Italkám se v Acapulku daří, včera postoupily všechny

1. 3. 2012, 17:46
Aktuality 2
Hned trojnásobné zastoupení bude mít ve čtvrtfinále turnaje v mexickém Acapulku italský ženský tenis. Své zápasy včera zvládla trojice nasazených favoritek v čele s nejvýše nasazenou Robertou Vinciovou.
Roberta Vinciová

Turnajová jednička Roberta Vinciová bojovala včera v Acapulku o své zdejší maximum. Třiadvacátá tenistka světa třikrát vypadla před čtvrtfinále a až napočtvrté se dočkala. Ani proti Stephanii Foretzové-Gaconové to favoritka neměla jednoduché; Francouzka v úvodním setu dlouho držela s Vinciovou krok a o výhře v první sadě rozhodla favoritka až v jedenáctém gamu. V příštím setu přidala Vinciová další dva brejky a po hodině a tři čtvrtě zvítězila 7-5 6-4.

Ještě těžší práci se svou soupeřkou měla druhá nasazená Flavia Pennettaová, která byla v duelu se zkušenou Sofií Arvidssonovou dokonce blízko porážky. V prvním setu si Pennettaová jen jednou udržela podání a sadu prohrála 2-6. Ve druhém setu pak diváci viděli dohromady osm brejků, a tak přišla řada na zkrácenou hru, v níž byla lepší Italka. Ta pak už v rozhodujícím setu potvrdila roli favoritky a třemi dalšími brejky si zajistila vítězství 2-6 7-6 a 6-1.

"Sofia hrála od začátku hodně agresivně," řekla po utkání Pennettaová. "Já začala nervózně a celou dobu jsem měla pocit, že mě přetlačuje. Hodněkrát měla náskok, ale pokaždé jsem začala hrát líp a agresivněji," dodala.

Mezi nejlepší osmičku v Acapulku se včera dostala i třetí z italských favoritek turnaje Sara Erraniová. Třetí nasazená tenistka sice v duelu s Rumunkou Edinou Gallovitsovou-Hallovou ztratila dvakrát podání, soupeřce ale prolomila servis celkem šestkrát a zvítězila přesvědčivě 6-4 6-1.

Výsledky - Acapulco - ženy (dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Vinciová (1-It.) - Foretzová-Gaconová (Fr.) 7:5, 6:4, Pennettaová (2-It.) - Arvidssonová (Švéd.) 2:6, 7:6 (7:5), 6:1, Erraniová (3-It.) - Gallovitsová-Hallová (Rum.) 6:4, 6:1, Beguová (4-Rum.) - Tatišviliová (Gruz.) 6:3, 6:1, Duqueová (Kol.) - Larssonová (6-Švéd.) 4:6, 6:1, 6:3, Cabezaová (7-Šp.) - Czinková (Maď.) 6:4, 7:6 (7:5), Krajicková (Niz.) - Briantiová (8-It.) 6:3, 3:6, 7:6 (7:2), Rybáriková (SR) - Hermosová (Mex.) 6:3, 3:6, 6:3.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bo jsou kočky zvyklé na teplo
Reagovat
smazaný uživatel
Ale má ty očiska vyvalené.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist