ITF schválila zkrácení daviscupových zápasů. Změnu musí potvrdit valná hromada

6. 6. 2017, 18:57
Aktuality 3
Zápasy v Davisově poháru by se mohly od nové sezony hrát na dva vítězné sety místo dosavadních tří. Navrhovanou změnu dnes schválilo vedení Mezinárodní tenisové federace (ITF), ještě ji však musí posvětit srpnová valná hromada.

Na ní by národní federace také mohly hlasovat o snížení počtu utkání za rozhodnutého stavu a nebo i o právu vítězů Davisova poháru a Fed Cupu hostit úvodní duely dalšího ročníku. Neprošel naopak návrh na zhuštění programu ze tří do dvou dnů. "Všichni víme, že změna je potřeba," prohlásil na webu ITF její předseda David Haggerty.

ITF také do budoucna zvažuje, že finále Davisova poháru a Fed Cupu by se mohlo hrát na jednom místě bez ohledu na účastníky. V současnosti utkání hostí vždy jeden z finalistů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
Tak to je zajímavé, návrh na zhuštění DC na dva dny neprošel, dva sety ano. A také je zajímavé, že by mohli vítězové DC a FEDu hostit příští rok. To je novinka. Tak to by bylo tako změna a bylo by to.
Reagovat
FulnekUltras
ještě by to chtělo obnovit v DC i FC bodování do ATP i WTA.
Reagovat
turista
To by pomohlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist