Istanbul: Hradecká vyhrála čtyřhru a je ve finále dvouhry!

1. 8. 2009, 16:58
Aktuality 15
WTA ISTANBUL - Česká tenistka Lucie Hradecká uspěla i ve svém třetím semifinále na okruhu WTA. V tureckém Istanbulu ukončila sérii osmi vyhraných zápasů v řadě Němky Petkovicové, kterou porazil 6-7 7-5 7-5. O premiérový titul si zahraje s Ruskou Duševinovou.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká si před 14 dny zahrála čtvrtfinále v Praze, kde po boji vypadla s Bammerovou. Minulý týden však nečekaně hladce prohrála v 1. kole s Llagosteraovou. Měla tak dostatek času, aby se připravila na turnaje hrané na betonu, na kterém si ještě žádnou výhru nepřipsala.

Povedlo se jí to až v Istanbulu, když otočila utkání s domácí Buyukakcayovou. Obrat se jí povedl i v kole druhém s Němkou Julií Görgesovou a včera 70. hráčka světa porazila znovu ve třech setech Polku Martu Domachowskou.

Čtyřiadvacetiletá Hradecká potvrdila silnou vůli i dnes proti Němce Andree Petkovicové. Ač se dopouštěla řady zbytečných chyb, otočila již čtvrté utkání během pěti dní a potřetí v kariéře postoupila do finále. Němka Petkovicová přišla o šňůru 8 vyhraných zápasů v řadě.

Zápas s Petkovicovou začala výborně a brzy vedla 3-0 a šla na podání. Následně však dva své servisy ztratila a nechala srbskou rodačkou z Tuzly vyrovnat. Za stavu 6-5 a 40-40 pro Petkovicovou navíc přišel déšť, který zápas zhruba na půl hodiny přerušil. Hradecké pauza neprospěla a první set prohrála v tie-breaku 5-7. "Zničehonic mi došly síly," řekla Hradecká.

V druhé sadě musela pražská rodačka od začátku dohánět náskok 3:1 jednadvacetileté soupeřky, která je momentálně 61. hráčkou světa. "Bojovala jsem sama se sebou, ale ona naštěstí trošku polevila," řekla Hradecká, která je na žebříčku o devět míst níže. Nakonec se jí to podařilo. Za stavu 5-5 po boji udržela servis a následně rozhodla o zisku setu využitím třetího setbolu při soupeřčině podání.

Před rozhodující sadou si Hradecká vzala pauzu a podle svých slov našla síly k dalšímu boji. Tenistky se přetahovaly o podání, které v závěru lépe zafungovalo české hráčce. Po téměř třech hodinách hry se radovala z postupu. "Když zkazila z výměny bekhend, tak emoce byly. Ale než jsem došla k síti, přešly a dostavila se únava," řekla Hradecká.

"Převládá radost z postupu, ale zvládla jsem to s vypětím všech sil. Myslím, že únava by byla větší, kdybych prohrála. Doufám, že se to rozleží a budu mít (na finále) dost sil," řekla Hradecká ČTK. Do třetice se pokusí získat premiérový titul na okruhu WTA. Před rokem v Bad Gasteinu i letos ve Štrasburku odešla vždy z boje o vítězství poražena. "Ráda bych to konečně prolomila. Vydám ze sebe maximum a necháme se překvapit," uvedla čtyřiadvacetiletá tenistka.

V duelu o turnajový vavřín by jí mohl přinést štěstí otec Karel, který je s ní v Istanbulu. Naposledy dceru doprovázel letos v únoru v Belfortu, kde turnaj kategorie ITF vyhrála. "Jestli mi zase přinese štěstí? Snad, uvidíme," usmála se Hradecká.

O premiérový titul si zahraje s Ruskou Věrou Duševinovou, jež dnes porazila 6-4 6-2 Švýcarku Timeu Bacsinszkou. V Turecku ještě neztratila ani set, a tak může mít v neděli více sil.

Hradecká vyhrála soutěž deblistek
Hradecká se totiž ještě večer představila ve finále čtyřhry, ve které spolu s Renatou Voráčovou vyzvaly Němku Julii Görgesovou se Švýcarkou Patty Schnyderovou - nasazené dvojky.

A Lucie Hradecká si připsala další úspěch. Český pár vyhrál 2-6 6-3 12-10 a Hradecká si připsala celkově sedmý deblový titul. Navázala tak na týden starý triumf z Bad Gasteinu, kde uspěla po boku Hlaváčkové.

"Pak pojedu na hotel, na večeři a spát. Zítra asi budu na hotelu sbírat síly," plánovala před deblovým utkáním.

Finále dvouhry se bude hrát v neděli od 18:00. Hradecká se s Duševinovou, jež si čtyřhru v Istanbulu zahrála jen v 1. kole, dosud neutkala.

- WTA INTERNATIONAL ISTANBUL (Turecko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (31. 07. 2009)

Dvouhra - finále:
Hradecká (8-ČR) - Petkovicová (Něm.) 6-7(5) 7-5 7-5
Duševinová (Rus.) - Bacsinszká (Švýc.) 6-4 6-2

Čtyřhra - finále:
Hradecká/Voráčová (3-ČR) - Görgesová/Schnyderová (2-Něm./Švýc.) 2-6 6-3 12-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
hrůza a katastrofa v jednom!
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo článek, ale ta Venus se tedy činí. Takhle rozdrtit Elenu? Vím, že s ní nemá Dementieva nějakou vyrovnanou bilanci ale TOHLE? Mám pocit, že když je Venus v nejlepší formě, je vpostatě neporazitelná a když už má vyhrát nějaká Williamska US Open, tak ať právě Venus.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad to přísloví do třetice všeho dobrého se nikdy nemýlí.:-)
Viděl jsem jen kus zápasu na netu (začátek druhého setu), kdy se mi zdálo, že už je Lucie psychicky dole a že už se nezvedne. (kvůli spornému míčku z rakety Petkovic, který mohl znamenat brejkbol pro Lucku). Nakonec ale stejně jako před dvěma týdny v Praze zabojovala a získala druhý set a ten třetí měl tentokrát šťastnější konec. Už si to štěstí taky zasloužila, v zápase s Ivanovič ji doslova opustilo. Dnes čekám vyrovnanou bitvu, kterou myslím rozhodne průběh druhého setu. Duševinová je opravdu dobrá hráčka, jednou měla na lopatě Wozniacki, stejně jako Lucka Ivanovic, tak uvidíme.
Reagovat
skott
:DD myslim, ze mit na lopate Wozniacki neni zrovna ten nejlepsi priklad kvality...Vera toho uz dokazala daleko vic.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vim, jednou porazila Vaidišovou.:-):-):-)
Reagovat
skott
Jsem rad, ze moje finalove prani vyslo, obe hracky mam rad, ale prvni titul preju Verce.Za roky co patri k sirsi spicce by si ho zaslouzila.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc gratuluji! Možná Lucka měla zkusit hrát dvouhru již dřív, ale je dobře, že někdo přišel na to, že má v sobě velký potenciál a zkusila to. Snad jí to půjde takhle dál a konečne budeme mít tenistku do dvacky. Vypadá, že je na tom z našich holek nejlépe, fyzičku má výbornou, údery skvělé, tak to chce víc sebedůvěry a víc zkušeností z velkých zápasů, aby nebyla tak nervní, trochu s psychikou bojuje,ale koneckonců kdo ne? Ale moc jí fandím, líbí se mi její hra a je vidět, že bojuje jako lev. Chce to body z velkých turnajů, škoda Wimbledonu, tam měla s Ivanovič smůlu. Ale určitě má na to hrát velký tenis a moc jí to přeju!
Reagovat
smazaný uživatel
Zdar Hradeckou znam od jejich 10 let a vzdy byla lepsi v singlu nez v deblu.Je to spise o tom kdy mentalne vyspela a ziskala zkusenosti tak , aby snesla ten obrovsky tlak ktery je na hracky kladen v jednotlivych zapasech turnaju WTA.
Reagovat
letityfanousek
no gratuluji, ale zkazila mi tiket
Reagovat
smazaný uživatel
kde jsou ty jak řikali že dneska proti ní nemá šanci??
Reagovat
MirecSVK
teraz tu budes chodit a 3 roky sa toto pytat? si frajer no ...
Reagovat
smazaný uživatel
a ty si ještě větší frajer že nezvavřeš ústa a neuznáš chybu a nepogratuluješ druhýmu ty hrdino
Reagovat
MirecSVK
uznat chybu?:) a v com?a v com mu mam pogratulovat? ja neviem ako on predsa daval,on tu len je za najmudrejsieho :)
Reagovat
smazaný uživatel
O čem se to tady hádáte proboha, nemáte nic lepšího na práci??? Lucka dneska prostě vyhrála a basta. Byly vyrovnanými soupeřkami, ale Lucka byla o kousek lepší, takže gratulace:-D
Reagovat
MirecSVK
ved ano,vyhrala stastnejsia ....staci len pogratulovat :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist