Isner postupuje. Haas musel skrečovat

6. 7. 2011, 21:20
Aktuality 4
ATP NEWPORT - Nasazená jednička Isner porazil Francouze Clementa po setech 7-6 a 6-4. Haas včera vyhrál poprvé po sedmnácti měsících, ale dnes musel zápas s domácím Yanim vzdát.
John Isner

Isner se ve čtvrtfinále utká s dalším Američanem Bogomolovem.

Před dnešním duelem hovořila vzájemná bilance lépe pro Isnera. Ten zvítězil proti Clementovi naposled loni v Aucklandu. Isner se v Newportu představuje potřetí. V letech 2007 a 2008 zde velkou díru do světa neudělal, když vždy vypadl v prvním kole. Clementova bilance nebyla o moc lepší, před dvěma lety prohrál také úvodní zápas.

Olivier Rochus dnes zvítězil nad Nicolasem Mahutem po téměř dvou hodinách hry poměrem 6-4, 7-6. Potvrdil tak, že se mu proti francouzskému soupeři daří. Mahuta, zdejšího finalistu z roku 2007, totiž porazil již popáté, prohrál pouze jednou.

30letý tenista letos například došel do osmifinále březnového Masters v Miami a v Eastbourne došel do čtvrtfinále. Naposled skončil ve druhém kole Wimbledonu.

Vystoupení v Severní Americe tak patří letos bezpochyby k těm povedenějším. Rochusovi se na trávě v Newportu tradičně daří. V roce 2009 vypadl v semifinále a loni dokonce nestačil až ve finále na domácího Mardy Fishe.

Alex Bogomolov dnes předvedl slušný obrat. Proti Belgičanovi Bemelmansovi prohrál finalista challengeru v Praze úvodní sadu 2-6. V další ale soupeři nadělil kanára a rozhodující set vyhrál 6-1. To vše stihl během dvaasedmdesáti minut.

66. tenista světa tak po třetím kole Wimbledonu (prohra s Berdychem) přešel přes dva soupeře i na dalším travnatém turnaji. Rodák z Moskvy dnešním postupem vyrovnal svůj doposud nejlepší výsledek v Newportu z roku 2004.

V dalším zápase si Matthew Ebden, 157. tenista světa, poradil po takřka dvou hodinách s Němcem Bachingerem. Ten je na tom žebříčkově ještě o 65 pozic lépe a lépe vstoupil také do souboje s Australanem, když první set vyhrál 6-2. Ebden však poté další dvě sady získal shodně 6-4. Postupuje i Francouz Roger Vasselin, který Wangovi, přemožiteli Kunicyna z prvního kola, další překvapení nepovolil.

Haase opět zastavily zdravotní problémy

Tenista, kterého celou kariéru provázejí zdravotní patálie, musel skrečovat další zápas. Ve druhém kole za stavu 2-5 vzdal domácímu Yanimu.

Bývalý druhý hráč světového žebříčku se přitom včera po dlouhých 17 měsících dočkal vítězství na okruhu ATP. Hamburský rodák Haas vynechal téměř celý rok 2010 a velkou část letošní sezony kvůli zranění ramena a operaci kyčle a v současnosti je až 728. tenistou světa.

 

Výsledky 6. 7. 2011 - ATP World Tour 250 - Newport , tráva - dotace 442.500 USD:

Dvouhra - 2.kolo:
Bogomolov Jr. (5-USA) - Bemelmans (Bel.) 2-6 6-0 6-1
O. Rochus (6-Bel.) - Mahut (Fra.) 6-4 7-6(3)
Ebden (Aust.) - Bachinger (Germany) 2-6 6-4 6-4
Isner (1-USA) - Clement (Fra.) 7-6 6-4
Wang (Taiwan) - Rogeer-Vasselin (Fra.) 5-7 4-6
Haas (Něm.) - Yani (USA) 2-5 skreč. Haas

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ze bude ISner-Mahut finale, neviem preco mam taky pocit, ze si to vyslovene zelali, na ATP stranke uz po 1. kole dali spolocny rozhovor, fotky a vypravali o moznosti hrat spolu finale.... marketingovy tah bol jasne spraveny, no krpaty Rochus prekazil plany:D
Reagovat
VlS
Johnovi asi aerolinky ztratily kufr i s returnem, měl kliku, soupeř neměl ani servis, ani return. Nejzajímavější byly pohledy na reklamu na polívku.
Reagovat
smazaný uživatel
Kurňa, toho je Tommyho je mi fakt líto.
Reagovat
Vojtiik
ten kluk ma strasnou smulu, velka skoda ho.. hraje tak pekny a koukatelny tenis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist