se pohybovala, nutila Serenu k úderům navíc a to se ji v mnoha případech vyplatilo. Nehrála stereotypně jako třeba hraje Máša. Je to oproti ní daleko komplexnější hráčka. Na zápas se velmi dobře připravila i takticky, např.bylo vidět, kam a jak dobře si stoupá na return druhého podání Sereny, když Serena podává zleva ven z kurtu. Dnes Sereně náležitě vrátila finále USO. Za stavu 5:3 ve třetím, když šla podávat na vítězství, to už narozdíl od USO psychicky ustála a pohlídala si to.

Serena naopak nehrála dobře vůbec, v prvním setu hrůza, a když už mohla set urvat v TB, tak to prokaučovala. Ve druhém to vypadalo, že se zklidnila a "navrátila konečně z nákupů":)), ale ve třetím si opět nechala utéct začátek setu a i pak dělala plno zbytečných, nevynucených chyb. Potýkala se opět s prvním servisem a celý zápas dělala i taktické chyby, na síti atd.... Přišlo mi, že to s těmi zády není úplně ok, chytala se tam i nějak vepředu pod žebry, je to přeci jen od toho zranění krátká doba. To ale nesnižuje nijak výkon Viky, jestli Sereně něco je, neměla se na okruh ještě vracet.....Každopádně věřím, že tu prohru Vice vrátí příště zase ona, a že se od nich dočkáme ještě pěkných vzájemných bitev.:))

Jinak Vika vlastně tento rok neprohrála ještě ani jeden zápas a obhájila tituly jak z AO, tak i z Doha. To je skvělá práce. V průběhu AO na tom nebyla vůbec nejlépe, ale je vidět, že jí ta obhajoba titulu zase nakopla a psychicky uklidnila.
Reagovat
smazaný uživatel
A vlastně jsem napsal, že Vika předvedla slušný výkon, ale já myslím, že to byl výkon skvělý. Až na ten druhý set Serenu přehrávala a byla daleko přesnější a lepší hráčkou na kurtu.
Reagovat
VlS
K tomu nemám co dodat. Snad nejhorší Serenin zápas, který jsem kdy viděl, naopak Vika hrála opravdu dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, Serena nebyla v nijak oslnivé formě po celý turnaj, bylo to s ní jako na houpačce, ale finále tedy prokaučovala strašlivě. Aby měla po třech odehraných gemech 10 UE, tak to se u ní jentak nevidí....Ke konci třetího setu mi přišla už jakoby odevzdaná a smířená. Naopak Vika byla houževnatá a motivovaná po celý zápas a chytila příležitost za pačesy. Také hrála s mnohem větším rozmyslem a koncentrací než Serena, ta mi přišla chvílemi opravdu mimořádně mimo....
Reagovat
dadaft
já už teda Serenu viděl hrát mnohem hůř. a nejednou.
navíc Azarenková sehrála třetí set jako šampionka.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za gratulaci. :) Já si nemyslím, že to Vika ve finále loňského US Open neustála psychicky. Prostě tam byla Serena v závěru lepší a Vice tolik nechodil první servis jako dneska. Ale neřekl bych, že Vika tenkrát udělala něco špatně. Serena je prostě taková hráčka, proti které není nikdy vyhráno, dokud se neodehraje poslední míček... Máš asi pravdu, že hra Viky je proti Sereně účinnější než hra Mashy, ale taky bych nezapomínal na to, že včera předvedla Serena asi svůj nejlepší výkon v Dauhá... Jak už jsem psal, dneska to byl zápas dvou nejlepších hráček současnosti. Jsem moc rád, že Vika vyhrála, ale taky jsem schopný uznat, že Serena je za poslední rok lepší. Uvidíme, jak to bude dál. Jsem přesvědčený o tom, že se Vika může na 1. místo brzy vrátit. :) Přesto si myslím, že mezi Viku a Serenu může určitě promluvit i Masha. Mezi dalšími hráčkami už je ten rozdíl o něco větší... Nezapomínej, že loni to byla právě Masha, kdo byl nejlepší během antukové části sezony. :) Naopak Sereně se RG nepovedlo a Vice taky moc ne... No a taky byla Masha mezi Serenou a Vikou na LOH v Londýně. Tam to bylo doslova. :)
Reagovat
Fandina
dadaft ... souhlas. Vika měla třetí set ve svých rukou a nebylo to jen herně. Serena hrála mockrát mnohem hůře. Dneska byla i v druhé půlce prvního hodně dobrá a ten třetí byl prostě v režii Viky soustavností a asi i příkladem z mače Petry. Předpokládám, že byla informovaná.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že to na tu Viku při finále USO za toho stavu 5:3 a pak 30:30 přeci jen dolehlo a nabídla tak Sereně možnost zvrátit utkání. To bylo pro Serenu docela štěstí. Dneska si to už všechno náležitě ohlídala a sehrála to opravdu skvěle.:))

Ano, proti Máše včera sehrála svůj nejlepší zápas na turnaji. Ty ostatní nebyly z jejího pohledu vůbec optimální. To není nic proti Máše, ale prostě Vika je komplexnější hráčkou, má více variant a neútočí stále jako Máša, proto umí na Serenu více vyzrát.

Ano je to paradoxní situace. Serena sesadila Viku a přitom s ní dnes prohrála. Tato divná situace se odehrála v minulém roce zase čtyřikrát v obráceném gardu. Prostě je to za celý rok, ale to bodování je takové zvláštní no. Teď je na začátku roku nejlepší Vika a bude druhá, v min. roce byla od RG nejlepší Serena a byla čtvrtá a pak třetí.....Ale samozřejmě, že se tam může Vika zase vrátit, nebo si to budou holky různě střídat. Když bude Serena fit, asi tam bude po RG. Pak obhajuje hafo bodů, takže ke konci roku tam tipuji Viku.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Já si tedy nevzpomínám na žádné finále, které by hrála takhle bídně. Ale VIS psal o zápase a ne finále, nějaké zápasy bych našel, kdy hrála hrozně. Ještě třeba před tím zraněním v r.2010 a nebo RG minulý rok byla také z jejího pohledu děsivá a takticky nezvládnutá záležitost.
Reagovat
dadaft
na USO11 proti Sam hrála hůř.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, ona Sereně stačí malá možnost k tomu, aby ji využila. Jeden brejk v ženském tenise tolik neznamená. Je fakt, že dneska to ten jeden brejk ve třetím setu rozhodl a jsem moc rád, že to Vika takhle dotáhla až do konce. :) Zároveň je mi ale jasné, že se to nemůže povést pokaždé. Už jsem viděl spoustu zápasů, kdy se prostě nepovedlo dopodávat a někdy se to stává i u chlapů. Proč se to někdy nepovede, k tomu jsou různé důvody. Nemusí to být jenom otázka psychiky. Někdy to prostě nevyjde a soupeř(ka) zahraje výborně zrovna v té poslední možné chvíli. Někdy se můžeš snažit sebevíc a hrát sebelíp, ale na kurtu jsou vždycky dva lidi...

Co se týče toho žebříčku, tak já to uznávám. Je asi jasné, že Serena je první hlavně díky loňskému roku, ale takhle se to prostě počítá. Mně ten systém přijde docela logický, přestože můžou nastat právě takové situace, o kterých píšeš. Ale co je víc: Jeden zápas nebo všechny výsledky za uplynulý rok? :) Bylo sice trochu zvláštní, že to teď Vika neměla ve svých rukou, ale tak to prostě je. Serena teď uhrála lepší výsledky než loni touto dobou (v Dauhá ani nehrála), a tak je v součtu se zbytkem loňského roku právem první. Vzhledem k tomu, že Vika má podobně úspěšný začátek roku jako loni, tak je její 1. místo na konci roku celkem pravděpodobné. :) A to teď ještě může udělat dobrý výsledek v Dubaji, kde loni nehrála...
Reagovat
smazaný uživatel
To bych fakt neřekl. Sam tam hrála úžasně a Serena neměla žádnou odpověď. Sice jí nepadal první servis, ale stejně myslím, že i kdyby padal, tak by ji nepřehrála. Dneska měla opravdu chvílemi hrozné momenty, ve kterých hrála vyloženě špatně. Dělala chyby u sítě, hrála to k Vice namísto do protipohybu, volila špatné údery v nesprávnou dobu......Myslím, že dnes to byl podstatně horší výkon. Když odmyslím druhý set, bylo to špatné. Alespoň tak si to myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Žebříček je logický, ale někdy též zavádějící. Určitě by se dalo plno věcí vylepšit. Třeba bodovat více na GS. Samozřejmě, že je více součet výsledků celého roku než jeden zápas. A za čas to třeba může být zase jinak.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že 2000 bodů za vítězství je tak akorát. :) Grandslamy jsou sice nejvýznamnější, ale zase by podle mě nebylo dobré, aby to bylo všechno jenom o čtyřech turnajích... Tenis se přece hraje víckrát než čtyřikrát za rok a těch zajímavých turnajů je celá řada. Třeba teď v Dauhá se snad kromě Na Li sešla celá špička, nebo Dubaj bude taky našlapaný. :)
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto se asi trochu neshodneme, ale je to v podstatě prkotina. Mně prostě vadí, že žebříček mnohdy vůbec neodráží aktuální rozpoložení sil v tenisu. Je v mnoha případech spíše takovým pomocným měřítkem a slouží k tomu, aby se mělo podle čeho nasazovat na turnaje. Ale prostě nemá úplnou vypovídající hodnotu.

A k těm GS - já jsem prostě toho názoru, že to jsou nejdůležitější turnaje v roce a vše kolem je jen příprava na ně.:)) Ale samozřejmě, že i na těch ostatních turnajích se sehrávají velmi kvalitní zápasy a mnohdy kvalitnější než na GS. Ale prostě GS se počítají a mají opravdovou váhu, tedy alespoň pdle mě.:))
Reagovat
Fandina
Nějaký systém pro žebříček být musí. Takže jak bys to chtěl udělat. Je to takto a není co řešit. A samozřejmě může mít každý svůj žebříček podle různých kriterií, ale tenhle je takto dohodnutý.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že kdyby měl žebříček odrážet vždycky aktuální rozpoložení sil "právě teď", tak by se musel měnit každou chvíli. :)

Ono by bylo docela zvláštní, kdybychom se na všem shodli. :D No, na ty grandslamy mám opravdu trochu jiný názor než ty. Ale myslím, že říkáš to samé, co kdysi říkal Lendl. :D Mám na mysli to, že grandslamy jsou nejvíc a ostatní turnaje jsou jenom příprava na ně... Tak s tím asi právě nesouhlasím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, bylo by divné, kdybychom spolu ve všem souhlasili....Vím, že máš na ty záležitosti ohledně GS odlišný názor.:))
Reagovat
VlS
Já netvrdím, že to byl nejhorší zápas, který kdy Serena odehrála, ale nejhorší, kterej jse já viděl. Tolik UE s tak velkým počtem vysloveně špatně volenejch úderů jse JÁ u ní neviděl. 12 UE za 3 gamy, smeče a voleje Vice na raketu, když je celej kurt volnej a tak dál. No, nejen Petra může odehrát mizernej zápas.
Reagovat
dadaft
trenér Azarenkové Sumyk byl na zápase Petry a Sereny osobně.
taky Wozniacki.
Reagovat
Fandina
dadaft ... Wozniackého jsem tam viděla a trenér Viky chodí hodně na zápasy ostatních holek, taky už jsem ho několikrát viděla.
Reagovat
Mark976
no bídněji hrála finále USopen se Stosurovou, to není zase tak dávno:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak konečně jí někdo porazil..:) Byla bych sice rači, kdyby to vyšlo Péťi, ale Vika? SUPER! Ukázala, že o post světevé jedničky bude náležitě bojovat! :) Jen tak dál..! :)
Reagovat
nouma
Letos je Serena poražena už podruhé. První byla Sloane Stephens. Ale shodneme se že raději bych viděl kdyby Serenu porazila Petra Kvitová to je fakt. Jinak poprvé se mi letos líbila Azarenka a to jsem její silný odpůrce. Takže hurá Dubaj :D
Reagovat
dadaft
to jsou ale věci
upéct husu v peci
Reagovat
freeteepek
Super výsledek a super předvedená hra. Především ve třetím setu. Já bych Viku ovšem speciálně pochválil za ten povedený kraťas, kterým Serenu posadila na zadek:-) Vika hraje prostě chytře. A to je to, co chybí Petře, ale i Sereně. Serena všechny válcuje svojí brutální silou a obvykle i prvotřídním servisem, který má parametry mužského podání. Dnes jí servis bohužel, bohudík pro Viku, nepodržel. Nejlíp hrála Serena včera proti Šarapovový. S Petrou byla k poražení. A stejně tak dnes. Vika měla slabší druhý set s na začátku třetího už to s ní vypadalo nedobře. Dokázala ale znovu zabrat a opět ukázala svoji sílu. Tohle byl zápas dvou nejlepších tenistek současnosti na které ostatní hledí z uctivé vzdálenosti:-)
Reagovat
dadaft
hrála skvěle.
Reagovat
Titan
To je nesmysl, Petře chytrost nechybí, jen neměla moc možnost ji v poslední době předvést. Pochopitelně je chytrost v době, kdy netrefíte kurt k ničemu...
Reagovat
Fandina
Titan ... souhlas. Petra umí zahrát v pravou chvíli co potřebuje. Vždycky nevyhrává, ale jak píšeš, musí k tomu být příležitost. Někdy se to sejde a ona jí k tomu nemá. Letos od začátku roku to nějak tak dopadlo, ale jak o Fedu, zabrala a vyhrála, tak se Serenou předvedla, jak dobře hraje. Nedotahla to s ní, škoda, ale bude mít zase příležitost. Když teď dojdou obě do semi v Dubaji, tak tam.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Maria na ně tak uctivé vzdálenosti nehledí :-)

Jinak prooč Serena hraje nejlíp proti Mashe? :-(

Vika hrála skvěle, celý finále bylo skvělý!! Gratulace Sereně ke trůnu, gratulace Vice k titulu! :-)
Reagovat
VlS
Na parametry mužského tenisu chybí cca 40 km/hodinu, spíš než o sílu jde o skvělé umísťování. ˇ_Rada holek má servis prakticky stejně razantní a některé i razantnější (Sabina například).
Reagovat
dadaft
spíš 20 než 40 km/hod.
Serena průměr prvního servisu tak 165 - 170 km/hod, mužská špička tak 185 - 190 km/hod.
Reagovat
smazaný uživatel
Už pár dnů taky čtu, jak má její servis parametry toho mužského a jak to rve silou. Ale s tím nesouhlasím. Přeci takovou sílu podání má i plno ostatních holek na okruhu, stačilo třeba včera sledovat Mášu. A nebo i Petra. A vůbec všechny ranařky.....Jasně, že to Sereně někdy uletí k 200 km/h, ale to jsou opravdové vyjímky. A nestaví na tom svůj výkon.

Ona to prostě míchá, někdy dá 188 km/h a někdy technické, dobře umístěné eso rychlostí 165 km/h. Síla jejího servisu spočívá v skoro naprosté dokonalosti, jakým ho provádí. Má téměř totožný nadhoz ať servíruje do jakéhokoliv místa nebo jakýmkoliv způsobem. Proto je pro soupeřky tolik těžké, to její podání číst. Při podání má skvěle sehrán nadhoz, práci zápěstí, švih....., to jsou věci, které činí z jejího podání takovou zbraň. Ona to umí naprat na téčko, na tělo, umí dát servisu boční rotaci, prostě zvládá mnoho variant servisu....

Umí dávat jak pecky, tak technicky umístěná podání. Je jasné, že musí dávat pecky, protože soupeřka musí čekat ránu a stát dostatečně daleko, aby pak Serena mohla zahrát s klidem podání technické.
Ale není to tak, že podání Sereny je o hrubé síle, to ani zdaleka ne. Taková Sabine nebo i např. Lucka Hradecká, dávají rány jako z děla, ale jak je jim to platné, to se někdy máme možnost přesvědčit.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím s tvým dodatkem. Já bych na Mashu rozhodně nezapomínal. Včera proti ní sehrála Serena svůj nejlepší zápas na turnaji a hned se s Mashou přestává počítat... Jen aby všichni ještě nekoukali. :)

Takže až na tohle souhlasím i s příspěvkem freeteepeka. :)
Reagovat
Titan
To je přece úplně jedno, jestli holky podávají pomaleji než muži. Musíte si uvědomit, že na druhé straně stoji taky žena, která to svými fyzickými parametry musí vrátit, takže je to na 100% stejné, jako u mužů...
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo na Mášu nezapomíná. Ona má skvělý return a servis, ale třeba oproti Vice do toho buší hlava nehlava a pak když jí něco nevychází, je to problém, nemá jinou variantu. V minulém roce se už o něco pokoušela, ale pak zase sklouzla k tomu starému způsobu hry. Vika oproti tomu umí využít jak útok, tak ale i obranu a udržení se v dlouhých výměnách. Ona když hraje s opravdu útočnými hráčkami, je vždy tou, která je defenzivnější, běhá na zákl. čáře, vrací a vyčkává, co ta útočná hráčka. A nebo zakončí sama, ale vybuduje si k tomu prostor. Máša je oproti ní čistě útočná hráčka a to jí dává menší možnost variant, jak sehrát zápas. Jinak je to ale dobrá hráčka a počítat se s ní musí. Antuka může být třeba zase její.:))
Reagovat
dadaft
přesně tak.
pánové by si měli představit, že hrajou na hřišti o šířce pro debla a o metr delším na každé straně.......
.............. ??????? ............
:-)))
- - - proto je ženský tenis jiný než mužský.............
...... a přiznejme si - dnes to byla prvotřídní zábava. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jenom souhlasil s dodatkem haitika, který reagoval na komentář freeteepeka. On právě napsal, že ostatní (tudíž i Masha) hledí na Viku a Serenu z uctivé vzdálenosti. Takže mi přišlo, jakoby už s Mashou nepočítal, přitom ona za nimi zas tak daleko není... No uvidíme, jak bude tato sezona pokračovat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, vždyť jsou za námi ani ne dva měsíce roku. Já jen chtěl upřesnit, že Mášu rozhodně nepodceňuji.:))
Reagovat
smazaný uživatel
No ale to by pak to, co píšeš, muselo platit i pro ostatní servismanky na okruhu včetně Petry, Máši atd....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je dobře. :)
Reagovat
dadaft
teď nevím, jak to myslíš.
holky jsou prostě od přírody v průměru o něco menší, míň výbušné, slabší... - nevím, kolik asi? 15 - 20%?
zkus si představit - počítám, že jsi muž - že hraješ na kurtu nafouklém o 20% se sítí o 5cm výš................
......... tak se na kurtu cítí holky ..............
- - - asi by se hrál na pohled jiný tenis, než hrajou muži teď. )))
* * *
ten můj příspěvek vlastně nebyl o servisu...
Reagovat
freeteepek
Proč Serena hrála nejlíp proti Mashe? Protože proti Petře byla nervozní, šlo jí o post sv. 1 po X letech!
Protože Masha nic nevymýšlí. Jenom to mydlí, tak jako Serena. Masha má jednoduchou hru, kde silnější porazí toho slabšího:-)
Reagovat
dadaft
podle mě by bylo fantastické - a snad to není úplně nereálné - kdyby tuto sezónu hrály svůj nejlepší tenis tyto hráčky -
Serena, Vika, Petra, Maria a Li Na.
všechny umí zahrát dechberoucně
a mohly by to být prvotřídní řežby. ))
Reagovat
freeteepek
Petře chytrost někdy nechybí:-) Ty kraťasy prostě nehraje. Místo toho to často mydlí, i když by nemusela. Já jí vyčítám, že z nahraných pozic hraje voleje, který neumí. Místo toho by měla hrát kraťasy, občas. Vika jich dnes několik proti Sereně předvedla. Serena hrát kraťasy nemusí, protože všechny zatlačí svojí brutální silou. V zápase se Serenou Petra hrála slajs, který také v poslední době moc nehraje, což bylo super. Kdyby k tomu ještě přidala ty kraťasy...
Chytře hraje Eraniová s Vinciovou. Protože to mají zmáknutý ze 4hry. Dneska jsem na ně zase koukal, co tam předvádějí. Neskutečný věci! Jednak mají perfektně zmáknutý voleje. Ale taky zvládají loby a kraťasy. Jak může být Eraniová se svým slaboučkým podáním na žebříčku před Petrou? Protože dokáže udržet míč ve hře. Pošle to do kurtu třeba pětkrát za sebou po lajně. Neskutečný voleje. A loby!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to jsem pochopil, jak jsi to myslel. A rozumím tomu příměru, který jsi použil.
A vlastně to ani tak nebyla reakce na tebe jako na ty, kteří zmiňují pouze Serenu s tím, že její servis má parametry toho mužského. Prostě jsem tím chtěl jen napsat, že se to týká daleko většího počtu hráček na okruhu než jenom Sereny.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím s tím, že do toho Serena pouze mydlí. Ona je za ta léta vyspělou hráčkou i po taktické stránce a většinou na tom kurtu ví, co dělá. Umí přizpůsobit hru okolnostem, nemydlí do toho jako hluchá do vrat bez rozmyslu a jen s jedním plánem.
Dneska tomu tak ale nebylo. Ale domnívat se, že vše uhraje na sílu, je značně zjednodušující.
Reagovat
freeteepek
Servis Sereny na úrovni 195km/h je o cca dvacet km rychlejší, než servis Petry a většiny ostatních tenistek. Možná ještě Goergesová s Lisickou jí můžou konkurovat! Chlapi mají servis lehce přes dvě stě km...
Reagovat
freeteepek
připusťme,že Serena hraje občas i slajs.Je to zkušená hráčka,aleví dobře, jakou má silu, tak se snaží to tam narvat. Z 90% hraje topspin a rve to tam. Kraťasy Serena nehraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Průměrný servis Sereny nedosahuje 195 km/h. Ona servíruje průměrně tak 165 - 170 km v hodině. Zmiňuješ 195 km/h, ale to je u ní hraniční, jen občas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, já připouštím, že je to tak, jak píšeš. Ale kraťasy někdy hraje, ale málo.
Já tvůj příspěvek pochopil tak, že nemá žádnou taktiku a jen do toho bez rozmyslu buší a uvidí se, co z toho bude.....
S tím jsem nesouhlasil, ona sice hraje silově, ale s rozmyslem, má plán a umí i měnit taktiku a přizpůsobit hru.

Ale jestli máš na mysli "chytře" jako třeba Aga nebo i Sara, prostě údery, které volí a hrají ony, tak ne, to nehraje. Nemá to ani zapotřebí, ta síla je její velkou zbraní, to samozřejmě uznávám.
Reagovat
Titan
Zajímavé trofeje, škeble pro Serenu a sokol nebo co za ptáka pro Viku...
Reagovat
smazaný uživatel
na Sereně bylo vidět, že po tom zranění to stále není ono. Ale je fakt, že Azarenko hrála famózně.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkově neměla Serena na turnaji nějakou velkou formu, ale, jak píšeš, Vika hrála famózně:-) Moc se mně ten zápas líbil.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem Viky fanynka, ale hrozně mě těší, že tuhle výhru dokázala urvat, protože o to ty jejich následující vzájemné zápasy budou zajímavější:-)))
Jinak to byl zas krásný tenis, zápas hoden dvou současně nejlepších hráček na okruhu, které svádějí boj o trůn:-)))
Gratuluji Vice k výhře a Sereně k postu jedničky, obě z tohoto turnaje něco mají:-)))
Reagovat
Bob
na Montyho frky :D
Reagovat
pepin
Já bych to spíše nazval plky. To víš, ten se bude naparovat jak holub na báni. Ale Vika vyhrála zaslouženě, Serena měla již prohrát s Petrou. O to to bude příště zajímavější.
Reagovat
Heather_Fedex
chudak monty....co vam ten chlapec udelal??
Reagovat
Fandina
Heather určitě jim jin neudělal, jen komentují jeho příspěvky, předešlé i předpokládané ... úsměv
Reagovat
pepin
To víš že mi nic neudělal, ale uvědom si jen kolik lidí zde diskutuje, 20 možná více a představ si, že zde bude každý z nás popisovat zápasy, které jsou k vidění nekonečnými sloupky. Tak to když si budeš chtít s někým podiskutovat tak to aby si člověk vzal dovolenou. Trochu soudnosti by to chtělo velebnosti.
Reagovat
Heather_Fedex
fandina, ja se ptam, proc na nej takhle reaguji, jako kdyby jim ukousl z nosu ;)))
Reagovat
Fandina
Heather ptají se, jak to cítí.
Reagovat
Heather_Fedex
treba lide, kt. ty zapasy nemej moznost sledovat oceni, kdyz tady nekdo podrobne popise prubeh zapasu. napr. ja ;)
a mimochodem, moznost diskutovat mas nejen pod clankem, ale take pomoci vzkazu a nebo kdyz poputujes nahoru vlevo a vstoupis do diskuse
Reagovat
Heather_Fedex
fandina, oni se ho nic neptaji ;))
Reagovat
Fandina
Heather ... tak vidíš, ani se neptají, píší jak to cítí ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
ja citim, ze jsou nastvani....usmev
Reagovat
Fandina
Heather pepin ti odpověděl podle svého a jinak si myslím, že tady není důvod být na někoho naštván. Fandí se tu a to není o naštvání ale o náladě. Pozitivum. K naštvání tu není důvod.
Reagovat
Bob
Ja na Montyho naštvaný nejsem, to ona je na mě.
Reagovat
Heather_Fedex
fandina, ja si take myslim, ze fandeni by melo byt pozitivni. a tobe pripada neco pozitivniho na vete "bude se naparovat jak holub na bani" ?
Reagovat
Bob
Holky nehádejte se..
Reagovat
Fandina
Heather ... já myslím, že to bylo jasné sdělení. Někdo napsal o druhém co si o něm myslí, jak to cítí. Ty to vidíš jinak, tak to je tvoje věc. Přece každý jsme jiný. Tak v čem je problém. Napsali co napsali, ty také píšeš co chceš ty. Každý má svůj názor. To neznamená, že si musíme něco dělat, když o druhém napíšeme cokoli. Ty jsi mi také nic neudělala a také ti píši co si myslím.
Reagovat
Fandina
Heather ... vidíš, nemáme se hádat ... končím tuto diskusi ... taky mě to nebaví ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
fandina a kdyz na napr. berdycha nekdo napise, co si mysli a ty tomu za kazdu cenu odporujes, je to pozitivni?
Reagovat
Fandina
Heather ... každý píšeme za sebe. Ty píšeš svůj názor, já také svůj názor. Jinak by to ani nešlo. Když někdo napíše co si myslí, já také. Základ diskuse ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
ok fandino. budu na to peclive myslet ;)
Reagovat
pepin
Nezlob se vůbec nechápeš podstatu věci. A vzkazy přece fungují i pro Tebe.
Reagovat
Heather_Fedex
pepin, ale ja narozdil od tebe nemam problem si cist vic komentaru a pak si vybrat ten, na kt. chci reagovat a nezalezi mi na tom, kolik tech pripevku je
Reagovat
pepin
Je to zbytečný, já o koze a ty o voze, takže každý máme svoje.
Reagovat
Heather_Fedex
tak to je mozne. ja jenom narazela na to osocovani, nic vic
Reagovat
pepin
Jenom ještě poznámku, nikoho jsem neosočoval jen konstatoval a když mi nevěříš tak si přečti dnešní příspěvky. Já je nečtu, ale přesně vím co tam je za plky a to naparování o tom ani nemluvím.
Reagovat
Heather_Fedex
tak to je fakt suuper, necist a pritom vedet, co tam je napsane, chtela bych mit taky takove nadprirozene vlastnosti....
Reagovat
Fandina
Heather ... tak ono když tady skoro dva roky čteš něčí komentáře, tak jeho styl už znáš.
Reagovat
Heather_Fedex
fandina, ja tady chodim neco malo pres rok...ale odsoudit neci prispevek bez toho, abych si ho precetla jenom proto, ze svuj urcity styl, je mimoradne odvazne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist