IPTL: Berdych v Tokiu porazil Kyrgiose a přispěl k výhře UAE Royals

2. 12. 2016, 07:35
Aktuality 16
IPTL - V Tokiu odstartoval 3. ročník IPTL a hned v úvodním duelu se na kurtu představil Tomáš Berdych. Český tenista porazil Australana Nicka Kyrgiose a přispěl k výhře svého týmu UAE Royals nad Singapore Slammers.

Tomáš Berdych startuje i na třetím ročníku asijské exhibiční ligy IPTL. Zatímco v roce 2014 hrál za Singapore Slammers, letos hájí druhý rok po sobě barvy UAE Royals.

Vstup do soutěže, která kombinuje současné a bývalé hvězdy s upravenými pravidly, se jeho týmu i samotnému Berdychovi povedl. Jednatřicetiletý český tenista nastoupil k duelu ve dvouhře mužů, ve které porazil 6-4 Australana Nicka Kyrgiose. Berdych souboj rozhodl jediným brejkem, který se mu povedl za stavu 5-4.

Royals vyhráli nad Slammers 29-19, když zvtězili i Berdychův současný trenér Chorvat Goran Ivaniševič, Švýcarka Martina Hingisová a deblový pár Daniel Nestor a Pablo Cuevas. Porážku utrpěli až v závěrečném mixu.

Šestatřicetiletá Hingisová, jež od roku 2007 hrála dvouhru jen vloni při Fed Cupu proti Polsku, dnes deklasovala 6-1 semifinalistku letošního French Open Kiki Bertensovou z Nizozemska.



Ve druhém dnešním zápase vyhráli Indian Aces nad Japan Warriors všech pět setů a celkově zvítězili jednoznačně 30-17. Za aces by měl v příštích dnech nastoupit i uzdravený Roger Federer.

V Tokiu se bude hrát ještě v sobotu a neděli, od 6. do 8. prosince se pak bude pokračovat v Singapuru. Turnaj vyvrcholí od 9. do 11. prosince v indickém Hyderabadu, kde se příští neděli uskuteční finále mezi dvěma nejlepšími celky.

O pořadí ve skupině rozhoduje celkový poměr vyhraných a prohraných gamů. Vítězný tým si rozdělí 1,5 milionu dolarů. Tenisté si navíc přichází na tučné startovné.

Pravidla IPTL
Týmy se utkávají v mužské a ženské dvouhře, v mužské čtyřhře, mixu a ve dvouhře legend. Hraje se na jeden set bez výhod v gamech a s tie-breakem už za stavu 5-5. O pořadí setů rozhoduje domácí tým, případně hod mincí. V průběhů setů mají týmy možnost střídání.

Zajímavostí je možnost jednou využít zdvojení fiftýnu. Hráč na příjmu zahlásí tzv. 'power point', a když ho vyhraje, může třeba z 0-15 rovnou otočit na 30-15. O vítězi rozhoduje počet celkově získaných gamů, přičemž za nerozhodného stavu po pěti odehraných setech nastoupí muži ve dvouhře k tzv. 'Super Shoot-Out' do deseti bodů.

Zápasy mají rychlý spád. Mezi výměnami mají tenisté pouhých 20 sekund, na změnu stran pak 45 sekund. Mezi jednotlivými sety je pauza 3 minuty.

Vítězem prvního ročníku IPTL se stal tým Micromax Indian Aces, jehož barvy hájili bývalé světové jedničky Roger Federer, Pete Sampras a Ana Ivanovičová, Francouzi Gaël Monfils, Fabrice Santoro a Cedric Pioline či Indové Sania Mirzaová a Rohan Bopanna. Loni triumfoval výběr Singapore Slammers, za který nastupovali Karolína Plíšková, Belinda Bencicová, Andy Murray, Stan Wawrinka, Nick Kyrgios, Marcelo Melo či Carlos Moya.

• INTERNATIONAL PREMIER TENNIS LEAGUE 2015 •
Japonsko / Tokio, tv. povrch / hala
páteční výsledky (02. 12. 2016)
UAE Royals - Singapore Slammers 29-19
Ivaniševič - Schüttler 6-3
Hingisová - Bertensová 6-1
Berdych - Kyrgios 6-4
Nestor/Cuevas - Melo/Baghdatis 6-3
Nestor/Hingisová - Melo/Bertensová 5-8
Japan Warriors - Indian Aces 17-30
Naraová - Flipkensová 2-6
Rojer/Jankovičová - Bopanna/Mirzaová 5-6(5)
Safin - Philippoussis 3-6
Verdasco/Rojer - Dodig/López 2-6
Verdasco - López 5-6(2)

TÝM Z V-P SETY GAMY % GAMŮ
1. Indian Aces 1 1-0 5-0 30-17 63,83
2. UAE Royals 1 1-0 4-1 29-19 60,42
3. OUE Singapore Slammers 1 0-1 1-4 19-29 39,58
4. Japan Warriors 1 0-1 0-5 17-30 36,17
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
peggy
Pan Berdych hraje jen tam kde se Bere,OH to nejsou.
Reagovat
gigin
Hlavně to Bere, že je s velkým B. Jinak by to nemělo tu váhu.
Reagovat
Vojtiik
když už beru, tak ve velkém, to dá rozum přece!
Reagovat
Marduch
To slovo Bere vznilko právě od slova Berdych Tomáš, takže musí být s velkým B to dá přece rozum.
Reagovat
smazaný uživatel
BERDA hraje s nakou novou raketou nevite zda je to novy instict
Reagovat
mahycek
Na čem to vysílají, nebo budou vysílat ? Před rokem to bylo na Eurosportu.
Reagovat
Alexandria
Trebars na Eurosport Hu/Hungaria,mozna i inde,ale urcite na Eurosport Hu.Tak to maju napisane
Reagovat
babolat.cz
cenné vítězství!!!
Reagovat
smazaný uživatel
berdih se dostava do svoji bívalí vinikající formi a tetkonc pude už jen nahóru je viděd že mu prospělo když mu vindaly to střevo ven z něj víte
Reagovat
turista
Se záměrnými pravopisnými chybami nejsi vůbec vtipnej.
Reagovat
smazaný uživatel
tysi asi pěknej turysta co sy přišel vodkud se slovencka berdiha mam rad víte
Reagovat
gigin
http://www.tennis.com.au/news/2016/12/02/kokkinakis-battle-of-mind-and-body
Reagovat
smazaný uživatel
Toz... takovy boj mind and body mam furt;D)
Reagovat
gigin
No ale ty už nejsi nějak extra young gun ;)
Reagovat
smazaný uživatel
;D) tim hur...
Reagovat
VlS
Hele, asi založím spolek na ochranu práv Old guns :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist