ITF chce finále Davis Cupu na předem určeném místě a rozšíření Fed Cupu

21. 9. 2016, 12:42
Aktuality 20
Mezinárodní tenisová federace (ITF) plánuje velké změny v Davis Cupu a Fed Cupu. Finále mužské týmové soutěže by se mělo v budoucnu hrát na předem určeném místě a ne nutně v domácím prostředí jednoho z finalistů, jak je tomu dosud. Ve Fed Cupu by se mohla rozšířit Světová skupina z osmi na šestnáct týmů jako v Davis Cupu, přičemž o vítězkách by se rozhodovalo ve Final Four.
Davis Cup

O pořádání finále se budou moci města oficiálně ucházet od letošního prosince. ITF plánuje, že vítěze určí příští rok, až budou změny v týmových soutěžích schváleny v srpnu na pravidelném zasedání federace. Není vyloučeno, že ITF ještě rozhodne, že by město hostilo nejednou jak vyvrcholení Fed Cupu, tak Davis Cupu.

"Tím, že budeme mít celý rok nebo dva na plánování, můžeme udělat víc pro sponzory a fanoušky se stadionem, který bude mít odpovídající velikost," řekl agentuře AP prezident ITF David Haggerty.

ITF bude také zvažovat, zda nezhustit finálový duel Davis Cupu ze tří do dvou dnů. Další možnou revolucí je to, že se místo na tři vítězné sety bude hrát pouze na dva.

Změny čekají i ženský Fed Cup, jemuž v posledních letech vládnou české tenistky, které vyhrály čtyři z minulých pěti ročníků a letos jsou ve finále znovu. S plánovaným zdvojnásobením týmů Světové skupiny se pojí vyvrcholení v podobě Final Four, které je obvyklé v evropských soutěžích v kolektivních sportech - volejbalu, basketbalu či házené.

"Tím, že se semifinále a finále uskuteční v jednom týdnu na předem určeném místě, dostane ještě víc tenistek z více zemí šanci každoročně soutěžit o světovou tenisovou trofej," uvedla bývalá francouzská tenistka Mary Pierceová, která je členkou rady ITF.

Na změnách spolupracuje ITF se sportovní marketingovou firmou CSM, jejíž předsedou je šéf atletické federace IAAF Sebastian Coe. Jako vzor při rozhodování o předem určeném dějišti finále posloužily fotbalová Liga mistrů a vyvrcholení zámořské ligy amerického fotbalu Super Bowl.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
hrajeme s Austrálií venku v 1.kole DC 2017, ve čtvrtfinále možná Švýcarsko, pokud se nepletu
Reagovat
Fandina
Doufám, že to neprojde.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, ty jsi posílala odkazy na dobré streamy,můžeš prosím znovu,videostream mi nějak nefunguje,navíc ho hodně zareklamovali.Dík (batmana znám)
Reagovat
miledus
nejsem sice Fandina, ale zkus tento//www.sportcategory.com/c-4.htmlto
Reagovat
patriks
se budou ucházet" - to zní to pěkně. Zřejmě se tím myslí, kolik dolarů věnují ITF.
Reagovat
Alois_Mlok
Když čtu denní zprávy, je mně zle. A teď je mně zle už i u těch tenisových...
Reagovat
blixa
Nečti ! ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Ze stále vybrakovanějších zglobalizovaných mozků už nic lepšího čekat nelze...
Reagovat
smazaný uživatel
jako by David Haggerty nebyl na finále v Praze .Nebo snad zaplní tuto halu při utkání
Chorvatsko vs. Argentina?
Reagovat
tommr
tak oni určitě nepočítají s tím, že by se někdy hrálo u nás. To finále si budou moct koupit jen nějaký bohatý země a hrát se bude bud někde v Číně nebo někde u Arabů ...
Reagovat
VlS
Před prázdným hledištěm
Reagovat
smazaný uživatel
Je jasné, že sa to českým fans nebude páčiť. V DC a FC je ČR úspešná a chcú si svojich užiť doma a zároveň si vychutnať atmošku víťazstva. V neposlednom rade je poctou privítať úspešných tenistov iných krajín. Rovnako prirodzený je aj nesúhlas s hrou na 2 víťazné. Ak si zaplatiť lístok, tak sledovať čo najdlhšie duely. :) Nech to stojí za to či...
Reagovat
kada.tom
Tak doufám, že tyhle změny neprojdou.
Jediná změna, která by se mi líbila je rozšíření počtu týmů ve FC z 8 na 16 tak jako je to v DC, tj. i ve FC by bylo 1. kolo, QF, SF a finále.
Reagovat
FulnekUltras
souhlas
Reagovat
Empe
Domácí prostředí je to, co dělá Davis Cup Davis Cupem. Pro mnohé země je to jediná šance, jak vidět solidní hráče v akci. Za prachama můžou přesouvat všechno ostatní, ale to jediné specifické by měli nechat.
Reagovat
darek.vrana
Udavte se třeba těma prachama. Že vám není hanba, zničit soutěž se stoletou tradicí.
Reagovat
Fanda67
jj bude se hrát třeba v Kataru před prázdným hledištěm ... :-(
Reagovat
seshitec
Přesně tak vo tom je Davis Cup, nikdy nezapomenu na atmosféru finále se španělskem. Ani změna ze 3 setu na 2 moc nadseny nejsem, ale dá se to pochopit možná by hvězdy pak byly povolňejsí
Reagovat
darek.vrana
Tak to bych ještě překousnul, ty dva vítězné, ale neutrální půda, ať jdou do p.dele.
Reagovat
janek_da
To máš ve všem. Se podívej na formuli 1, olympiádu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist