Isner v Miami zastavil Del Potra a zahraje si o svůj nejcennější titul, ve finále vyzve Zvereva

30. 3. 2018, 20:40
Aktuality 38
ATP MIAMI - John Isner vyhrál před startem turnaje v Miami v letošní sezoně jen jeden jediný zápas, nyní je ale ve finále turnaje kategorie ATP Masters 1000. Americký tenista se na domácím podniku rozehrál do solidní formy a v dnešním semifinále vystavil stopku patnáct zápasů neporaženému Argentinci Juanu Martín Del Potrovi, kterého přehrál 6-1 7-6. O svůj nejcennější titul si Američan zahraje s pátým hráčem světa Alexanderem Zverevem.
John Isner

John Isner vstoupil do letošní sezony mizerně, když na prvních šesti turnajích, které letos odehrál, vyhrál jen jeden jediný zápas. Americký tenista, jemuž momentálně v žebříčku ATP patří 17. příčka, ožil až tento týden na domácím turnaji ATP Masters 1000 v Miami, kde konečně prolomil své letošní nezdary a postoupil poprvé od loňského listopadu do semifinále.

Isner v Miami na cestě do semifinále postupně přehrál Veselého, Južného, Čiliče a Korejce Chunga. O postup do finále si to pak v dnešním utkání rozdal s pátým nasazeným patnáct zápasů neporaženým Juanem Martínem Del Potrem. A i přesto, že byl Argentinec vzhledem ke své aktuální formě jasným favoritem, Američan mu vystavil stopku a poprvé v kariéře tak postoupil do finále turnaje v Miami.

Čtrnáctý nasazený Američan vstoupil do utkání s Argentincem výborně a v úvodním dějství jasně dominoval. Trefil v něm celkem 19 vítězných úderů, nečelil jedinému brejkbolu a sám Del Potra, jenž nezahrál ani jeden winner, dvakrát brejknul, čímž získal první set hladce již za 27 minut hry poměrem 6-1.

Šestý hráč světa, jenž letos vyhrál turnaje v Acapulcu a v Indian Wells a neprohrál už patnáct zápasů v řadě, sice ve druhé sadě srovnal s domácím hráčem krok, ani ve druhém setu se ale nedostal k jedinému brejkbolu. Ani Isner však nedokázal v průběhu druhého dějství prolomit poměrně slabé Del Potrovo podání a set tak vyvrcholil tie-breakem. V něm byl úspěšnější domácí tenista, který jej získal na svou stranu poměrem 7-2 a po téměř hodině a půl tak zvítězil 6-1 7-6.

"Mám za sebou skvělé období a úžasné zápasy," řekl po porážce Del Potro. "I tady v Miami jsem hrál dobrý tenis a jsem spokojený s tím, co jsem tu předvedl. John dnes odehrál fantastické utkání a byl výrazně lepší než já. Zasloužil si vyhrát a jít do finále," dodal Argentinec směrem ke svému přemožiteli.

"Jsem moc rád, že je moje hra zase zpět, protože začátek letošního roku nebyl ideální, naopak," konstatoval po postupu do finále Isner. "Tady ale zase všechno začalo klapal a díky tomu jsem schopný porážet i ty nejlepší hráče, což mi dodává hodně sebevědomí."

Isner si zahraje finále prestižního podniku v Miami vůbec poprvé v kariéře, finále turnaje kategorie ATP Masters 1000 si však zahraje již počtvrté. Při předchozích pokusech v Indian Wells (2012), Cincinnati (2013) a v Paříži (2016) Američan neuspěl. Zároveň má už nyní jistotu, že v novém vydání žebříčku předstihne Jacka Socka a Sama Querreyho a stane se novou americkou jedničkou.

Soupeřem Johna Isnera v boji o titul bude pátý hráč světa Alexander Zverev. Německý tenista si v semifinále poradil 7-6 6-2 se Španělem Pablem Carreñem-Bustou a na Floridě tak bude usilovat o zisk sedmého titulu, na akci této kategorie může uspět již potřetí.

Němec v úvodním dějství semifinálového klání nečelil jedinému brejkbolu, sám ale dvě šance při podání Španěla nevyužil a set tak musela rozhodnout až zkrácená hra. Do té sice lépe vstoupil Carreño-Busta, jenž brzy vedl 3-0, Zverev ale zabojoval, a nakonec získal set na svou stranu.

Ve druhé sadě už Zverev dominoval, dvakrát Španěla brejknul a po hodině a půl hry nakonec zvítězil 7-6 6-2. Do finále turnaje ATP Masters 1000 postoupil čtvrtý nasazený hráč již potřetí v kariéře, vloni vyhrál turnaje této kategorie v Římě a v Montreálu. Celkově bude Němec usilovat o zisk svého sedmého titulu, ve vzájemné bilanci vede nad Isnerem 3-0.

"Nebylo to snadné utkání, ale ve druhém setu, kdy jsem začal hrát víc agresivně, jsem předvedl dobrý tenis, takže jsem spokojený. Jsem rád, že je moje hra tam, kde je. Už se moc těším na finále," řekl Zverev.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
páteční výsledky (30. 03. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Isner (14-USA) - Del Potro (5-Arg.) 6-1 7-6(2)
A. Zverev (4-Něm.) - Carreño (16-Šp.) 7-6(4) 6-2

Komentáře

38
Přidat komentář
ipko
ja si myslím, že Zverev stále nie je úplný hráč, chýba mu konzistencia hlavne na GS.. kludne aj v Miami mohol vyletieť hneď s Medvedevom.. a k tomu už dva tituly z Masters má a John naňho čaká a to už bol v 3 finále.. takže dúfam že dnes to BigJohn prelomí
Reagovat
Kozoroh
V Montrealu mohl vyletět s Gasquetem a pak si došel pro titul. V Miami se mu může povést to samé v bleděmodrém. Masters turnaje Sašovi sedí. U GS podniků je evidentně blok, který by měl Lendl odstranit.
Reagovat
smazaný uživatel
Lendl ma byt udajne novy Zverevov coach

https://twitter.com/GregRusedski1/status/979863522803900416
Reagovat
Kozoroh
Chci vidět Lendlovy reakce na Sašovy opakované 20-30 minutové zpoždění u tréninků :D
Reagovat
smazaný uživatel
to ho asi rychlo prejde.) kazdopadne Saso pod Lendlom dosiahne stopercent svojho potencialu a bude nezastavitelny, a to sa mi moc nepaci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nedivim se... Zverev se zacina podobat herne Murovi jako vejce vejci:)
Reagovat
mahycek
Tak Delpo prohrál, no už jsem začínal být mírně nervozní, že má takovou šňůru, ale nic proti němu. Vypadá
to, že Alaxander si jde pro titul. Vždyť vloni to s ním už bylo špatné. Jaké reference o něm jdou, tak zatím nic moc. Tady vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev: Isner Is Playing Best Tennis Of His Life
https://www.youtube.com/watch?v=oq8WA_xt1iI

Isner After Beating Del Potro In Miami: I Never Blinked
https://www.youtube.com/watch?v=NYx52aPEhpo

H2H
Zverev vs. 1111 3:0

Posledni vzajemny zapas v Miami 2017
Zverev vs. 1111 - 67 76 76

Pro oba prvni moznost ziskat titul Masters. Takze letosni Masters maji sve premierove viteze, ...a kdo vi, treba se z toho stane letos tradice:)

1111 to nebude mit jednoduche, je to jakby hral proti Murovi...s kterym ma tu bilanci h2h jeste horsi nez se Zverevem. Tak favorit finale je asi jasny...
...ale verime ze 1111 bude ten kurt dobre trefovat a Sasa spis cekat na ty chyby (ktere snad neprijdou) - takze se toho prvniho Masters nedocka, a 1111 si to pekne vystrili. Ovsem bude to tezka sichta.
Reagovat
Kozoroh
Saša má Masters tituly z Říma a Montrealu 2017.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdu dis Nacelniklu Statistik:) Koukl jsem rychle do Wiki...a prehledl. Takze o to vic doufat, ze 1111 vyhraje:)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, Pablito sa snazil, ale nemal na to. Nemal ziadnu zbran, s ktorou by mohol Zvereva porazit.
Reagovat
annah
Finále za dveřmi a tady 16 komentářů... Umíte si představit tu smršť, kdyby ve finále byli Roger nebo Rafa? :-))
Reagovat
Kozoroh
Tak snad je dobře, že ATP táhne i bez zlatého tria RF+RN+ND, ne?
Reagovat
Herbert_Hoover
Spíš si myslím, že annah chtěla poukázat na to, že je to málo.
Reagovat
annah
Přesně tak.
Reagovat
spaniel
Agassi uz netrenuje Novaka. Pry az prilis casto se neshodli.
Reagovat
Kozoroh
Agassi mimojiné naléhal na Novaka, aby přibral.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já osobně jsem to celkem čekal.

@Kozoroh myslíš, že by měl vzít zpátky Borise? Že by to pro něj bylo dobré? :) Hodně se po tom volá.
Reagovat
Kozoroh
Boris? Proč ne, horší už to být ani nemůže. Novak by v prvé řadě musel vyhodit Pepeho, aby Borise angažoval zpět.
No1e potřebuje zagresivnit hru. Nadal už se taky tak nenaběhá jak před 5-7 lety. Federer by těžko vyhrál majory v loňském a letošním roce, kdyby hrál přesně tak jak před 10 lety.
Já zas zaregistroval na zahr. fórech volání po Wilanderovi, jehož mentální kolaps po sezóně 1988 je přirovnáván k Djokerovému poklesu. Ale Mats se z toho už nikdy nevyhrabal a je otázkou, jakým způsobem by mohl Djokovi poradit, když on sám nenašel cestu zpátky na vrchol (v tom byl Andre lepší)...
Reagovat
Marduch
To už podle me radši Vajdu. Dlouholeta uspesnost hned zkraje sezony na AO něco vypovídá o kvalitě přípravy.
Reagovat
Kozoroh
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/5917--kdyz-federer-s-nadalem-hraji-radeji-exhibice-tak-je-neco-spatne-sopti-noah
Reagovat
spaniel
Nemel by nechavat nostalgii cloumat svym majestatem.
Reagovat
Kozoroh
Staří hráči těžce nesou, že současní aktivní tenisté vynechávají DC. Chybí jim nadhled. Oni sami vynechávali AO (a FO občas taky), takže by neměli kecat Fedexovi aspol. do jejich herních plánů.
Reagovat
spaniel
Jestli za to nekdo nese odpovednost, tak funkcionari...kteri nedelali nic, aby DC zustal atraktivni... Roger vynecha antuku, vcetne RG, aby byl fit a on se divi, ze vynecha DC. A nemyslim ze jde o penize.
Reagovat
Herbert_Hoover
Dávat za příklad Pouilleho a věřit, že je to ten pádný argument, lul.
Reagovat
smazaný uživatel
Vubec nechapu, proc by Lucase nemohl dat jako priklad...

A obecne nevim cemu se kdo divi..., to co rekl se uz omila par let, ze prestiz DC jde do kopru, a plno hracu na to kasle...a zajima je vlastni osobni prestiz nez nejaka tymova prace v DC. Takze rekl jen to, co si tady na svuj zpusob (takovou tendenci nazoru) porad ctu...nebo i na jinych portalech..

Co je ovsem podle mne blbe a hodne spatne, ze si Yannick vybral nejaky konkretni priklad Nadala a Fedexe. (to ukazovani na nekoho prstem) To si mohl opravdu odpustit. Dost zbytecne a az krute vuci tem dvoum hracum, kteri, jestli uz, jsou spis nemocni na individualni chorobnou soutezivost, nez na nejake penize atd. Tady je pochopitelne dost mimo. A nejak to nechapu...proc si je vybral...nebo musel davat nejaky konkretni priklad...To bylo dost zbytec....Krom toho je z toho ironie, nebot Fedex vynechava kus sezony, no a Nadal pristi tydne nastupuje (a je uplne jedno proc...)

Hur, ze se toho chytl svetovy bulvar, a nafoukl to do te jedne roviny, ze Noahovi se nelibi pristup Nadala a Fedexe, a tim se opet ztraci pointa... ITF nedokaze dobre zatraktivnit a udrzet turnaj, aby ho hraci vnimali vic aktivne, pozitivne a mlade hrace to moc nezajima.

No i mistr tesar se nekdy utne, vsichni delame ty chyby, ze proste neco reknem, co nas i muze mrzet. Ale priklad Pouilleho je pochopitelne podle mne OK, a nevidim na tom fakt nic smesnyho... je v top10 a dal prednost priprave na DC...tak proc ne...preci Yannick hovori z pozice zastance tradicniho modelu a tymoveveho ducha DC.
Reagovat
Herbert_Hoover
Lucas je v relativně ideálním tenisovém věku. Nedostává se na turnajích s železnou pravidelností až do závěrečných kol, tedy je schopen často zrelaxovat patřičně a myslím si, že ač je v ideálním věku (s ambicemi usilovat o trofeje nejlesklejší), tak by bylo dobré ukázat v nároďáku, že má na to to táhnout výhledově. Zkrátka říkat Noahovi ne by v jeho pozici nebylo šťastné. Prostě logicky mi to u něho dává vše smysl. Srovnání s Fedem a s Rafou je z mého pohledu mimo. Větší smysl by mi dávalo dát za příklad Tsongu. Pouille je vhodný příklad pro mladší tenisty, kteří třeba nejezdí na DC nebo pro ty, kteří teprve přijdou na scénu, tak jim ukázat, že DC má smysl. Poplácat ale "Fedexe Pouillem po zadku" v DC problematice není vhodné.
Reagovat
annah
Podle očekávání bude Izzyho soupeřem ve finále Zverev. Přeju titul Izzymu, ale i kdyby vyhrál Zverev, nevadí. Je mi taky sympatický.

A konečně po dlouhé době se budu dívat na finále nějakého turnaje bez nervů a jen si užívat tenis. Zatím to byly většinou pekelné nervy za Rogera (včetně před rokem v Miami :-) )

Roger dotáhl tento týden hezké číslo v TOP 2:
https://pbs.twimg.com/media/DZWmtYPW0AMKM17.jpg
Platí jen do neděle. Od pondělka první číslo na fotce zůstane, jak je, druhé poroste... :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Mít ve 20 letech 3 trofeje z Masters by bylo super vzhledem k tomu, že takový hráč jako Delpo vyhrál svou premiérovou teprve minulý týden :)) ..Saša by se přiblížil na dostřel Nolemu, který před úhrnem 21 let vyhrál 4 Masters. Rafa jich měl 9 :)
Reagovat
horska.kraslice
Je to pozoruhodné, v jakého skvělého tenistu "vyrostl" původně esoman John. Přeji mu titul!
Reagovat
Ma3ek
John Isner skvelá forma radost ho sledovat aj herne nielen servis stym Chungom som sa bavil na jeho hre fakt klobúk dole pri jeho výške fakt celoplošný tenis on má potencial hrat dobre aj herne aj na antuke v minulosti parkrat ukazal ja mu fandím je to sympatak nech sa mu darí dnes som zapas nevidel ale fandil by som obom Delpa má každý rád nepoznám nikoho kto by mu neprial..Druhý zápas fandím skorej Sašovi Carreno je mna asi najnesympatickejší tenista aj herne vobec mi nesedí nech ide do mačky :D už konečne začína byt teplo nafukovačky idú preč a može začat antuková sezona na ktorú tužobne čakam že si zahram vonku a možem sledovat aj pome na to:)
Reagovat
spaniel
Isner si jde pro titul. Jsem zvedavy na kurz.
Reagovat
Krisboy
To se Sašovi nebude líbit, co tady povídáš.
Reagovat
kada.tom
tak hlavně Saša není ani v tom finále, že jo ...
Reagovat
Kozoroh
Vítězství by Izzyho katapultovalo na 6. místo v race. Bylo by skvělé ho vidět v londýnské O2 aréně.
Reagovat
Mayo
DelPo mal evidentne slabý doping a tak double nedal :) škoda. Každopádne obaja sú mi veľmi sympatickí a dúfam, že Izzy to vyhra cele.
Reagovat
ipko
John absolútne brutálny výkon hlavne v 1.sete, kde Juana odstrelil z kurtu.. v druhom už sa Delpo držal aspoň na podaní, ale John to skúsene dotiahol do TB, aby tam na sieti zahral úžasné údery a bolo vymaľované.. Delpo nehral dobre, na konci bol zjavne unavený, no a ani skvelí diváci mu nepomohli..
Reagovat
annah
On se Delpo tváří unaveně skoro pořád, tak jsem mu to ani dnes nevěřila a pořád jsem čekala, kdy zapne k obratu. Nestalo se, takže tentokrát byl asi unavený doopravdy.
Moc přeju Izzymu, ať turnaj vyhraje, ale se Zverevem to bude mít moc těžké. (Teda předpokládám, že Zverev zdolá Španěla a bude ve finále)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist