Ivanovičová: Jsem tvrdohlavá jako knižní hrdinka Salanderová

4. 9. 2010, 13:01
Aktuality 25
Bývalá světová tenisová jednička Ana Ivanovičová našla ve svém chování podobné rysy, jaké má hrdinka bestselleru švédského autora Stiega Larssona. Srbská hráčka podle svých slov stejně jako Lisbeth Salanderová odmítá uznávat autority.
Ana Ivanovičová

"Občas se v ní vidím," řekla Ivanovičová po výhře v třetím kole grandslamového US Open nad Virginií Razzanovou. "Bývám tvrdohlavá, což trenéra štve, ale každý z nás je občas nesnesitelný." 

Salanderová je štíhlá, anorekticky vypadající hackerka s výrazným tetováním, která dělá věci převážně a svérázně po svém. Dívka je hrdinkou trilogie Milénium od zesnulého švédského novináře Larssona. Dosud se prodalo více než 25 milionů výtisků v 41 zemích.

Světová čtyřicítka Ivanovičová bude muset ukázat hodně odolnosti a tvrdosti v osmifinále, v kterém nastoupí proti Kim Clijstersové.
Dvaadvacetiletá srbská hráčka v létě klesla až na 65. místo světového pořadí, což bylo její nejhorší umístění za pět let. Nyní ale hraje lépe, což ukázala postupem do semifinále v Cincinnati.

V New Yorku po dvou kolech řekla, že má dojem, že hraje jako tenistka z Top-10. "V důležitých momentech mám dojem, že jsem zase na bývalé úrovni a schopná vyhrávat velké zápasy. Zase si věřím, že můžu dokázat něco velkého," řekla vítězka pařížského Roland Garros z roku 2008.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Každopádně se v poslední době výrazně zlepšila.
Reagovat
smazaný uživatel
Srbice končí, další její haluzácký otočení ve 3. setu se dnes nekoná.
Kanepi pro Wimbledon musela hrát kvalifikaci, tam nešťastně projela čtvrtfinále s Kvitovou, ale na USO už byla nasazená.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale když to vemu ja, tak je hezka a to na tenistku hodně:)
Vyhrala FO, byla ve finale OA, byla na prvnim mistě. Nehraje špatně, nekřiči jako pominuta jak to dělaji některe jine "krasky".
Neustala uspěch,ale neklesla přiliš daleko. Stale ma na to byt v 1. 20. Pokud se ji fakt bude dařit, klidně i v 10. Zlepšeni u ni je vidět, trvalo ji to celou sezonu, ale patrne je. Sem zvědav jak pujde dal.

A co se tyka pěstiček, každej se raduje tak jaxe mu chce, neni to hezke,ale i jak napsala nicy,že si muže dělat co chce, tak i tenista muže v podstatě to same a kritizovat, to muže jen laik:)
Reagovat
smazaný uživatel
A jak se ti líbí chování naší hvězdy Kvitové? Ta kvičí radostí nejen při vlastním winneru, ale i při zkaženém míči soupeřky. Při Wimbledonu si zakvičela dokonce i dvojchybách, to už je odporné. Snad z toho ta mladá husička ještě vyroste.
Reagovat
smazaný uživatel
tak zas nezachazejme do extremu nesportovnosti:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo.. a vsadím sa, že keby nevyzerala tak ako vyzará, tak o ňu ani nezakopnete, vážení... pravdu viete ako ja, tak aj vy, tak neviem na čo sa tu hráte... a ešte som niečo chcela... Ja si budem písať kedy chcem, kde chcem a čo chcem... je vám to jasné? Dík.
Reagovat
smazaný uživatel
To podepisuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Idol krásy ? K smíchu, nevyrovnaná, psychicky labilní hráčka, proti hráčce typu KIM nemůže ani pomýšlet na úspěch, pokud KIM zahraje svůj standart.....

Jakmile se dostane pod tlak, je hotová.... díky svým předpokladům do 10 patří, ale dlouhodobě se nikde neudrží
Reagovat
smazaný uživatel
Ako som Anu mala rada, tak mi teraz leze na nervy. Ale strašne. Tými jejmi vyjadreniami, ako sa celkovo správa. A hlavne na kurte. Za každým kričí Ajde, a ani cez ňu nepočujem, či čiarový zakričí out... a keď to skazí súperka, tak vychrlí Ajdeee ešte hlasnejšie.. neskutočné. Jankovič má pravdu, v tých vyjdreniach, čo povedala o nej. A za idol krásy ju nepovažujem, je ako každá normálna baba. A mala by trochu schudnúť, a nevymýšlať si príbehy, keď ajtak všetci vedia pravdu (o tom kde vyrastala, ako ju kontrolovali na letiskách, ako sa jej nechcelo trénovať a že musela ako 6-ročná tuším držať diétu....). Ona nie je osoba, ktorá si zaslúži byť svetová jednotka... a ani nie šampiónka... ani v srdci, ani v hlave.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, říká kdo? Popiš nám tu svoji životní kariéru, svoje životní úspěchy a čeho jsi dosáhla ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som si len vyjadrila svoj názor a vôbec tu nepíšem, že ja som lepšia než ona. Ale keď si si to z toho dovtípil a myslíš si to, tak tým lepšie :) Jednoducho ju už nemám príliž v láske. A nemám ráda tieto predpotopné názory, že človek musí držať hubu dokiaľ nie je lepší než ten, o kom sa vyjadruje... to by boli všetci ryby. Nemyslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Teda promiň, ale tohle jsou neskutečné slinty: "Ona nie je osoba, ktorá si zaslúži byť svetová jednotka."
Pozice světové jedničky není udělovaná za zásluhy, ani za to jak je (nebo není) hráčka sympatická fanouškům. Pozici světové jedničky určuje jen počet získaných bodů.
Já taky nemám pražádnou radost z toho, že je světovou jedničkou Nadal, který je mi krajně nesympatický. Být na prvním místě Federer, Tsonga, del Potro nebo Djokovič, těší mě to víc. Ale perlu typu " Nadal není osoba, která si zaslouží být světová jednička" bych z úst vskutku nevypustil...
Je nejlepší, tak je jednička.
To jen abys věděla, jaké "předpotopní názory" nemám rád já...
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas, nemá talent, intelekt. Podľa mňa neoplýva apelom a sexom už vôbec. Viac ako jej tenis, sú známejšie polonahé fotky. Ta blábolka o Salanderovej, to ma pobavilo. Kto jej to nakukal, aby bola zaujimavá? Izraelský boss, mamáá. Na trénera, to nevyzerá, to by som sa čudoval, strašne. Ak tu knihu čítala, tak zjem kefu.
Čo sa týka názoru scherrdika. Záleží ako sa pozeráš na život. Tenis je len zábava.Sú športovci, ktorí k zábave, ktorú robia dajú pridanú hodnotu, niečo naviac. Nie sú však preto lepší od tých, ktorí študujú, pracujú, etc.
Reagovat
smazaný uživatel
jak někdo bez talentu se muže stat světovou 1? Intelekt? Je možna trošku herečka,ale když člověka neznaš, tak ho nemužeš takhle soudit.
Reagovat
smazaný uživatel
Vajicko, chytnúť sa jednej vety a kecať o nej 10 riadkov... tak to teda klobúk dole. :) Ja samozrejme viem, podľa čoho sa človek stane svetovou jednotkou, to si teda tu písať nemusel. A za tvojou oblúbenou vetou, ktorú máš tak strašne rád si, predstav si, stojím. Nezaslúži si byť svetová jednotka. Možno si vtedy zaslúžila, ale teraz teda rozhodne nie. Svetová jednotka podľa mňa má byť taká, ktorá tenis miluje a venuje sa mu. A nie, že si dáva prestávky, počas ktorej spadne na 60 priečku a potom ju to zas záhadne "začne baviť". Toto teda nie. A tiež sa chová unfair k svojim protihráčkam. Pravidelne. No, a tie predpotopné názory som nenapísala na teba, tak neviem, prečo to tu používaš...
Reagovat
smazaný uživatel
Povím Ti to stručně, nicy. Kdybys napsala: "PODLE MĚ si nezaslouří být světovou jedničkou...", tu větu bych přešel a plně Tvůj názor respektoval.
Reagovat
smazaný uživatel
A keby scherrdik napísal namiesto vety "Aha, říká kdo? Popiš nám tu svoji životní kariéru, svoje životní úspěchy a čeho jsi dosáhla ty." niečo v tom zmysle, že PODĽA MŇA keď len sedíš na prdeli a nemáš kariéru, tak si myslím, že sa nemáš co opovažovat povedať na iných krivého slova, Tak to by som pochopila... ale akože aby som si nemohla povedať svoj názor, tak to je už moc. Kludne, nech si aj Ana povie na mňa, keby chcela, je mi to u prdele... pretože inak by nemohli byť žiadne diskusie, žiadny Tenisportál... Hootovo, Bodka!
Reagovat
carolyn
vzkazík :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, asi jsme se všichni nechali příliš unášet emocemi...
Omlouvám se za "předpotopní poznámku" a upřímně doufám, že se v příští diskusi pobavíme v méně konfrontačním tónu.
Reagovat
smazaný uživatel
určite :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nesúdim, len pozorujem a hovorím svoj názor. K tomu talentu. Ivan Lendl nebol bohvieaký tenisový talent. Bol a je to však inteligentný človek, húževnatý a pracovitý. To je tá pridaná hodnota. Jeho prístup k tenisu inšpiroval ďalšiu tenisovú generáciu, napr. Pete Samprasa.
Tenisová kvalita Ivanovič je, podľa mňa priemerná. V roku,keď vyhrala GS na FO bol konkurencia veľmi slabá. Už nič dôležité nevyhrá, iba ak by jejsúčasné konkurentky oslepli, alebo prišli o nohu alebo ruku:)A preto musí kvákať takéto nezmysly do novín a fotiť sa polonahá, aby neprišla ona a je bossovia o kšeft. Aký iný dôvod by mali novinári o nej písať?
Reagovat
smazaný uživatel
.. niektorým sa ako žena zrejme páči,proti gustu, žiaden dišputát, ale to nemá nič spoločné s tenisovým umením, či áno?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Budu ti proti Kim drzet pesti, Ano, tak se snaz. :)
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak poraz tu prasnicu ana
Reagovat
smazaný uživatel
No Ana ma včera riadne potešila, hrala naozaj dobre. :)(až na to pumpovanie a pästičky, ktoré si mohla občas odpustiť)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist