ITF Versmold: Smitková vedení ve finále neudržela

10. 7. 2016, 15:39
Aktuality 4
ITF VERSMOLD - Tereza Smitková má za sebou svůj nejlepší turnaj za poslední dvě sezony, vyšperkovat ho titulem však nedokázala. Ve finále antukového podniku ITF v německém Versmoldu sice měla náskok setu a brejku, ale vedení neudržela a domácí Antonii Lottnerové nakonec podlehla.
Tereza Smitková

Na konci roku 2014 Tereza Smitková vyhrála halový turnaj WTA 125k v Limoges, kde si vyšlápla na Italku Schiavoneovou či Francouzku Mladenovicovou. Ještě v úvodu sezony 2015 si pak zahrála své první čtvrtfinále na podniku WTA International v čínském Shenzhenu, ale na další semifinále čekala více než rok a půl.

Osmifinalistka předloňského Wimbledonu se ho dočkala až tento týden na turnaji ITF s dotací 50 tisíc dolarů v německém Versmoldu. Jednadvacetiletá Češka v něm včera vyřadila krajanku Karolínu Muchovou a dnes si zahrála dokonce finále.

V něm měla výborně rozehraný duel dvou nenasazených hráček proti Antonii Lottnerové, když vyhrála první set a ve druhém měla výhodu brejku. Za stavu 5-4 měla při svém podání i čtyři mečboly, ale neproměnila je a domácí devatenáctileté naději podlehla 6-3 5-7 3-6.

Aktuálně až 224. hráčka světa Smitková, jež už byla v žebříčku WTA na 54. místě, se v pondělí přiblíží druhé světové stovce. Příští týden se představí na domácím turnaji v Olomouci (ITF 50k).

• ITF VERSMOLD •
Německo, antuka, 50.000 dolarů
nedělní výsledky (10. 07. 2016)
• Dvouhra - finále •
Lottnerová (Něm.) - Smitková (ČR) 3-6 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Frick
1) Lucie Šafářová
(GS 2000 Wimbledon R16 - vyřazení, 0 bodů nahraných tento týden)

První set příšerný, ve druhém trestuhodná ztráta servisu ze stavu *40:0. Přestože poté již byla Lucka na podání jistá, na returnu byla zcela bez šance a zápas tedy dospěl k logickému konci. Výsledkově se Lucce Wimbledon snad i vydařil, herně v žádném případě.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

2) Jesika Malečková
(ITF 140 Budapešť R16, 13 b.)

Splnila to, co asi měla.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

3) Tereza Smitková
(ITF 80 Versmold F, 48 b.)

Svojí vydařenou jízdu celým turnajem neskutečně zazdila při svých mečbolech na vlastním servisu. Chjo, chjo....

ZNÁMKA: 2 (7/10)

4) Karolína Muchová
(ITF 80 Versmold SF, 29 b.)

Pokračuje ve vydařených výkonech. Zdá se, že antuka je její doménou. Škoda slabšího servisu, který bohužel snadno a často ztrácí.

ZNÁMKA: 2 (7/10)
Reagovat
tommr
ve druhým setu měla proti jen průměrně hrající soupeřce za stavu 5:4 při vlastním servisu dokonce 4 mečboly, ale zápas nedopodávala když hru nakonec odevzdala soupeřce 2 dvojchybama. Od toho okamžiku šel její výkon rapidně dolů a soupeřka jí začala přehrávat ... :(
Psychická labilita Terezy je opravdu mimořádná a obávám se, že se to už nikdy nezlepší. Je to velká škoda, protože Tereza má nespornej talent ... :(
Reagovat
Dobry-den
Ve finále si zachovala tvář a potvrdila svou labilitu. Už jsem začínal mít strah, že za ni celý týden hrál někdo jiný ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No to je fotka, přesně vystihuje zdejší nálady po prohrách českých hráček ? :-(((((((((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist