Italka Paoliniová v Portoroži postoupila poprvé do finále. O titul se utká s Američankou Riskeovou

18. 9. 2021, 20:40
Aktuality 2
WTA PORTOROŽ - Turnaj WTA 250 v Portoroži už zná obsazení finálového duelu. Jako první se do něj dostala 25letá Italka Jasmine Paoliniová, která ve svém premiérovém semifinále na okruhu WTA zdolala 1-6 6-3 6-4 druhou nasazenou Kazašku Julii Putincevovou. V druhém semifinále uspěla třetí nasazená Američanka Alison Riskeová, jež si poradila 6-0 6-4 s domácí Kajou Juvanovou.
Jasmine Paoliniová

Jasmine Paoliniová prožívá svou dosud nejpovedenější sezonu. V červnu vyhrála menší antukový turnaj WTA 125k v chorvatském Bolu, v červenci v Hamburku slavila první deblový triumf na turnaji WTA a dnes v Portoroži si zahrála poprvé v semifinále podniku WTA ve dvouhře. 

A 25letá Italka se neuspokojila a po obratu proti druhé nasazené Kazašce Julii Putincevové, kterou zdolala 1-6 6-3 6-4, postoupila již do finále. 



O titul se 87. hráčka světa Paoliniová utká s Alison Riskeovou (h2h 0-0). 31letá Američanka, jež od loňského Australian Open vyhrála jen pět zápasů, dnes ve svém prvním semifinále po dvou letech porazila 6-0 6-4 domácí Kaju Juvanovou a postoupila do jubilejního 10. finále. Usilovat bude o 3. titul.

37letá deblová specialistka Renata Voráčová čekání na první finále od léta 2019, kdy v Palermu získala 11. titul na okruhu WTA a naposledy vyhrála víc jak dva zápasy po sobě, neukončila ani v Portoroži. S Dankou Koviničovou z Černé Hory v semifinále podlehly 4-6 3-6 nizozemsko-srbské dvojici Lesley Pattinamaová-Kerkhoveová a Alexandra Kruničová.

• WTA 250 PORTOROŽ •
Slovinsko, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
sobotní výsledky (18. 09. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Paoliniová (It.) - Putincevová (2-Kaz.) 1-6 6-3 6-4
Riskeová (3-USA) - Juvanová (Slovin.) 6-0 6-4
• Čtyřhra - semifinále •
Kruničová/Pattinamaová Kerkhoveová (Srb./Niz.) - Voráčová/Koviničová (ČR/Č. Hora) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
dadaft
V prvním setu to Paolini moc nešlo, nedokázala udržet míč ve hře, pokusy o rozhodnutí výměn končily v autech ...... a Putinseva tomu zcela přizpůsobila hru, taková míra pouhého pasivního vracení se jen tak nevidí, doslova a do písmene nechávala Paolini se "vykazit".
A stačilo to na první set.
Pak už jsem víc sledovl Markétu, ale rozhodně byla Jasmine silnější v závěru druhého setu, tam Putincevu přehrála a nakonec ustála i závěr třetího, byť spíš trochu šťastně než s přehledem........... ale co je doma...

Věřím Jasmine i ve finále a hlavně se těším na ten její lahůdkový forhend. smile
Reagovat
Pavol
Tiež mám ten pocit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist