Isner jako čtvrtý překonal hranici 10.000 es

14. 4. 2018, 14:30
Aktuality 11
John Isner jako teprve čtvrtý tenista od roku 1991, kdy ATP začala tuto statistiku sledovat, překonal hranici 10.000 nastřílených es. Metu překonal ve včerejším čtvrtfinále v Houstonu, ani 28 nechytatelných servisů mu však k výhře proti Stevu Johnsonovi nepomohlo.
Profily hráčů
John Isner

Před Isnerem se přes hranici 10 tisíc es dostali jen tři tenisté: Goran Ivaniševič (10.131), Roger Federer (10.463) a Ivo Karlovič (12.622). Organizace ATP vede statistiku es od roku 1991, tehdy byl nejstarší z pokořitelů desetitisícové mety Ivaniševič už tři roky profesionálem.

Dvaatřicetiletý a 208 centimetrů vysoký Isner milník pokořil ve čtvrtfinále turnaje v Houstonu. Proti krajanovi Stevu Johnsonovi zahrál 28 nechytatelných podání, přesto třísetovou bitvu prohrál 6-7 6-4 6-7.

"Má to hořkosladkou příchuť, ale tak to někdy je," řekl Isner, ale vstupu do elitního klubu 'ranařů' si považoval. "Deset tisíc es je neuvěřitelný výkon, vstoupil jsem do velice úzké společnosti. To je fajn," uvedl Isner, vítěz nedávného turnaje Masters v Miami.

Isnerovi například patří rekord v počtu nechytatelných podání v zápase - v nejdelším utkání tenisové historie v roce 2011 v prvním kole Wimbledonu, které s Francouzem Nicolasem Mahutem hráli přes 11 hodin a skončilo poměrem 70-68 v pátém setu pro Američana, zahrál 113 es. Mahut mu jich tehdy nastřílel 103.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
a.magerova
Vypadá to, že míček taky uchránili od další dřiny na kurtu a bude přesunut na nějakou lukrativní práci - buď charita nebo muzeum... ;-)
Reagovat
horska.kraslice
Líbí se mi, že Isner nezakrněl jen u toho servismana, ale naučil se hrát tenis a na jeho hru se příjemně dívá. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
S jeho stylem hry - servis-náběh na sít, může hrát klidně do čtyřicítky.
Reagovat
Pesek12
V článku nejdelší zápas historie je chybně uveden rok 2011, bylo to v roce 2010.
Reagovat
smazaný uživatel
Isner, Federer, Karlovic. Títo servismani, neschopní hrat na pomalsich povrchoch, často nemotorní, monotónni, hráči jedného úderu. Strašná partička :)
Reagovat
Davor1
Hej no, aspoň v niečom vyniká ten Federer no...
Reagovat
panzer.dragon
Jasne a ve vedlejším článku se vychvaluje rekord Karlovice jako nejstaršího semifinalisty na ATP za poslední čtvrtstoletí a to dokonce na antuce :) kde sundá jednoho z něj hráčů současnosti Dicka, Ivo byl zároveň nejstarším účastníkem třetího kola rg za posledních 25 let, neschopný hrát na pomalejších površích? Opravdu myslíš že se tvůj popis hodí a je fér?
Reagovat
panzer.dragon
Plus má Ivo jeden titul a jednou finalista na antuce, minimálně dnes jedno semi a něco tam určitě bude i na jinejch antukovejch turnajích
Reagovat
panzer.dragon
A isner má taky mraky úspěchu z antuky.. nechápu proč pises, že nejsou schopny zahrát na pomalejších površích, nebo jestli si nemyslel antuku
Reagovat
a.magerova
Dotyčnému ale přece nejde ani o Gorana (kterého ve svém výčtu vynechal) ani o Iva ani o Johna... jen si opět potřeboval honem kopnout do Rogera a tím si dokázat, že není na světě zbytečný....
Reagovat
spaniel
Nevybijej si svou frustraci z toho, ze se Nadal krome anglictiny nebyl schopny naucit ani podavat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist