Ivanovičová: Lucka dnes hrála výborně, já byla frustrovaná

31. 5. 2014, 18:25
Rozhovory 10
Bývalá světová jednička Ana Ivanovičová dnes na French Open prohrála zápas třetího kola s Lucií Šafářovou. S českou dvojkou prohrála šampionka Roland Garros z roku 2008 už popáté v řadě. Je těžké nastupovat proti někomu s takovou bilancí, Lucka navíc hrála hodně agresivně a nedala mi moc šancí, řekla k zápasu srbská tenisová dvojka.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

Kam se v dnešním utkání poděla vaše hra? Jaké máte pocity ze zápasu?
Úroveň mojí hry byla dnes opravdu nízká, nemohla jsem se dostat do správného tempa a do herní pohody. Hodně jsem bojovala s tím, abych se dostala do zápasového rytmu, ale nepřišlo to.
Lucka hrála hodně agresivně, nedala mi moc šancí, nedělala totiž téměř žádné chyby. Chtěla jsem hrát tvrdě a chodit si pro body, ale dnes to nevyšlo tak, jak bych chtěla.

Prohrála jste se Šafářovou už páté utkání v řadě, myslela jste na tu negativní bilanci před zápasem?
Je těžké nastupovat proti někomu s takovou bilancí. Zápasy s ní jsou vždycky hodně náročné. Je to levačka, čímž si dost pomáhá, dokáže toho využít a já na to nejsem tolik zvyklá. Na začátku jsem měla nějaké šance, ale nevyužila jsem je. Kdyby se mi podařilo je proměnit, mohl ten zápas mít úplně jiný tón. Jsem zklamaná, ale Lucka je skvělá hráčka a dneska hrála opravdu výborně.

Co bylo hlavním důvodem vaší prohry, co bylo potřeba změnit?
Je to kombinace více věcí a více faktorů. Snažila jsem se hrát agresivně, hodně běhat a vracet údery soupeřky, ale neměla jsem ten správný rytmus, proto hodně jsem chybovala. Navíc mi moc nefungoval první servis, takže jsem si nemohla pomáhat podáním, což se na tom výkonu taky podepsalo. Byla jsem z toho v zápase dost frustrovaná.

V Paříži vypadlo už hodně nasazených hráček - jednička Serena Williamsová, dvojka Na Li, třetí nasazená Radwaňská, necítila jste tu možnost dojít daleko a získat na French Open třeba i titul? Do dnešního dne jste hrála výborně...
Ano, to je pravda, moje antuková sezona se povedla, uhrála jsem spoustu dobrých výsledků a byla jsem před grandslamem hodně spokojená a motivovaná potvrdit tu dobrou formu i tady v Paříži. Vypadlo tu sice už hodně nasazených hráček, ale já jsem měla opravdu těžkou soupeřku, které se také daří a dnes hrála prostě výborně, už před zápasem jsem věděla, že to bude náročný zápas, takže jsem dál nepřemýšlela.

Nyní jste venku z turnaje, víte už, co budete dělat? Uděláte si pár dní volno nebo budete trénovat?
Zatím nevím, musíme s týmem udělat plán. Blíží se travnatá část sezony, takže budeme muset naplánovat nějakou přípravu, ale teď ještě nevím, jak to celé proběhne.

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem rád, jak to Ana vzala a že uznala kvality Lucky, které byly v tom zápase zcela jasně patrné... Jak už jsem napsal vedle: Mrzí mě, že Ana skončila na RG už ve 3. kole, protože při lepším výsledku byla slušná šance, že by se mohla dostat do Top 10. Antuka je její nejlepší povrch a při své letošní formě na ní mohla hodně vytěžit. Ale nedá se nic dělat, v Paříži to holt nevyšlo... Sezona však bude ještě dlouhá a pokud Ana bude pokračovat ve svých letošních výkonech, tak má pořád slušnou šanci na Top 10 a možná taky Turnaj mistryň. Teď je na řadě Wimbledon a já jsem stoprocentně přesvědčený, že tam Ana udělá lepší výsledek než loni...

Jinak věřím, že Aničku včera utěšil její sympatický brácha Miloš, který ji v Paříži doprovázel. Zajímalo by mě, jak to pan a paní Ivanovičovi dělají, že mají tak hezké děti... :)
http://instagram.com/p/onSevIxEoR/
Reagovat
slacker
Srbska tenisova jednicka?
Reagovat
smazaný uživatel
dvojka, Opraveno :)
Reagovat
slacker
Djokovic jednicka, Jankovicova dvojka ;-) ... promin ja sem uz proste takovy
Reagovat
smazaný uživatel
Bavíme se o ženských :)
Reagovat
Cico93
Nevadiiii aj tak si krasna:))
Reagovat
smazaný uživatel
Určite krajšia než ty (a asi aj múdrejšia) :-)
Reagovat
aligo
Takže když je krásná tak vyhrávat nemusí? :D zajímavé :D
Reagovat
Cico93
noo tak to musi byť krajšia jak ja:DDD to je jasne a že krašjia jak ty tak vo to strah taky nemam :DD
Reagovat
Cico93
Aligo to som nenapísal
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist