Istanbul: Büyükakcayová je první tureckou vítězkou turnaje WTA

24. 4. 2016, 17:58
Aktuality 5
WTA ISTANBUL - Historicky první turecká tenistka ve finále turnaje WTA ve dvouhře Cagla Büyükakcayová dotáhla své snažení na domácí antuce v Istanbulu až k titulu. V boji o něj šestadvacetiletá Turkyně zdolala Danku Koviničovou z Černé Hory a může se těšit na premiérový posun do Top 100.
Profily hráčů
Cagla Büyükakcayová

Šestadvacetiletá Cagla Büyükakcayová, až 118. hráčka světa, prožila na domácí antuce v Istanbulu pohádkový týden. Stala se první tureckou semifinalistkou turnaje WTA, pak i finalistkou a nakonec si došla až pro trofej pro šampionku. A jako bonus bude poprvé v kariéře figurovat v Top 100 světového žebříčku.

"Je neuvěřitelné získat titul na domácí půdě a dostat se díky tomu do Top 100," radovala se Büyükakcayová. "Dnes byla úžasná atmosféra. Každým dnem jsem tu hrála čím dál lépe, ale každý zápas je jiný, takže jsem na začátku týdne rozhodně nečekala, že bych tady mohla vyhrát. Jsem teď neskutečně šťastná."

"Tohle je úžasný pocit. Vždycky jsem snila o tom, abych hrála dobře na grandslamech a získávala tituly na velkých turnajích. Na tomto turnaji hraju od roku 2005, od svých 15 let. Vždy jsem tu viděla ty nejlepší hráčky, když jsem byla mladá. Neustále jsem snila o titulu, takže tohle je pro mě velmi speciální chvíle," dodala šťastná Turkyně.

Ve finále Büyükakcayová zdolala jednadvacetiletou Danku Koviničovou z Černé Hory. První set sice prohrála, ale za pomoci domácího publika vývoj otočila a po využití až pátého mečbolu zvítězila 3-6 6-2 6-3.

"Na začátku jsem se cítila unavená, ale fandění lidí mi hodně pomohlo. Snažila jsem se motivovat sama sebe. Ve druhém setu jsem si řekla, že nemám co ztratit a musím hrát více agresivně," komentovala šampionka.

"Jsi skvělý člověk, skvělá kamarádka a skvělá hráčka. Jsem si jistá, že ve své kariéře dosáhneš ještě na spoustu úspěchů," řekla Büyükakcayová na adresu poražené finalistky Koviničové, která prohrála i své druhé finále. Loni v čínském Tianjinu podlehla Agnieszce Radwaňské.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (24. 04. 2016)
• Dvouhra - finále •
Büyükakcayová (Tur.) - Koviničová (5-Č. Hora) 3-6 6-2 6-3
• Čtyřhra - finále •

Mituová/Soyluová (Rum./Tur.) - Knollová/Koviničová (3-Švýc./Č. Hora) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tebrikler ve sonraki turnuvalarda iyi şanslar.
Reagovat
sprchon
amonakoj
Reagovat
brixner
TVLE, jak se to kurwa čte???
:-))
Reagovat
blixa
Ty kurde ! ;-)
Reagovat
sprchon
Přesně jak jsem to napsal. :D Nevím, jak se to píše, vím jen, jak to zní a co to znamená.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist