Isner získal první titul a pomůže lidem na Haiti

16. 1. 2010, 10:47
Aktuality 9
ATP AUCKLAND - John Isner se ve 24 letech dočkal premiérového vítězství na okruhu ATP. Až dosud se mu dařilo hlavně na domácí půdě ve Spojených státech, první trofej si však odveze z Nového Zélandu. Ve finále podniku v Aucklandu čelil mečbolu, Francouze Clementa však ve třech setech udolal.
Profily hráčů
John Isner

Americký tenista John Isner získal první titul z turnaje ATP, když dnes ve finále v Aucklandu porazil zkušeného Francouze Arnauda Clementa 6-3 5-7 7-6.

Dvaatřicetiletý Clément, jenž se dostal do soutěže na poslední chvíli na divokou kartu, měl ve třetím setu mečbol. Druhý nejvyšší hráč na okruhu ho však odvrátil a dvěma esy poslal sadu do tie-breaku, v němž zvítězil jasně 7-2.

"Byl jsem jeden míček od porážky, ale tie-break se mi vážně povedl. Řekl jsem si, že nemám co ztratit a uvolnil se," uvedl čtyřiadvacetiletý Američan. Za vítězství získal prémii 64.250 dolarů a oznámil, že 5000 dolarů věnuje Červenému kříži na pomoc obětem zemětřesení na Haiti.

Isner hrál ve finále poprvé v roce 2007 ve Washingtonu, tehdy však padl s Roddickem. Na turnajích mimo USA se až dosud nikdy nedostal dál, než do čtvrtfinále. Nyní se přesune do Melbourne, kde se v 1. kole utká s Italem Seppim. Po odhlášení Simona je 33. nasazeným hráčem.

Finalista Australian Open 2001 Clement postoupil do finále poprvé po téměř třech letech, celkově pojedenácté. Na pátý triumf však stále čeká. Nyní ho čeká výzva jménem James Blake, kterého na sedm pokusů ještě nedokázal porazit.

- ATP 250 AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 355.500 dolarů) -
sobotní výsledky (16. 01. 2010)

Dvouhra - finále:
Isner (USA) - Clément (Fr.) 6-3 5-7 7-6(2)

Čtyřhra - finále:
Daniell/Tecau (N. Zél./Rum.) - Melo/Soares (Braz.) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sice jsem zápas neviděla, ale asi zaznamenává posun ve hře k lepšímu. Už to není jen servis, volej.Důležité, že ustál to finálové napětí a dotáhl to do vítězného konce.Blahopřeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten posun je tam uz delsi dobu, už loni v Indian Wells bylo videt, ze dokaze byt konkurenceschopny i v delsich vymenach. Na tu vysku se nepohybuje zle, je velmi nebezpecny z forhendu. Tenhle uspech je zajimavej v tom, ze je mimo Ameriku.
Reagovat
skott
Porazil jen Clementa, nedelal bych z toho drama.Spis se divim, ze takovy hrac se ve triatriceti letech muze dostat do finale ATP...ale jinak samozrejme congrats Big John;)
Reagovat
smazaný uživatel
SKOTET, TY JSI TAKY ZŘEJMĚ SUPREXPERT, CO???? ž E PORAZIL "JEN" CLEMENTA??? A KOHO TEĎ PORÁŽÍ CLEMENT???? MÁ ŽIVOTNÍ FAZÓNU A TROŠKU JSEM ČEKAL, ŽE ZMÁKNE I TOHLE FINÁLE, ALE NAKONEC WINNER AMERIKÁNEC...:-))
Reagovat
skott
A koho porazi?Ferrera nebo snad Kohliho?Videl si jak, hral Kohlschreiber na Hopmanu, to byla zoufalost...
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim so skottom..tiez by som z toho jeho vyhrateho turnaja nerobil nejaku slavu...inak mu samozrejme blahozelam..videl som akurat jeho zapas proti Montanesovi,a nejako ma Isner nepresvedcil,hoci pomerne hladko vyhral.Vo vymenach je stale dost mimo,par peknych micku mu tam padne,ale inak ho v druhom sete uz Montanes v dlhsich vymenach jasne prehraval..
Este,ze ma to podanie...bez takeho podania by bol urcite mimo prve stovky
Reagovat
smazaný uživatel
Koho porazil??? Ferrera, Kohliho - jak říkáš, plus ještě Melzera, Chardyho - všechno ve dvou setech a Kohli už chytal druhý dech na tomhle turnaji, na Hopman Cupu katastrofa, ale tady se už zlepšoval...prostě teď hraje Clement v životní fazóně, to mu nemůžeš upřít, voe...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Clement a zivotka to je prehnany, proste popad asi treti dech.
Reagovat
skott
to bude presnejsi, Clement uz par let neni kdovijake meritko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist