Ivanovičová oslavila narozeniny postupem do finále

6. 11. 2010, 13:21
Aktuality 7
Dva důvody ke slavení má dnes Ana Ivanovičová. Srbské tenistce je čerstvě 23 let a jeden z dárků si dnes nadělila sama výhrou nad Japonkou Dateovou-Krummovou a postupem do finále turnaje v Bali. O titul si zahraje s Ruskou Klejbanovovou, která si bez problémů poradila s Danielou Hantuchovou.
Ana Ivanovičová (© commbanktennis.com)

Zatímco ale ve svém úvodním utkání na Bali Ana Ivanovičová svou soupeřku jasně přehrála, se čtyřicetiletou tenisovou "babičkou" Kimiko Dateovou-Krummovou dnes měla plné ruce práce.

Úvod zápasu patřil Japonce; Ivanovičová neuhrála při dvou svých prvních servisech ani bod a zároveň využila jediný z 10 brejkbolů při podání Dateové-Krummové. Ta mohla za stavu 5-3 set ukončit, Ivanovičová se ale nevzdala, vyhrála čtyři gamy v řadě a sadu získala pro sebe.

Ve druhém dějství se role obrátily: tentokrát to byla Ivanovičová, která nezvládla důležitý moment za stavu 5-3 a poté neproměnila ani mečbol ve dvanáctém gamu. Set proto dospěl do tie-breaku, který lépe zvládla japonská hráčka.

Tehdy ale jako by Dateové-Krummové, která už v prvním utkání na Bali strávila na kurtu téměř dvě a půl hodiny, začaly docházet síly. Při podání Ivanovičové už soupeřku neohrozila, naopak sama dvakrát o servis přišla a s turnajem se rozloučila porážkou 5-7 7-6 2-6.

Ivanovičová tak znovu potvrdila, že se jí ke konci nepříliš povedené sezony pomalu vrací forma, díky které se z ní v předminulé sezony stala světová jednička.

"Sebedůvěra je zvláštní věc, hledala jsem ji všude možně, abych nakonec zjistila, že je celou dobu uvnitř mě. Musíte ji jen objevit," uvedla Ivanovičová. "Zažila jsem spoustu zklamání. Jedno z nejhorších bylo, když jsem před rokem vypadla na US Open v prvním kole. To bylo poprvé, co jsem prohrála v prvním kole grandslamu, a to jsem taky měla mečbol," vrátila se k loňskému Flushing Meadows. "Většinou jsem to bývala já, kdo odvrátí mečbol a nakonec vyhraje. Tohle byla hodně nepříjemná zkušenost, když jsem nedokázala využít příležitost, a trvalo mi dlouho, než jsem se přes to přenesla."

V letošní sezony spadla Srbka až na 65. místo světového žebříčku, po výsledcích v posledních týdnech se ale vyšplhala až na 24. příčku a pokud zvítězí i ve finále, dostane se zpátky do světové dvacítky. V tom se jí pokusí zabránit Ruska Alisa Klejbanovová, která si v dnešním semifinále poradila se Slovenkou Danielou Hantuchovou.

Předchozí vzájemné duely těchto hráček slibovaly vyrovnanou podívanou, dnešní zápas se ale nesl v režii ruské hráčky. Ta sice vstoupila do utkání vlažně a rychle prohrávala 1-3, potom ale přemožitelka obhájkyně titulu Rezaiové vyhrála 11 z následujících dvanácti gamů a po 71 minutách zvítězila 6-3 6-1.

Finalistky závěrečného podniku sezony WTA se dosud utkaly šestkrát a mají vyrovnanou bilanci 3-3. Vyrovnané skóre mají i v této sezoně, v níž každá uspěla dvakrát.

Výsledky - Bali (tvrdý povrch, dotace 600.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Ivanovičová (Srb.) - Dateová-Krummová (Jap.) 7:5, 6:7 (5:7), 6:2, Klejbanovová (Rus.) - Hantuchová (SR) 6:3, 6:1.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
Date se s turnajem jeste nerozloucila, na programu je i zapas o 3.misto mezi porazenyma semifinalistkama.
Reagovat
skott
Zvlastni jak je Ivanovic vzdycky tak spokojena, ikdyz hraje uz dva roky naprostou tuzku:-) asi nenapravitelna optimistka...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, nevím jestli hraje tužku. Spíš to máš ty v hlavě pomotaný.
Reagovat
misoSK
opat raz zasnem nad Kimiko co vo svojom veku dokaze...a nebyt toho ze vcera musela hrat tri sety tak ktovie akoby to dnes dopadlo
Reagovat
smazaný uživatel
No snad přefikne tu škatuli...
Reagovat
smazaný uživatel
Ajdee Ana, doufám že to vyhraješ :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist