Isner v New Yorku postoupil do semifinále a čeká ho odveta proti Opelkovi

16. 2. 2019, 08:04
Aktuality 23
ATP NEW YORK - John Isner ve čtvrtfinále domácího turnaje v New Yorku porazil hladce bez ztráty servisu Australana Jordana Thompsona a zajistil si souboj s o dvanáct let mladším krajanem Reillym Opelkou, s nímž prohrál před měsícem na Australian Open. Ve druhém semifinále se střetnout další domácí hráč Sam Querrey a Kanaďan Braydan Schnur.
John Isner

Loni si John Isner připsal první výhru na okruhu ATP až na čtvrtém turnaji, letos se dočkal 'už' na třetí akci. Po nezdarech v Aucklandu a na Australian Open se mu daří na domácí půdě v hale v New Yorku.

Nejvýše nasazený Američan ve dvou zápasech neztratil podání a nastřílel celkem 43 es ve čtyřech setech. Po Bernardu Tomicovi si poradil hladce 6-4 6-1 s další Australanem Jordanem Thompsonem.

"Jsem opravdu rád za to, jak mi tu servis funguje. Je to základ úspěchu. Když se daří na podání, více si pak věřím ve výměnách," pochvaluje si třiatřicetiletý Američan.

O finále si nejvýše nasazený Isner zahraje v souboji dvou více než dvoumetrových tenistů s o dvanáct let mladším krajanem Reillym Opelkou (
h2h 1-1), s nímž prohrál před měsícem v Melbourne. Oba tehdy nastříleli dohromady 87 es během čtyř setů.

"Podobný zápas jako v Melbourne se dá očekávat i tady. Pro oba je podání klíčové a dlouhé výměny si diváci neužijí. Rozhodne pár míčků, takže se musím soustředit od začátku do konce," řekl Isner.

Jednadvacetiletý Opelka, který si poradil se Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem, je v semifinále turnaje ATP podruhé v kariéře. Poprvé si v něm zahrál před třemi lety v Atlantě a ve třech setech podlehl právě Isnerovi.

Třetím domácím semifinalistou je Sam Querrey, který porazil 6-3 3-6 6-3 Jasona Junga z Tchaj-wanu a postoupil do semifinále. O zopakování loňského výsledku si šestý nasazený Američan zahraje s kanadským outsiderem Braydenem Schnurem.

Třiadvacetiletý Kanaďan Schnur, který až do tohoto týdne nevyhrál na okruhu ATP ani jeden zápas, ve čtvrtfinále udolal bez ztráty podání 6-7 7-6 7-5 italského veterána Paola Loranziho.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 694.995 dolarů
čtvrteční výsledky (14. 2. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Isner (1-USA) - Thompson (Austr.) 6-4 6-1
Opelka (USA) - García-López (Šp.) 6-3 6-4
Querrey (6-USA) - Jung (Tchaj-wan) 6-3 3-6 6-3
Schnur (Kan.) - Lorenzi (It.) 6-7(7) 7-6(5) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
sojka1
podle ocekavani, jak u Verdunu.. 81 es ve trisetaku, Kyrgios s Ryanem prekonani (71 es).. :-)) Ale trochu vazneji uz, skoda, tusila jsem, ze postrehovka s mladym bude velmi tezka, AO nebyla nahoda, na ty prilis neverim... Navic John prohral i na ta esa (38/43)... a posledni mic zazdil ve vymene FH, jak ctu. (Ale ne na TP, clanky jsou tady sice celkem pravidelne z mne neznameho duvodu anticasovane, ale v 8:55 jeste ani tuk.) No, jedeme dal. Come on! :)
Reagovat
skott
Docela zabijácké semi v NY:-) Sam Querrey, Reilly, Big John a k nim Brayden Schnur, jehož předností je také servis a naposledy proti Lorenzimu si připsal 24 es. Prožívá zatím snový turnaj.
Reagovat
EllNino
Snad to Izzy dotáhne k titulu :)
Reagovat
skott
Přál bych to radši Reillymu, pro kterého by to znamenalo víc. Jen škoda té komorní atmosféry v Coliseu. Snad se to aspoň na víkend trochu zaplní jako loni.
Reagovat
sojka1
proc vic? Jen uhel pohledu, Kristovy leta, navic ma rodinu... John jiste neni zadna emocionalni placka a citi, ze uz nehraje jen za sebe.. ;-)
Reagovat
skott
Isner má podobných ''malých'' titulů z domácí půdy hafo, je v nich mistrem. Osobně ale raději uvidím průlomový triumf Reillyho, kterého to může nakopnout a klidně po něm tu štafetu převezmout.
Reagovat
SwissMaestro
Tohle je prostě o preferencích no. Někdo je už zaběhlou značkou a tak se prostě najdou lidé co chtějí změnu. Po nich přijde další generace a takto znova......já osobně mám rád Johna podobně jako Rogera...volba je teda jasná :)) Ve 33 letech je brzo na loučení se a předávání žezla :)
Reagovat
sojka1
presne.. :-) Koukam, jak se zberchava Nishi, tak jsem se pri psani zasnila a predbehl jsi me.....
Reagovat
skott
tak to ani nemyslím;) když může být ve 40 letech konkurenceschopný Ivo, tak má Isner na loučení času dost. Jen zkrátka pro něj je tohle drobek, který jeho kariéru neovlivní, Reillyho naopak může. Ale to předbíháme, bude to pořád jen semifinále zatím...
Reagovat
sojka1
presne jak rikam, uhel pohledu. Z toho meho si proste preji, at s tim kolikem jeste nejaky cas bezi 1111, dokud mu koleno dovoli. A nez zacnou obhajoby! ;-) Jen at si Opelka klidne jeste dal roste, nic proti, mne se dlouhani libi.. :-))
Reagovat
SwissMaestro
Hele, co vlastně má s tím kolenem? Často há obvázané? Něco dlouhodobě vážnějšího?
Reagovat
SwissMaestro
*Často ho má obvázané.
Reagovat
sojka1
nevim, ale fixuje ho uz od basketu, prvotni rustove problemy nejak presly do chronickeho razu...
Reagovat
SwissMaestro
okey! takže cajk, případnejch sedm zápasů ve W nebude problém :)
Reagovat
sojka1
loni, jak uz bylo receno, take az do IW jen stin... dostaval od kazdeho na budku a presto pak sezonu paradne dotahl az na TM. Nezbyva mi nic jineho nez si zadoufat, ze se letos nadechuje trochu driv! Jsem na nadchazejici postrehovku opravdu zvedava. Ale s tema deckama to bude cim dal tezsi... snad alespon zaesuji tu stovku, Kozorohovi do knihy rekordu.... :-)
Reagovat
EllNino
:O no já snad sním :D kdopak to přiletěl :))
Reagovat
sojka1
:-))) sama protivenstvi ale. Smazali mi ucet! Regnout se jako "smazana sojka" mi system nevzal!, byt "so1ka" mi sice prislo vtipne, ale zas aby me necetli soLka, ze, na "sojka 1111" jsem zas prilis maly ptacek... no nervy proste. :-))) (Ke vsemu lustrace tu ted trva mesic!) ;-)
Reagovat
SwissMaestro
chce jim to napsat na FB a problém vyřeší hned
Reagovat
sojka1
njn, pozde, ale dik.. :-)
Reagovat
EllNino
jsem rád, protože prostě .... Izzyho kamarádka je i mou kamarádkou :D
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
SwissMaestro
Letos musíme Izzyho do IW hnát moc a moc......pak už si žebříčkové postavení těžko zlepší...titul v NY, SF v DB a třeba SF v IW by mu pomohlo hodně :) Nevím zda hraje Acapulco
Reagovat
sojka1
ukoly jsou naprosto jasne! Na Aca mrknu jeste... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist