Hvězdy ve Stromovce: Šafářová, Dateová, Lendl a Novák

3. 5. 2012, 16:10
Aktuality 10
Pět českých tenistek v čele se světovou jednadvacítkou Lucií Šafářovou se v polovině května představí na turnaji ITF Sparta Prague Open ve Stromovce. Akci dotovanou částkou 100.000 dolarů ozdobí svou účastí nejstarší žena na okruhu WTA a bývalá světová čtyřka Kimiko Dateová-Krummová z Japonska.
Kimiko Dateová

Spolu s Šafářovou, letošní finalistkou z Charlestonu, se z českých tenistek v hlavní soutěži objeví Klára Zakopalová, Barbora Záhlavová-Strýcová, Lucie Hradecká a přímo se dostala i Eva Birnerová. Z kvalifikace se pokusí postoupit Sandra Záhlavová nebo vítězky juniorských grandslamů Karolína Plíšková a její dvojče Kristýna.

Mezi přihlášenými je mezi trojicí Japonek i bývalá čtvrtá tenistka světa a již jednačtyřicetiletá Dateová-Krummová, aktuálně 79. hráčka žebříčku WTA. Na antuce se ukáže také Polka Urszula Radwaňská, sestra světové čtyřky Agnieszky Radwaňské, Nizozemka Michaela Krajicková nebo Francouzka Virginie Razzanová.

Součástí turnaje bude i hvězdná exhibice, na které v sobotu 19. května v rámci semifinálového programu pobaví diváky bývalý první hráč světa Ivan Lendl, současný kouč Brita Andyho Murrayho, s někdejší světovou pětkou Jiřím Novákem. Kvůli Lendlovi se zvedla kapacita hlediště ze sedmi set na 1200 míst, vstup bude zdarma.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
AlisaMiller
Žhavé dívky na vás čekají --> WWW.NU4.FUN
Reagovat
smazaný uživatel
Super, na tu jedu ;)
Reagovat
VlS
Lucka v Římě vypadla loni v 1. kole, takže tam nic neodepíše, ale je to škoda, zvlášť, jestli vypadne brzo v Madridu.
Reagovat
tommr
Lucka loni v Římě vypadla až v druhým kole. V prvním kole porazila Date-Krumm, která shodou okolností letos v Praze taky startuje ...
Reagovat
tommr
a radši jede hrát do Stromovky. Nic proti, ale takhle se Lucko do tý první dvacítky asi nikdy nedostaneš ...
Ještě štěstí, že Petra už má účast na turnajích ITF zakázanou, jinak by jí tam Černošek taky přinutil hrát ...
Reagovat
smazaný uživatel
Moc tě nechápu,místo abys byl rád že máš možnost vidět nejlepší český hráčky na vlastní oči, tak se radši budeš radovat z toho že nemusíš vidět na tomto turnaji nejlepší českou hráčku.
Reagovat
tommr
já zas nechápu lidi co si přejou, aby naše hvězdy hrály podřadnej turnaj ve Stromovce místo velkýho turnaje v Římě. Praha je dobrá akorát pro začínajíci hráčky (sestry Plíškovy) nebo pro ty který se už jinak nechytaj. Petra nebo Lucka by v Praze nemohly nic získat, jen ztratit ...
A pokud někdo tak strašně touží vidět naše hvězdy na vlastní oči tak doporučuju bud zakoupit si lístek na finále Fed Cupu nebo si za nima vyjet na nějakej pořádnej turnaj do ciziny - v dnešní době to není žádnej neřešitelnej problém - třeba zrovna Řím je na takovej tenisovej výlet jako stvořenej ... :)
Reagovat
Fandina
Tak to já zase jsem ráda, že Lucka v Praze hrát bude a jsem ráda, že ji uvidím zase naživo a nebudu muset cestovat do zahraničí. Je její věcí, proč se účastní tohoto a ne jiného turnaje. Pokud chceš fandit, tak fandi a respektuj realitu na úkor kritiky za každou cenu, navíc nespisovně česky.
Reagovat
smazaný uživatel
Lhal bych, kdybych tvrdil, že Lucku neuvidím rád opět naživo a i na Date-Krumm se těším. Ale můj názor je takový, že to nevidím pro Lucku jako právě nejšťastnější řešení, jet v rámci přípravy na RG z Madridu na ITF turnaj do Prahy. Když neudělá nějaký dobrý výsledek v Madridu, mohla mít stále v záloze Řím. Je to hráčka s ambicemi do dvacítky, která na to dle mého názoru herně rozhodně má, aby tam poskočila. Její rohodnutí, jet na tento turnaj, plně respektuji. Ale mám pochyby, zda to není spíše v rámci plnění marketingových povinností, než že by Lucka tak chtěla a bylo to z jejího pohledu zrovna v tuto dobu pro ni vhodné.....
Reagovat
VlS
Souhlasím s tvým názorem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist