Ivanovičová oslavila 24. narozeniny obhájením titulu na Bali

6. 11. 2011, 18:11
Aktuality 8
WTA BALI - Druhý ze tří ročníků turnaje na Bali vyhrála Ana Ivanovičová. Srbka, jež letos startovala na divokou kartu, ve třech zápasech neztratila ani set a obhájila loňské prvenství. Ve finále deklasovala Španělku Anabel Medinaovou.
Ana Ivanovičová

Ana Ivanovičová si na Bali vychutnává po roce pocit z vítězného turnaje. I když letos ani jednou na okruhu WTA nepostoupila do finále, dostala divokou kartu od pořadatelů na Bali, kam je zváno šest nejlepších vítězek turnajů WTA International, které se nekvalifikovaly na Turnaj mistryň. Srbská tenistka startovala jako loňská šampionka a za důvěru se organizátorům odvděčila suverénním triumfem.

Ana IvanovičováBývalá světová jednička v Indonésii porazila ve dvou sadách Italku Vinciovou i Rusku Petrovovou a dnešní 24. narozeniny oslavila výhrou 6-3 6-0 nad Španělkou Anabel Medinaovou-Garriguesovou.

Za jediný letošní triumf inkasovala srbská tenistka prémii 210.000 dolarů a získala 375 bodů do žebříčku WTA. "Skvělé. Povedlo se mi odehrát dokonalý zápas, skoro jsem nekazila a udržela koncentraci celou dobu, i když jsem si jednou sedla na její židli," libovala si Srbka, jejímž dosavadním maximem letos byly semifinálové účasti v Birminghamu a Carlsbadu.

Před zápasem přitom měla obavy o své rameno. "Včera začalo opravdu hodně bolet. Rozdala jsem pár autogramů a pak už jsem ani nemohla psát. Snažila jsem se hrát krátké výměny. Jsem pyšná, jak jsem to zvládla," řekla Ivanovičová po hladké výhře nad Medinaovou-Garriguesovou, které nevyšel útok na třetí letošní titul.

V utkání o třetí místo zvítězila Ruska Naděžda Petrovová nad Slovenkou Danielou Hantuchovou, která v zápase nahradila zraněnou Němku Sabine Lisickou. Petrovová vyhrála 6-2 5-7 6-0.

Turnaj šampionek se bude v příštích třech letech konat v bulharské Sofii.

- WTA BALI -
(Indonésie, tv. povrch, 600.000 dolarů)
nedělní výsledky (06. 11. 2011)

Dvouhra - finále:
Ivanovičová (Srb.) - Medinaová-Garriguesová (Šp.) 6-3 6-0

o 3. místo:
Petrovová (Rus.) - Hantuchová (SR) 6-2 5-7 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
No včera v 18:11 tady ten článek určitě ještě nebyl, ale nechám to být... :D Aně patří velká gratulace! :) Hrála výborně a udělala mi obrovskou radost. Lepší oslavu narozenin si snad ani nemohla přát... Anabel včera neměla den, ale zaslouží si uznání. Byl to pro ní trochu zvláštní turnaj, protože se ani jednou nemohla naplno radovat z vítězství. Dost ji mrzelo, že musely Marion i Sabine skrečovat, ale takové věci se bohužel stávají... Anabel si finále zasloužila, o tom vůbec nepochybuju. V prvním setu měla šance, tam Ana vyhrála o jeden brejk. Ve druhém už hrála Ana prakticky bezchybně.
Jinak jsem zvědavý, jak to bude vypadat příští rok v Sofii. Snad všechny holky se shodly, že na Bali je krásně a rádi by se tam v budoucnu vrátily... Jsem vážně rád, že letošní tenisová sezona skončila stejně jako ta minulá - vítězstvím Any na Bali. Někdo se mě tady ptal, jak si to vlastně představuju s tou obhajobou... Fotka Any s pohárem je ta nejlepší odpověď! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ana "obhájila", ale za jakých okolností? Za celý rok nebyla schopna vyhrát turnaj ani té nejnižší kategorie a musela hrát na potupnou WC, páč se nekvalifikovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Ana obhájila titul na Bali, tečka. Porazila tři holky, které nějaký turnaj vyhrály, takže si to zasloužila. Nevím, co je na divoké kartě potupného. Tobě se pořád něco nelíbí... Ale určitě nepřestávej v kritice, protože to Aně pomáhá. Kritizovals nejvíc při Pekingu a Bali... Prostě když kritizuješ, tak se daří. Jen tak dál, pane motivátore! A jestli se příští rok zase neosvědčíš, tak tě vyměním. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle sezona se nemůže líbit ani samotné Anče, ani fanouškům. Veřejně ovšem ten velký úpadek proti rokům 2007-08 nepřizná.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem fanoušek Any a považuju tuhle sezonu za solidní. Samozřejmě se něco nepovedlo, ale po příchodu trenéra Searse hrála Ana velmi dobře. Mrzí mě jenom zranění, protože jich Ana měla víc než dost (Hopman Cup, Fed Cup, Peking). V jiné diskusi píšeš, že nikdo neví, jak by hrála Věra na konci roku nebýt zdravotních problémů. To samé přece můžu říct o Aně, akorát během celého roku... Ana je momentálně 22. a když se podívám na ty holky před ní, tak jsou to všechno špičkové tenistky. Já nevím, co máš pořád s nějakým úpadkem... Nejhorší období bylo pro Anu a její fanoušky, když byla 63. v žebříčku. Od té doby je to jenom lepší. :) Jasně, nedá se to srovnávat s rokem 2008, ale taky se to nedá srovnávat s koncem roku 2009... Hlavně se musí fandit, i když se nedaří. Můžu ti říct, že já si líp pamatuju dobu, kdy se Aně nedařilo (hlavně US Open 2009). Proto tuhle sezonu považuju za solidní, ale zároveň věřím, že ta příští bude lepší... Nejdůležitější věc je, aby byla Ana zdravá. Pak už záleží jenom na její hře. Jestli bude hrát jako na konci letošní sezony, mohla by se podle mě dostat třeba do první patnáctky... Ale taky to hodně závisí na tobě a tvojí kritice (motivaci). :D
Reagovat
smazaný uživatel
Za ty sáhodlouhý rozbory a kecání o oblíbených tenistkách pořád dokola tě docela obdivuju. Ocení to tady někdo? Sotva. Kolik to zabere času? Poslední rok po příchodu nových debatérů je to tady samý vlastenec. Naopak čtenáři přínosní pro rozumnou diskusi už tady prakticky nejsou.
Konec první patnáctky by pro bývalou jedničku a trojnásobnou finalistku z GS turnajů asi moc dobrý výsledek nebyl. Hlavně už aby vyhrála nějaký velký turnaj (GS, PM, P5), bez titulů je tohle plácání se kolem 20. místa pro fanoušky úplně nanic. Pro takovou Šafářku je to vyhovující, ale možnosti Any jsou někde jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak děkuju za uznání. :) Mně je vcelku jedno, jestli to někdo ocení nebo ne. Vždycky vím, co chci napsat. Čas mi zabírá jenom hledání správných výrazů... Jinak svoje komentáře nepovažuju za žádné rozbory. :D Že sem chodí hodně fanoušků českých tenistek, je podle mě normální, protože jsme na českém webu...
Co se týče Any, tak ty máš pořád jeden úhel pohledu. Jasně, Ana byla světová jednička, ale to byla třeba Jelena Jankovic taky... Vyhrávat chce každý a taky se objevuje spousta dalších holek, které jsou šikovné. Když se podívám na holky před Anou, tak je to jenom kvalita. Proto by pro mě 15. místo v takové konkurenci bylo fajn. Ono se to snadno říká, aby Ana vyhrála nějaký velký turnaj. Jenže ona má víceméně jistotu, že třeba už ve 3. kole ji čeká top hráčka. Každopádně při některých turnajích Ana ukázala, že na to má (Indian Wells, Peking)... Pro mě je důležité vidět Anu šťastnou a to jsem na Bali viděl. Nemusíš se obávat, že by Ana nepřiznala neúspěch. Každá hráčka když prohraje, tak napíše nebo řekne, že je zklamaná. Ale po Bali přece není žádný důvod k pesimismu... Navíc Ana konečně našla trenéra, který jí podle všeho vyhovuje a na tom se dá stavět. Teď už to chce jenom zdraví a kousek toho štěstíčka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá, názory jsou různé. Hlavní je, že tě to baví. Mi osobně chvála průměrných nebo výrazně zhoršených výkonů moc nevoní. Já bych byl radikálnější. Pokud bude Karolínka takhle tristně pokračovat i dál, nic pěkného psát nebudu.
Ať nám tady pár let vydržíš a tvým oblíbeným tenistkám ať se daří. Tedy kromě uřvaný Marfuši, tu nesnáším, její odchod by mnohé tenistky a mnohé diváky určitě potěšil.
Dost mě zaráží, že nesleduješ mužský tenis. Turnaje ATP 250 a mnohé ATP 500 mě nezajímají, ale utkání těch nejlepších mi připadají mnohem atraktivnější než celá WTA. Letošní souboje mezi Novakem a Rafanem byly úžasné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist