ITF Midland: Vaidišová otočila zápas s Tatišviliovou, ve čtvrtfinále je překvapivě i Vaňková

5. 2. 2015, 20:31
Aktuality 79
ITF MIDLAND - Nicole Vaidišová prodloužila svou neporazitelnost už na pět utkání. Česká tenistka si dnes na turnaji ITF v Midlandu připsala nejcennější skalp od zářiového comebacku, když porazila Annu Tatišviliovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm je i Kateřina Vaňková, jež překvapila výhrou nad Karatančevovou.
Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová v Midlandu poprvé od svého loňského comebacku vyhrála tři zápasy po sobě, na šestý pokus prošla kvalifikací a daří se jí i dál. Nedaleko michiganských jezer, kde před jedenácti lety odehrála svůj první profesionální turnaj a coby čtrnáctiletá dívka se dostala až do finále, přidala další dvě výhry a postoupila do čtvrtfinále.

Včera pětadvacetiletá Češka porazila ve večerním utkání 209. hráčku světa Nao Hibinovou z Japonska a dnes po pouhých patnácti hodinách už nastoupila k dalšímu utkání proti čtyřiadvacetileté Gruzínce s americkým pasem Anně Tatišviliové.

A krátký odpočinek se zřejmě projevil na jejím výkonu v úvodu zápasu. Vaidišová měla problémy s pohybem i s načasováním úderů a první set prohrála hladce 1-6. Nepříznivým vývoje se ale otrávit nenechala, postupně přidala na obrátkách a zápas otočila. I díky sedmi esům a žádné dvojchybě zvítězila 1-6 6-3 6-4.


Dvojnásobná grandslamová šampionka si tak proti 133. hráčce světa Tatišviliové, jež bývala i tenistkou Top 50, připsala svůj nejcennější skalp po obnovení kariéry. Tu oprášila loni v září, ale nedařilo se jí loni na podzim na čtyřech turnajích na tvrdém povrchu, ani letos v lednu na třech akcích na antuce. Formu pomalu nachází až nyní v hale.

Bývalá světová sedmička, aktuálně až 594. hráčka světa, si v Midlandu vybojovala celkem už 31 bodů do světového žebříčku WTA, v němž v pondělí vyletí minimálně o 150 příček. Navíc další body může ještě přidat: 25 za semifinále, 60 za finále a 115 za případný triumf.

O své první semifinále od ledna 2008, kdy si v něm zahrála na turnaji WTA v Sydney, se utká s domácí šestadvacetiletou Caitlin Whoriskeyovou, jež je 316. tenistkou světa.

Vaidišová ukončila kariéru už ve svých 20 letech, kdy i vinou problémů s ramenem, s nímž pak byla dvakrát na operaci, ztratila chuť do tenisu.

Kateřina VaňkováV Midlandu se daří i druhé české zástupkyni Kateřině Vaňkové. Pětadvacetiletá tenistka, jež startuje poprvé na takto prestižním turnaji ITF s dotací 100 tisíc dolarů, si po Francouzce Julie Coinové poradila i se sedmou nasazenou Sesil Karatančevovou.

Vaňková sice se stejně starou Bulharkou, jež bývala 35. hráčkou světa, rychle prohrála úvodní sadu, ale podobně snadno pak vyrovnala a vynutila si třetí set. V něm favorizovaná Karatančevovová podávala na vítězství, měla i několik mečbolů, ale česká hráčka všechny kritické momenty zvládla a nakonec zvítězila 1-6 6-1 7-6.

257. tenistka světa Vaňková, kterou trénuje David Prinosil, tak vyhrála už sedmý zápas v řadě, neboť před dvěma týdny triumfovala na menším turnaji v německé Kaarstu. A pokud by zítra v boji o semifinále porazila i domácí Bernardu Peraovou, přiblížila by se ve světovém žebříčku k druhé světové stovce a vylepšila by tím své nejlepší umístění.

Vaňková přitom startuje jen na menších turnajích. Až dosud nevyhrála žádný zápas ani na podniku s dotací 75.000 dolarů a na 'padesátce' byla jen jednou ve čtvrtfinále.

Turnaj v Midlandu vyhrála v sezonách 2009 a 2011 Lucie Hradecká, která si odvezla i dvě trofeje ze čtyřhry. V roce 2010 triumfovala s domácí Granvilleovou a o dva roky později s Andreou Hlaváčkovou.

- ITF MIDLAND -
(USA / Michigan, tv. povrch / hala, 100.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (05. 02. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vaidišová (ČR) - Tatišviliová (7-USA) 1-6 6-4 6-3
Vaňková (ČR) - Karatančevová (7-Bulh.) 1-6 6-1 7-6(7)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

79
Přidat komentář
Cico93
http://thechronicleherald.ca/sports/1256256-lara-gut-captures-world-cup-super-g-race-at-lake-louise
Dne to tipujem dopadne takto.
nervy už dosť veľké.
Reagovat
smazaný uživatel
Když já chci, aby Lindsey měla zlato. :) Jinak mě trochu zneklidňuje, že Lindsey má až číslo 22, protože včera večer jsem koukal na trénink a v jedné části sjezdovky už tam byl po několika závodnicích měkčí sníh (třeba Lindsey nebo Anna tam neprojely branku)... Ale zase když Lindsey dojede a bude první, tak už to bude skoro jisté. :) No, nebudu předbíhat. Snad se jim povede připravit trať a vyjde počasí. Z této fotky to vypadá dobře...
https://twitter.com/fisalpine/status/563709115147374594
Reagovat
Cico93
Musí už aj Lare doprčic výjsť závod na vrcholnom podujatí!.-)
Favoritiek je strašne veľa, ale si myslím, že víťazka vyjde z tej takej silnej 5
Vonn
Gut
Maze
Anna
Tina, W
Reagovat
smazaný uživatel
Taky zase může překvapit Cornelia Huetter, která pojede hned po Lindsey...
http://data.fis-ski.com/pdf/2015/AL/5210/2015AL5210SLR0.pdf
Reagovat
Cico93
No úvidime, možno som sa trafil tipujem poradie
Gut
Vonn
Maze

daj aj ty trojku nnech to je zaujímavé.-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dobře... :)

Vonn
Fenninger
Gut
Reagovat
Cico93
To Anne lišiacky vrátila.
Ja idem slaviť krásny bronz:-)
Reagovat
blixa
Tak tak. Už jsem otevřel Tullamorku ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to okomentoval vedle... Na jednu stranu jsem smutný, ale zároveň jsem na Lindsey ohromně pyšný! Za uplynulé dva roky jsem totiž zjistil, že jsou mnohem důležitější věci, než jestli je v závodě první nebo pátá...

Ještě přidám, co jsem napsal na Twitter:
I'm sad @lindseyvonn has no medal in DH, but mostly I'm very proud of her! She is back and healthy - that's the most important! #Vail2015

Jinak jsem správně tipnul 2. a 3. místo, akorát na prvním byla Tina místo Lindsey. Ty jsi zase měl prohozené 1. a 3. místo... :)
Reagovat
Fandina
Kateřina Vaňková Bernarda Pera 3:2.
Vaňková je tedy herní svéráz.
http://new.livestream.com/livesportsllc/events/3780846
Reagovat
marekv
nevim tedy proc sveraz, ale ta letos jede, klobouk dolu. bylo by velmi zajimave, kdyby se stretla s Vaidisovou ve finale...
Reagovat
Fandina
Svéráz v dobrém, jak se pohybuje, jak hraje. Líbí se mi, je osobitá.
Reagovat
sprchon
Jak tu někdo psal, že je v něčem podobná Báře Z-S a že by si s ní měla střihnout čtyřhru, tak koukám, že Nicole největší úspěch v deblu opravdu zaznamenala právě s Bárou. :D
V roce 2008 OF na AO.
http://www.tenisportal.cz/par/vaidisova/zahlavova-strycova/?annual=2008

Možná by ale Nicole mohla zkusit debla. Na té síti to byla včera hrůza... Na rozehrání a na zlepšení některých herních prvků by jí to třeba pomohlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dlouho se opakuje dvojnásobná grandslamová semifinalistka, až z toho vypadne:"Dvojnásobná grandslamová šampionka si tak proti 133. hráčce světa Tatišviliové, jež bývala i tenistkou Top 50, připsala svůj nejcennější skalp po obnovení kariéry."
Reagovat
Roger_Federer
:), priste to bude dvojnasobna matka.
Reagovat
smazaný uživatel
Příště to bude "předevčírem pětadvacetiletá" :-)
Reagovat
slacker
a neni to 5x petileta?
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba bude inovace "za tři měsíce šestadvacetiletá Vaidišová" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Za.sraná WTA zase vyhrála Marfuša a to ten její úder byl k hov.nu. A ana druhá vyhráli jen díky vzheldu. Zku.rvená WTA už me se.re
Reagovat
smazaný uživatel
Pane bože... :D
Reagovat
EllNino
emoce :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Klídek, při tomhle způsobu hlasování ta anketa stejně nemá žádnou vypovídací hodnotu, tak proč se rozčilovat. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Budu se rozčilovat Petra to měla vyhrát. Do pr.dele ať si Allaster políbí pr.del svině hnusná. Marfuša určitě podplatila WTA
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, mě určitě taky podplatila, abych pro ni hlasoval... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Marfuša nikoho podplácet nemusí. Má zkrátka nejvíce fanoušků, což v kombinaci s možností neomezeného hlasování dává takové výsledky, jaké dává. Dokud o tom budou rozhodovat lidi, bude ta anketa k ničemu, stejně jako anketa o hráčku měsíce. Takže klid. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že celkově to pořadí odpovídá počtu fanoušků jednotlivých hráček. Aspoň podle Twitteru to sedí úplně přesně. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže to v zásadě potvrzuje to, co jsem říkal. :-)
Reagovat
VlS
To chce klid, přečti si Postřižiny a návod Pepina, jak zvládat emoce :-)
Reagovat
Cico93
vyhráli jen díky vzheldu.
jo jo by si chcela byť taká kočka jak ony čo?
Reagovat
mrafe
Tak, je to jenom anketa, a výsledek se dal čekat, nešlo by to příště napsat trochu slušně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vyhrála Mášena, Petra třetí.

http://www.wtatennis.com/news/article/4463013/title/wta-shot-of-the-month-sharapova
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem věděl, že se o výsledek nemusím obávat. :D Masha teda vyhrála s velkým náskokem... Co si budeme povídat, je to asi podle počtu fanoušků. :)
Reagovat
EllNino
neee vážně ? ;)
Reagovat
PetaM
Spíše podle počtu fanatických fanoušků :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se nic dělat, Kvitovci. Příště musíte víc klikat... :D
Reagovat
PetaM
:D Mě je tak jedno, kdo vyhrál, dal jsem jeden hlas, protože jsem jeden člověk (skutečně nejsem schizofrenní), a tím to pro mě haslo :D Nemůžu za to, že spousta fanatiků Umírající jsou schizofrenní, to není nějak můj problém :D S tím musí žít oni :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to spíš nebude tím, že fanoušků Mashy je hodně. Vždyť jí už fandí i pes (ten teda asi nehlasoval)... :D
https://www.youtube.com/watch?v=kZm6RwukFCc
Reagovat
PetaM
Můj pes taky fandí Petře a nepotřebuji se s tím chlubit :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda, mohl bys ho taky natočit. :D Já jsem teda vždycky měl radši kočky. :)
Reagovat
PetaM
.... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tos to špatně pochopil, ten pes jí nefandí, ale chce ji zakousnout, protože ho irituje ten vřískot :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že ten pes fandí hlavně lítajícímu míčku... :D
Reagovat
smazaný uživatel
lepší někteří fanatici MS (monty25) než prostoduší fanatici typu Kvitovka456
Reagovat
smazaný uživatel
No moment, já jsem dal jenom jeden hlas pro Mashu a jeden pro Anu. Věděl jsem, že zbytek za mě zařídí ostatní... :D
Reagovat
PetaM
To je úplně fuk .. Z bláta do louže ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Monty píše slušně a k věci (i když někdy sáhodlouze :-), ale rozhodně lepší než vulgární výkřiky některých jedinců...
Reagovat
PetaM
Já vím, monty ze sebe dělá slušňoučka :D Však je v pohodě :D Nevím, proč Kvitovka456 tak vyjela, však to bylo od začátku jasné :D :D Akorát normálním Kvitovcům dělá špatnou reklamu a pak si všichni myslí, že jsme jako ona .. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad inteligentní člověk rozlišuje a nehází fandy do jednoho pytle podle pár sprostých komentů, které jsou úplně mimo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem dala jeden hlas Petře. Protože vím že i kdybych dala 950 hlasů tak stejně vyhraje Marfuša
Reagovat
Cico93
Tak potom prečo sa rozčuľuješ?, keď si vedela už dopredu, že vyhra Mária.
Reagovat
smazaný uživatel
Objevila se zpráva, že její nový trenér je Sam Sumyk!!!!! Byli spolu viděni, jak trénují v Montrealu.. :-))
Jestli je to všechno pravda, tak to znamená, že i Vika bude mít nového trenéra.. :D
Reagovat
Frick
Hlavně, že se neobjevila zpráva, že si to princezna rozmyslela s Fed Cupem, bo se objevila Justýna, která by byla ochotna lákavě finančně ohodnotit její milostivou reprezentaci.
Reagovat
Frick
http://instagram.com/p/yu0wLXO6kz/?modal=true

:o)
Reagovat
FulnekUltras
Ona ta Nicol snad opravdu chce, abychom ji zase začali brát vážně... ;-)
Reagovat
VlS
Tatishvili byla ještě jako gruzínka v padesátce na přelomu 2012-2013, jinak standardně hráčka druhý stovky. Amerika ji zjevně svědčí, tipoval bych to tak na 15 kilo.
Reagovat
marekv
Ta nadváha byla obludná, dlouhý zápasy jí určitě moc nesvědčej :-)
Reagovat
VlS
No jo no., mekáč a cola :-)
Reagovat
sprchon
Mi nikdy nebyla úplně extra sympatická, ale třeba tady u Krause se mi docela líbí... :) Po celý rozhovor jsem se usmíval.

https://www.youtube.com/watch?v=2Yu42s9Z604
Reagovat
Frick
Tedy, člověk by jí tam netipoval, že ještě 3 měsíce nazpět by se jí nesmělo nalejt v hospodě. Zase výhoda, že přijít tam teď, tak bude vypadat (prakticky) úplně stejně. To si srovnejte Petru 2008 vs Petru 2015....

Jinak skutečně ale mluvila dobře, když si to pak srovná člověk s jednoduchou Hlaváčkovou, která byla o 8 let starší, když byla u Krause...
Reagovat
FulnekUltras
Andy postačí dobře srovnaný komínek... ;-)
Reagovat
sprchon
Ach jo, to zase budeme ponocovat. :D Čtvrtfinálový zápas Vaidišoví - Whoriskey bude z pátka na sobotu v 1:00.
Reagovat
sprchon
*Vaidišová
Reagovat
PetaM
Jak to víš?

Tady: http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100034051

zatím nic není :D
Reagovat
sprchon
Na fanouškovském webu je to napsané. Taky nevím, jak na to admin přišel, ale má to tam a asi to tak bude. :D
http://nicole-vaidisova.com/index_cze.html
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, jak moc ji to posune v žebříčku?
Reagovat
Enterprise
Po připsání 65 bodů má aktuálně celkem 99 bodů a to je 337. místo v žebříčku
Reagovat
smazaný uživatel
určitě? Podle live rankingu má momentálně celkem 65 bodů (435.)
Reagovat
Enterprise
Už jsem se díval, že jsem to spočítal nějak divně. Před turnajem měla 34 bodů, za postup z kvalifikace 6 bodů, za dnešní výhru 25 bodů, to dělá suma sumárum těch 65 bodů :-)
Reagovat
sprchon
65 bodů má celkem, zatím to dělá 435. místo.
Reagovat
Enterprise
Po připsání 65 bodů má aktuálně celkem 99 bodů a to je 337. místo v žebříčku
Reagovat
smazaný uživatel
Díkec
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ona nějaké dvojchyby myslím měla, ale právě v prvním na který ses nedíval:-D
Reagovat
Chrenda
435 místo v žebříčku aktuálně...
Reagovat
Enterprise
Raději jsem se ze záznamu nedíval na první set, ale po shlédnutí druhého a třetího setu musím konstatovat, že se mi výkon Nicole celkem líbil. Při hře od základní čáry působila jistě, diktovala průběh hry, zahrála hodně vítězných míčů, dokonce se snad poprvé od comebacku vyvarovala v zápase jakékoliv dvojchyby. Bohužel hra na síti byla hodně tragická, stejně jako některé údery při náběhu dopředu byly něco ve stylu ruské rulety.
Reagovat
darek.vrana
Myslím, že se to tu neobjevilo, ale Franta Čermák v Montpellieru vyhrál 400. zápas kariéry, docela pěkná meta. Před ním jsou jen Šmíd, Suk a Damm. A Tomáše Berdycha čeká snad už hodně brzy 500 v singlu, okolo toho bude asi větší haló:).

http://tenis95.webnode.cz/celkove-statistiky/
Reagovat
misa
V těch tabulkách jsou započítány i zápasy v kvalifikacích ATP turnajů?
Reagovat
darek.vrana
Ne, jen hlavní soutěže.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Nicole!!! :-)) Chtěl jsem koukat, ale nakonec jsem dal přednost hokeji! :D
Finále se bude hrát asi v neděli co? :-))
Reagovat
sprchon
Čeká v dalším zápase opravdu Whoriskey. Jenom tak kouknu a vidím - druhý set, opět TB, ale Lemoine v něm vede 6:2. Tak si říkám, jaká je to paráda, bude se hrát po dvou hodinách třetí set, to by mohlo zítra Nicole pomoct. A ono houby. Whoriskey to otočila a vyhrála 6:8 ve druhém TB. Nicole se má tedy na co těšit...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist