Ivanovičová je po roce ve finále, na Bali ji čeká Medinaová

5. 11. 2011, 18:26
Aktuality 1
WTA BALI - Ana Ivanovičová si na Bali může po roce vychutnat pocit z vítězného turnaje. Srbská tenistka postoupila bez ztráty setu už do finále, ve kterém ji čeká Španělka Medinaová.
Ana Ivanovičová

Ana Ivanovičová už rok žádný turnaj nevyhrála, přesto je blízko obhájení titulu v soutěži na Bali, kam je zváno šest nejlepších vítězek turnajů WTA International, které se nekvalifkovaly na Turnaj mistryň. Srbská tenistka totiž dostala od pořadatelů jednu ze dvou divokých karet a za důvěru se organizátorům odvděčuje dobrými výsledky.

Po výhře nad Italkou Vinciovou porazila v dnešním semifinále 6-1 7-5 Rusku Naďu Petrovovou, se kterou vyrovnala bilanci vzájemných zápasů na 6-6, a postoupila poprvé v této sezoně do finále.

Ivanovičová začala zápas výborně a ujala se vedení 6-1 a 2-0. Petrovová se však nevzdala a v 10. hře měla setbol. Vítězka French Open 2008 Ivanovičová ale vytáhla vítězný úder a třemi gamy v řadě duel ukončila.

"Za stavu 6-1 a 2-0 jsem se nechala svou hrou uspokojit. Ona (Petrovová) pak začala lépe podávat a méně chybovala. Jsem ráda, že jsem se včas vzpamatovala vyhrála ve dvou setech," komentovala Ivanovičová. "Tady na Bali cítím velkou podporu publika. Jsem šťastná, že si mohu zahrát v zítřejším finále," dodala.

Bývalá světová jednička Ivanovičová se v nedělním finále v den svých 24. narozenin utká se Španělkou Anabel Medinaovou, která v druhém semifinále vyřadila třetí nasazenou Sabine Lisickou. Německá tenistka zápas vzdala za stavu 3-6 6-4 a 0-4 kvůli zranění zad.

"Sabiny je mi moc líto. Na konci druhého setu nevypadala moc dobře, ale vyhrála ho. Ve třetím se už nemohla dobře pohybovat," řekla devětadvacetiletá Medinaová, jež nedohrála do řádného konce ani svůj druhý zápas na turnaji. Čtvrtfinále její soupeřka Marion Bartoliová z Francie skrečovala na začátku třetího setu kvůli zranění kotníku.

Turnaj šampionek se na Bali hraje třetím rokem.

- WTA BALI -
(Indonésie, tv. povrch, 600.000 dolarů)
sobotní výsledky (05. 11. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Medinaová (Šp.) - Lisická (3-Něm.) 6-3 4-6 4-0 skreč L.
Ivanovičová (Srb.) - Petrovová (Rus.) 6-1 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ana hrála moc pěkně. První set byl rychlý, ve druhém se Nadia zlepšila a bylo to pořádné drama. Ana ztratila vedení 2:0, pak získala brejk, ale nepotvrdila ho. Za stavu 4:5 měla Nadia setbol, Ana ho odvrátila a vyrovnala. Potom Ana proměnila asi pátý brejkbol, vedla 6:5 a šla podávat. Nadia měla brejkbol, nedala ho a pak Ana šťastně proměnila mečbol díky prasátku... Finále je krásný výsledek. Budu Aně držet palce, aby to zítra vyšlo. Jsem vážně rád, že dneska vyhrála, protože bude hrát finále od osmi. Kdyby prohrála, tak hrála o 3. místo od šesti ráno... :D
Druhý zápas jsem neviděl. Upřímně řečeno, nečekal jsem, že ve finále bude Anabel. Ale určitě si to zaslouží, i když jí Marion i Sabine skrečovaly. Sabine má na zranění nebo všelijaké nemoci strašnou smůlu. Je to škoda, protože zítra by ještě měla hrát zápas o 3. místo s Nadiou... Tak nevím, jestli bude Sabine schopná nastoupit. Každopádně jí přeju brzké uzdravení. Nebýt všech těch patálií, byla by v žebříčku mnohem výš. O tom jsem přesvědčený.
Jinak děkuju, že jsem byl vyslyšen a je tady článek o Bali... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist