Italka Giorgiová si v Linci došla pro druhý titul

15. 10. 2018, 07:48
Aktuality 2
WTA LINEC - Camila Giorgiová si v Linci zahrála po dvou a půl letech a pošesté v kariéře ve finále turnaje WTA a získala druhý titul. V boj o něj italská tenistka přehrála Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou.
Camila Giorgiová

Camila Giorgiová získala jediný titul na trávě v Hertogenboschi 2015, zbylé čtyři finálové zápasy - všechny v hale - prohrála. 

V hale uspěla až na pátý pokus. Šestadvacetiletá Italka v uplynulém týdnu triumfovala v rakouském Linci, kde v pěti zápasech ztratila jediný set. V nedělním finále si poradila hladce 6-3 6-1 s ruskou kvalifikantkou Jekatěrinou Alexandrovovou.

"Halové podmínky mé hře sedí a obzvlášť tady v Linci se mi hraje dobře. Jsem šťastná, že se mi po dlouhé době podařilo získat titul," řekla Giorgiová, jež si finále v Linci zahrála také před čtyřmi lety. Zbylé tři finálové zápasy prohrála v letech 2014-2016 v polských Katovicích.



Ve světovém žebříčku se Giorgiová posune na 28. místo a vyrovná své dosavadní maximum. Tento týden bude hrát v Lucemburku, kde ji v prvním kole čeká domácí Mandy Minellaová. 

Třiadvacetiletá Alexandrovová, jež v prvním kole vyřadila Kateřinu Siniakovou, i přes finálovou porážku odehrála v Linci svůj životní turnaj. Až dosud totiž nebyla na okruhu WTA ani v semifinále.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (14. 10. 2018)
• Dvouhra - finále •
Giorgiová (5-It.) - Alexandrovová (Rus.) 6-3 6-1
• Čtyřhra - finále •
Flipkensová/Larssonová (3-Belg./Švéd.) - Atawová/Grönefeldová (1-USA/Něm.) 4-6 6-4 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
dobře. Věřím jí, že se jí v hale daří, já ji viděla hrát právě v Katowicích, když jsem tam před pár lety byla. Zápas tenkrát vyhrála a moc se mi tam líbila. Je to střelkyně par excellence, když se jí daří. Gratulka.
Reagovat
Fransoas
Zdravim Vás.Souhlasim se vším,co jste napsala.Já bych k tomu ještě přidal to.že kdykoliv jsem ji viděl hrát - vypadá to,že u ní nejsou žádné emoce a hraje poměrně uvolněně.Samozřejmě Gratulace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist