Isner z Hopman Cupu odstoupil, Španělé jsou ve finále

3. 1. 2013, 03:20
Aktuality 8
Šance Američanů na finále Hopmanova poháru zhatilo zranění Johna Isnera. Ten dnes do přímého souboje o 1. místo proti Španělům nenastoupil kvůli zranění kolena a Španělsko je tak díky tomu prvním finalistou. Proti Verdaskovi si zahraje domácí náhradník Kokkinakis.
John Isner

Duel po dvou kolech neporažených Američanů se Španěly měl být přímým soubojem o finále, nakonec však k žádným dramatickým zápasům nedošlo. Spojené státy, respektive John Isner se šance na finále vzdal těsně před zápasem. Ráno pořadatelům soutěže smíšených dvojic oznámil, že z turnaje kvůli zranění kolena odstupuje. 

Sedmadvacetiletého Isnera, který v Perthu prohrál ve dvou setech s Tsongou i Andersonem, prý na začátku sezony trápí drobný zánět šlach. "Moc se všem fanouškům omluvám, opravdu jsem chtěl proti Fernandovi hrát, tak doufám, že mé rozhodnutí pochopíte," omlouval se Isner. "Tuhle soutěž miluju, jsem tu už potřetí, takže je to pro mě velké zklamání a těžké rozhodnutí. Zkusil jsem to, ale potřebuju být hlavně stoprocentně zdravý," dodal dvoumetrový Američan, který by měl ještě před Australian Open hrát příští týden v Sydney.

Postup do sobotního finále tak doslova spadl do klína Španělsku, které bude do páku čekat na svého soupeře. Tím bude buď Srbsko, Austrálie, nebo Itálie. Organizátoři dnes sice do hry poslali za Isnera náhradníka, Isnerovi zápasy ale kontumovali ve prospěch soupěřů.

Isnera na kurtu zastoupil na poslední chvíli domácí junior Thanasi Kokkinakis a své velké premiéry se rozhodně nezalekl. Šestnáctiletý Australan se 24. hráčem světa Fernandem Verdaskem dlouho držel krok a rozhodně si neudělal ostudu. První set dotáhl dokonce až do tie-breaku, ve kterém navíc vedl 3-0 a měl dvě podání v zádech. Španělský favorit ale vývoj dokázal otočit a druhou sadu i přes dva ztracené servisy získal poměrem 6-3.

Ve dvouhře žen pak vyhrála bývalá světová jednička Venus Williamsová nad Španělkou Anabel Medinaovou 6-3 6-4. V závěrečné čtyřhře potvrdila roli favorita španělská dvojice, jež nad nesehraným 'slepeným' tandemem soupeřů vyhrála hladce 6-1 6-3.

"Jsme šťastní, že jsme ve finále a doufáme, že dokážeme získat i titul," řekl Verdasco s výhledem na první španělský triumf od roku 2010. Tehdy zvítězili Tommy Robredo s Marií José Martínezovou Sánchezovou.

- HOPMAN CUP -
(Austrálie - Perth, tv. povrch)
středeční výsledky (02. 01. 2013)
Skupina B:
Španělsko - USA 3-0 bez boje
Všechna utkání byla po odstoupení Isnera (USA) vyhodnocena výsledkem 6-0 6-0.

náhradní exhibiční zápasy:
Verdasco - Kokkinakis 7-6(4) 6-3
Medinaová Garriguesová - V. Williamsová 3-6 4-6
Verdasco/Medinaová Garriguesová - Kokkinakis/V. Williamsová 6-1 6-3

Tabulka:
1. Španělsko 3 3 0 7:2 14:5 3
2. USA 3 2 1 4:5 8:14 2
3. Francie 2 0 2 2:4 6:8 0
JAR 2 0 2 2:4 6:8 0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ty vole, Andy, tys mi dal. Přijedu ze zkoušky a koukám, že s takovým no namem prohrál set. Naštěstí se trochu vzpamatoval a Milman se povyhazoval. Oproti zápasu s Tipsarevičem zase krok zpátky, slabý pohyb a žádný extra útok teda. Taková loňská podprůměrná klasika z některých zápasů. S tímhle ho Istomin může proazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší to bylo na konci 2.setu, když se Andy za stavu 4:5 dostal z brejku a vzápětí čistou hrou servis zase ztratil. Pak už sem to vypnul, už sem na to neměl...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, já přišel akorát na začátek 3. setu, tam se trápáil v úvodu, Milmanovi to tam celkem padalo, pak šel ale nahoru trošku a ten začal dělat chyby. Ale hrůza teda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale byly tam v 1.setu i dobré momenty. Párkrát si ho povodil naprosto dokonale. Při jednom dropshotu a následném prohozu se tam Millman málem přerazil. A hned v 1. gemu zahrál 2 vítězné loby. To trefil parádně, ale postupem času se Millman rozehrál, Andy hrál strašně pasivně a když zkusil přitalčit, tak to většinou vyházel.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, ve 3 měl jeden famózní lob forhendem po lajně. Uvidíme, co zítra, hraje až v 7, to snad vstanu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec to předpokládané finále nebude... Johnovi přeju brzké uzdravení!
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je pech! Hlavne doufam, ze neni ohrozeno skutecne zahajeni Johnovy sezony!

Jinak Pavlju pefektni vykon s Kerber, videla jsem jen od pulky druheho setu, ale to je takove odhodlani a takova chut vyhrat, ze ji clovek proste musi prat.. :-) (To kdyby v sobe zase vykresala Petra!)
Reagovat
smazaný uživatel
Pavluchenka je velmi slušná hráčka, po katastrofálnej minulej sezóne sa znova približuje k svojmu vysokému štandardu z pred dvoch rokov..Izziho mi je luto, dufam ze to nebude vazne..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist