Isner nastřílel 26 es a postupuje. Blake v Memphisu utrpěl debakl

22. 2. 2012, 11:09
Aktuality 17
S rozdílným úspěchem vstoupili do turnaje v Memphisu dva jeho bývalí finalisté. Nejvýše nasazený John Isner nasázel Lucemburčanovi Mullerovi 26 es, ovládl oba tie-breaky a postoupil do druhého kola. Jeho krajan James Blake vydržel na turnaji pouhých 45 minut, další Američan Sweeeting ho smetl 6-0 a 6-2.
John Isner

Jeden z nejvyšších hráčů na okruhu ATP John Isner nastoupil v Memphisu k prvnímu zápasu od vítězného představení v Davis Cupu a znovu ukázal, v čem je jeho největší síla. Už v prvním setu svého duelu s Gillesem Mullerem nastřílel soupeři deset es; ani on si sice nevypracoval žádný brejkbol, ale ve zkrácené hře vyhrál od stavu 1:1 šest výměn v řadě a vylepšil svou letošní bilanci v tie-breacích už na 6-0.

Sedmou vyhranou zkrácenou hru v řadě přidal Isner hned v následující sadě, kdy si dalšími 16 esy pomohl k vítězství 7-6 7-6.

"Věděl jsem, že ten zápas bude těžký. Podával jsem nejlíp, jak umím, to mi pomohlo," řekl po utkání Američan, který v Davisově poháru porazil Federera. "Vyhrál jsem nad Rogerem, ale to je jen jeden zápas. Člověk si začne věřit, když jich odehraje víc takových po sobě. Já jich ještě moc neodehrál a mám pocit, že to ještě není úplně ono. Až do tie-breaků míče létaly mimo, občas jsem trefil čáru. Bylo skvělé, že jsem vyhrál ten první set," dodal Isner, jenž proti Mullerovi z 50 výměn po prvním podání prohrál jen dvě.

O dost hůř než finalista turnaje z roku 2010 Isner si včera vedl James Blake, který byl v Memphisu ve finále už v roce 2002. Pro Američana byl jeho duel s Ryanem Sweetingem vůbec první v letošní sezoně, kterou odstartoval debaklem. V úvodním setu neuhrál Blake ani game, v tom dalším sice soupeři sebral jednou podání, o své ale ještě třikrát přišel a s turnajem se rozloučil porážkou 0-6 2-6.

Svůj první zápas na turnaji má už také jeho předloňský vítěz Sam Querrey. Momentálně až 99. tenista světa, který loni v červnu podstoupil operaci lokte a v letošní sezoně si zatím připsal jediné vítězství, nezačal proti Kolumbijce Alejandru Fallovi dobře, po prvním prohraném setu ale utkání otočil a zvítězil 2-6 6-3 6-4.

"Už jsem blízko," řekl Querrey po postupu do druhého kola o své formě. "Z forhendu chybuji víc než obvykle, ale každým dnem je to lepší a lepší," dodal Američan.

Výsledky - Memphis - muži (tvrdý povrch, dotace 1.155.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Isner (1-USA) - Müller (Luc.) 7:6 (7:1), 7:6 (7:4), Stachovskij (Ukr.) - Kendrick (USA) 6:3, 7:6 (8:6), Sweeting (USA) - Blake (USA) 6:0, 6:2, Querrey (USA) - Falla (Kol.) 2:6, 6:3, 6:4, Harrison - Sock (oba USA) 6:3, 2:6, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Polášek (3-ČR/SR) - Huey/Mallise (Fil./Belg.) 7:5, 6:4.

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
existuje jen jedna hra jedineho, ktera se mi libi se vsim vsudy, protoze je dokonala! Ale bylo by asi hodne smutny nevidet ostatni, kdyby se mi libil jen jeden hrac. Takze nefandim vzdycky jen a pouze hre, i kdyz ta Johnova postupem let krasne kosati a jen hlupak vidi pouze servis. Je mi sympaticky projevem a bavi me i svou vyskou, diky ktere se casto musi prokousavat technickym uskalim tenisu, je to nekdy hrozne tezky, casto krasne absurdni a pro me osobne navic velmi kontrastni.... prestoze taky cely zivot resim problemy s vyskou! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
reakce pro gigina, samozrejme...
Reagovat
spaniel
Aha, takže mu fandíš, protože jsi vysoká. Já jsem taky vysoký, ale to přece není důvod. Taky mě pobaví jak se prokousává úskalím tenisu, hlavně když běží k nízkým míčům, vypadá jako by měl na každém údu 2 klouby, jen čekám, až se tam poskládá.

Nedojde mně ale moc fér, když to tam někdo pálí z 3 metrové výšky a o všem rozhodne pár míčků v TB, kde má zas servis výhodu.
Reagovat
gigin
ti za rovinu. Vím právě, že jsi mu nakloněna. Jen mi něco nesedělo, teď už mi je to jasné. Nemusela ses ani obtěžovat mi to vysvětlovat a poslat mne rovnou někam, ale tys to udělala. To se cení. Díky :-)
Reagovat
gigin
reakce je zase níž.. promiň..
Reagovat
gigin
píše kontrastní, tak si myslím, že bude spíš prcek.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
...jeste jsem z bejzu v zivote nevidela druhou pulku kurtu. Vadi mi, ehm, sit. Ale John mi nevadi! :-)))
Reagovat
gigin
:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
A co na tom není fér? Skoro to vyznívá, jako bys hráče nad dva metry nepouštěl na kurt, nebo jim zavedl vlastní soutěž :-). Podání je součást hry, když k němu někdo má dispozice, tak je to tenisová přednost jako každá jiná.
Reagovat
gigin
jako myslíš, když box váhové kategorie, tak tenis výškové :-D světová jednička do 175 cm David Ferrer :-)))
Reagovat
VlS
Musíš si nad bejz dát strážní větev :-D
Reagovat
smazaný uživatel
dam, mam vysky rada. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
dobre Johne, z 50 vymen po prvnim servisu prohrat jen dve.. :-) Letos je Memphis na dosah, zadne "divoke" prilosovani jako loni DelPo, drzim palec, tak se taky drz! :-)
Reagovat
gigin
hra se ti opravdu líbí?? :-O
Reagovat
smazaný uživatel
to co produkuje isner není tenis
Reagovat
spaniel
No mezi žirafama je nejlepší, ale je to hnus. Za to, že dá občas nějaký forehand winner a občas trefí i volej, se tady nad ním někteří rozplývají jak prý úžasně zlepšil mezihru.
Reagovat
misoSK
nevadi mi Isner, ale spomedzi dvojmetrovych dlhanov mi ovela viac herne sedi Anderson, a svojim sposobom mam velmi rad aj Karlovica
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist