Italský tenista Luzzi zemřel v 28 letech na leukémii

25. 10. 2008, 19:25
Aktuality 5
Ve věku 28 let dnes v Arezzu zemřel italský tenista Federico Luzzi. Podle prohlášení Italské tenisové federace podlehl bývalý daviscupový reprezentant akutní leukémii.
Profily hráčů
Frederico Luzzi

Luzzi hrál ještě koncem září na challengeru v Neapoli. Minulou neděli se odhlásil z dalšího turnaje kvůli horečce, o níž se původně domníval, že byla způsobena pouze nachlazením nebo chřipkou. Dnes však tenista v nemocnici ve svém rodném Arezzu zemřel.

Luzzi nikdy na elitním okruhu ATP nedosáhl většího úspěchu a tituly získával na turnajích nižších kategorií. Jeho maximem ve světovém žebříčku bylo 92. místo, jehož dosáhl v únoru roku 2002. Itálii reprezentoval ve čtyřech daviscupových duelech, z nichž dva vyhrál.

Letos v březnu byl coby pátý italský tenista potrestán za sázení na zápasy a na kurty se mohl vrátit až v polovině září.

ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
weak
Tak to je strasna zprava, jeste pred par tydny normalne hral... Pamatuji si jej i z Pruhonic, tenisskutecne umel, ikdyz to vysledkove nikdy na sto proceent nedokazal... vloni spolu s Galimbertim udelali dobry skutek, kdyz rozbili hubu pitomcovi Koellererovi :-) a take za to dostali nekolikamesicni stop a pokutu...
Je to ironie, clovek se porad za necim honi, neco snazi sobe ci okoli dokazat a pak je behem par dni/hodin po vsem aniz by mel sanci s tim cokoliv udelat...

Urcite jsem nebyl sam, kdo vsadil za 1,12 jeho posledni zapas s no namem Fanuccim v Neapoli - tyden predtim udelal dve kola v Todi, takze formu mel, body potreboval, los mu pral, ale divna prohra 60 67 26 s Fanuccim byla asi tak stejne prekvapeni, jako kdyby treba Jirka Vanek prohral s Koslerem...
Pekne jsem si na Federica zanadaval, ze zapas vypustil ci prodal... a ona to byla zatim jeho definitvni tecka.

Je mi to lito, cest jeho pamatce, snad si tam nahore zahraje s Meno Oostingem či Horstem Skoffem...
Reagovat
smazaný uživatel
Rest In Peace

bude tě škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
I když sem ho neznal blíž,ale i tak....upřímnou soustrast!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Připojuji se...
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist