Ind Devvarman vyhrál první zápas na okruhu ATP

12. 8. 2008, 07:44
Aktuality 4
ATP WASHINGTON - Indický tenista Somdev Devvarman si na turnaji ve Washingtonu připsal první vítězství na okruhu ATP v kariéře, když si poradil s bývalou světovou jednadvacítkou Dentem. Do druhého kola postoupil také překvapivý loňský finalista John Isner nebo čtvrtý nasazený Tommy Haas.
Somdev Devvarman

Třiadvacetiletý Somdev Devvarman porazil 7-6 2-6 6-1 domácího Taylora Denta a připsal si první vítězství na okruhu ATP. "Byl jsem trochu nervózní, ale po prvním gamu už to bylo dobré," svěřil se tenista z Indie.

Devvarman vstoupil mezi tenisové profesionály letos v červnu poté, co dostudoval na univerzitě ve Virginii. Během studia se 314. tenista světového žebříčku stal dvakrát americkým univerzitním šampionem. Před třemi týdny Devvarman vyhrál také challenger v Lexingtonu, když porazil i hráče první světové stovky Reynoldse.

Pro někdejšího 21. hráče světa Denta byl dnešní duel druhým zápasem po dvou loňských operacích zlomeného obratle. Začátkem července prohrál na turnaji v Newportu v prvním kole s Kanaďanem Frankem Dancevicem.

Cestu za obhajobou loňského finále zahájil domácí John Isner vítězně. Tenista, jenž před rokem vyhrál všech pět zápasů až v tie-breaku třetího setu, dnes podobným způsobem porazil Granollerse-Pujola ze Španělska. Isner uspěl po setech 6-3 6-7 7-6. "Nechtěl jsem zase vyhrát touto cestou. Ale dopadlo to tak a jsem za to rád," řekl třiadvacetiletý domácí tenista, který v této sezoně pouze jednou postoupil do čtvrtfinále.

Výhrou do turnaje vstoupil také čtvrtý nasazený Tommy Haas, který zde před rokem zůstal ve čtvrtfinále na raketě právě Isnera. Německý tenista však k postupu přes jihoafrického kvalifikanta De Voesta potřeboval tři sety.

ATP WASHINGTON (USA, tv. povrch, 508.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Haas (4-Něm.) - De Voest (JAR) 6-4 4-6 6-1
Reynolds (USA) - Gicquel (7-Fr.) 7-6(2) 3-6 6-4
Isner (USA) - Granollers (8-Šp.) 6-3 6-7(7) 7-6(1)
Mahut (Fr.) - Odesnik (USA) 4-6 6-4 6-4
Devvarman (Ind.) - Dent (USA) 7-6(3) 2-6 6-1
Sela (Izr.) - Spadea (USA) 7-6(6) 6-3
Serra (Fr.) - Ignatik (Běl.) 7-6(3) 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda, že Dent vyfasoval tohoto Inda, kterej má poslední dobou úžasnou formu. Somdev má zatím málo turnajů ale stovka by ho neměla minout, pokud vydrží. Na hardu je dost dobrej
Reagovat
smazaný uživatel
nejenom na hardu, jako svůj oblíbený povrch má antuku... stovka by ho neměla minout, ale víme jak to v tenise chodí... hlavně podle všeho ho nemine ani WC na US Open. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
pravda, americká antuka mu taky jde (2x Futures), tak ještě trávu (to Indové umí) - myslím tím povrch :), jenom do haly ho asi nikdy nedostanou, jenom pokud bude žebříčkově hodně nahoře, bude muset! Good luck
Reagovat
smazaný uživatel
jakože poprvé jsem si ho všiml v NCAA - americká obdoba naší tenisové extraligy nebo bundesligy, kde porazil Isnera a Querryho a pak hned vyhrál challenger v Lexingtonu nezbývá než popřát štěstí a hlavně zdraví... koukám, že zdejší profil nic moc tak tady podrobnější info http://www.itftennis.com/mens/players/player.asp?player=100011066
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist