Ivanovičová teprve podruhé přetlačila Venus a získala titul

4. 1. 2014, 09:47
Aktuality 24
WTA AUCKLAND - Jubilejní 10. vzájemný zápas bývalých světových jedniček Any Ivanovičové a Venus Williamsové skončil teprve druhou výhrou srbské tenistky. Ta ve finále v Aucklandu zvítězila ve třech setech a po více než dvou letech získala svůj 12. titul.
Ana Ivanovičová

Vítězka Roland Garros z roku 2008 Ana Ivanovičová a sedminásobná grandslamová šampionka Venus Williamsová se na prvním turnaji sezony v Aucklandu utkaly v jubilejním desátém vzájemném duelu. Z předchozích devíti střetnutí Srbka zvítězila pouze před šesti lety ve čtvrtfinále Australian Open a právě v Oceánii si dnes připsala druhé vítězství.

Ivanovičová vyhrála turnaj WTA International na Novém Zélandu v Aucklandu, kde v prvním společném finálovém souboji Williamsovou zdolala 6-2 5-7 6-4.

Šestadvacetiletá Srbka mohla zápas ukončit dříve, ve druhé sadě však za stavu 5-3 neproměnila mečbol, pak dvakrát ztratila servis a poprvé na turnaji ztratila set. V rozhodujícím dějství si ale zase všechna podání pohlídala a mohla slavit úspěšný vstup do nové sezony.

"Dnes to byl skvělý zápas. Venus je vždy velmi těžká soupeřka - je to velká šampionka a dnes to znovu ukázala. Jsem ráda, že po prohraném druhém setu jsem zůstala klidná a byla jsem schopná to dotáhnout do konce," komentovala Ivanovičová, jež vybojovala svůj 12. titul a první od triumfu na Turnaji šampionek na Bali v roce 2011.

"Každé vítězství je speciální, ale tohle je něco víc, protože je to už docela dlouho, co jsem naposledy vyhrála turnaj. Je to úžasné. Před vstupem do turnaje jsem neměla žádná očekávání. Ani jsem nepřemýšlela o tom, že bych mohla být ve finále nebo snad získat titul. Jen jsem se snažila hrát co nejlépe, cítila jsem se tu velmi dobře," radovala se Ivanovičová.

"Dnes to pro mě bylo hodně o bojovnosti, protože jsem cítila, že jsem nehrála to, co je v mých silách. Bojovala jse, ale dnes jsem zkrátka narazila na lepší soupeřku," uznala třiatřicetiletá Williamsová, která dnes hrála v celkově 72. finále, v nichž má nyní bilanci 44-28.

Hradecká s Krajickovou na titul nedosáhly
Lucie Hradecká se po loňském nečekaném rozchodu a Andreou Hlaváčkovou dala dohromady s Michaelou Krajickovou a jejich spolupráce začala fungovat hned od začátku. Koncem sezony 2013 ještě stihly vyhrát dva turnaje ITF a výborně vstoupily i do roku 2014.

Na podniku WTA v Aucklandu došly do finále, na titul ale zatím nedosáhly. V boji o něj česko-nizozemský pár podlehl 6-2 0-6 4-10 kanadsko-americké dvojici Sharon Fichmanová a Maria Sanchezová.

Nyní už se osmadvacetiletá Hradecká přesouvá do Melbourne, kde ji v příštím týdnu čeká kvalifikace Australian Open.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (04. 01. 2014)
Dvouhra - finále:
Ivanovičová (2-Srb.) - V. Williamsová (USA) 6-2 5-7 6-4
.
Čtyřhra - finále:
Fichmanová/Sanchezová (Kan./USA) - Hradecká/Krajiceková (3-ČR/Niz.) 2-6 6-0 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
whales
Nezdá se Vám, že Anička je stále hubenější a hubenější? Troufám si říct, že i Hantuchová je momentálně svalnatější... snad v tom nebude pokračovat i nadále -> anorexie
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem Aničce pogratuloval na Twitteru, tak tedy obrovská gratulace ještě jednou! :) Mám z toho velkou radost, protože na ten titul čekala už poměrně dlouho a taky jsem rád, že jsem na to finále vstal. :)

Venus začala hodně agresivně, ale Anička na to brzy našla odpověď. Pak začala Venus celkem dost chybovat a z toho pramenil vývoj 1. setu. Ana nejprve získala brejk na 2:1 a potom na 4:1. Když v šestém gemu odvrátila dva brejkboly a zvýšila na 5:1, vypadalo to už hodně slibně. Venus se ale na konci první sady trochu zlepšila. Přesto Anička úspěšně dopodávala za stavu 5:2, když zase odvrátila jeden brejkbol... Taky ve 2. setu získala Ana brejk jako první a bylo to za stavu 2:2. Dlouho se zdálo, že právě tento brejk bude rozdílový. Ana vedla 5:3 a Venus podávala na záchranu. Už tam mohl být konec zápasu, jenže Venus odvrátila mečbol dobrým servisem (poté, co si míček úspěšně nadhodila až napotřetí). Pak tedy Ana šla podávat na vítězství, ale k dalšímu mečbolu se nedostala. Venus vyrovnala na 5:5, když využila svůj druhý brejkbol. V jedenáctém gemu měla Ana tři brejkboly (40-15 a potom ještě výhodu), ale Venus to zase hlavně skvělým servisem odvrátila. Vzápětí tak Ana musela podávat na setrvání v setu a to jí bohužel nevyšlo. Venus měla jeden setbol, který využila...
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 3. setu se ale žádný nástup ze strany Venus nekonal. Hned v prvním gemu Anička získala brejk čistou hrou a když ve druhé hře odvrátila brejkbol, tak vedla 2:0. Taky ve čtvrtém gemu musela Ana odvracet jeden brejkbol, znovu to vyšlo. Za stavu 3:1 mohla Ana odskočit na rozdíl dvou brejků, ale bohužel nevyužila vedení 40-0 při podání Venus. Závěr 2. setu byl spíš takový nešťastný, ale tady to Ana mohla zahrát líp. Bohužel tam při těch brejkbolech udělala nějaké chyby a Venus se tak nadále udržela v kontaktu. Pak si obě holky držely podání, až na ukazateli skóre znovu svítil stav 5:4 pro podávající Anu. Úplně stejná situace jako v 1. setu, snad jenom s tím rozdílem, že v předchozím gemu neměla Ana žádný mečbol. Ani ten závěrečný gem nevypadal zpočátku moc dobře. Ana sice vedla 15-0, ale pak udělala dvojchybu. Navíc za stavu 15-30 pomohlo Venus prasátko, takže Ana musela čelit dvěma brejkbolům. Pak jí ovšem zafungoval první servis a rázem z toho byl druhý mečbol v zápase. Venus při něm trefila aut a Anička se tak mohla zaslouženě radovat. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/t2Q4b9NA/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem tady psal, vítězství Any je naprosto zasloužené. Ve všech setech měla navrch, jen v závěru toho druhého se to nepovedlo dotáhnout. Venus to tam urvala díky kombinaci umu, štěstí, bojovnosti a zkušenosti. Ale kdyby Ana vyhrála 6:2, 6:3, tak by nikdo nemohl říct ani popel, můj popis zápasu by byl kratší a dalo by se mluvit o prakticky bezchybném výkonu. Důležité ovšem je, že to nakonec dobře dopadlo... Aničku musím určitě pochválit za hru jako celek, kvalitní servis a taky velkou odolnost. Myslím, že na všech těchto věcech během pauzy hodně zapracovala. Je velmi důležité, že se oklepala z toho závěru 2. setu a hrála pořád svou hru. To jí třeba na nedávném Turnaji šampionek chybělo... Venus asi zaslouží pochvalu hlavně za bojovnost. Ona prostě dokáže zapnout, i když se jí tolik nevede. Nakonec jí scházel jeden míček k tomu, aby ve 3. setu srovnala na 5:5 a bůhví, jak by to potom dopadlo... Nakonec to ale podle mě dopadlo tak, jak to dopadnout mělo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Agy, zapas jsem nevidel ale to priserny zneuzivani breakballu je zalostny a uz se tahne od zacatku americkeho turne :-( 4/13 vyuzitych je priserny aale aspon jsi to nakonec dotahla k vitezstvi.
Reagovat
Mayo
smutné veru :D
Reagovat
smazaný uživatel
Smutné to není, ale přál jsem titul Venuši, na stará kolena.
Ale zase, už jich má až-až :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mnoo... nadobi neni nikdy dost.. ;-)
Reagovat
Sonja
Ana & titul & ballkids :-)
https://pbs.twimg.com/media/BdIelrKCYAAXlPM.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezké! Krásnější vítězku si v Aucklandu opravdu nemohli přát... :)
Reagovat
dadaft
no vidíš Ano - konečně nepojedeš na turnaj šampionek kvůli své krásné tvářičce.
Reagovat
smazaný uživatel
To bys čuměl, kdyby se nakonec dostala na TM... :D
Reagovat
Sonja
Véééliká gratulace Nalince:-)
Reagovat
smazaný uživatel
))) Když napíšeš,že ti je patnáct..ok..nebudu se ptát,ale jinak,kdo je Nalinka...? To je tvůj pes..???)))
Reagovat
Sonja
Je mi patnáct.
Reagovat
VlS
Na je křestní jméno, Li je příjmení, takže Nalinka se mi líbí daleko víc než Linuška, ale možná je to mým věkem (60).
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se taky víc líbí Nalinka, ale i Linuška a 15 mi není (bohužel? :D:D)
Reagovat
Sonja
Mně taky ne, ale troll psal, že se nebude ptát, pokud mi 15 je.
Reagovat
smazaný uživatel
Koněčně, ale zase to bylo na konci těžší, než být mohlo. :-)
Reagovat
Sonja
http://31.media.tumblr.com/3fed559005be1b0867e0fb0ab05a51de/tumblr_mytltzbt781sllw2oo1_500.png
Reagovat
Sonja
Ještě jednou gratulace Aničce:-)
Obecně bych ji pochválila za servis, který byl ve všech zápasech, co jsem viděla, velmi dobrý.
A ke včerejšímu zápasu: pro Anu obrovská zkouška. Venus bojovala do posledního míčku, ve 2.setu předvedla otočku z 5-4 na 5-7, několikrát odvrátila nebezpečí 0-40 na svém servisu...to všechno Anu muselo dost srážet dolů a já se bála, jak to nakonec dopadne. Ve 3.setu sice rychle získala výhodu brejku, ale Venus se držela a nenechala ten rozdíl přerůst ve výraznější...to opět znamenalo obrovský tlak na Anu při podávání na výhru. Za stavu 15-40 už jsem byla přesvědčená, že to dopadne stejně jako ve 2.setu, ale Ana zabrala, odvážně oba brejkboly odvrátila a svůj 2. MP v zápase už proměnila:-)))
Jak už jsem psala dřív dnes ráno, doufám, že pro Anu tohle vítězství bude znamenat víc než jen titul. Snad jí dodá sebevědomí a nakopne ji do dalších úspěchů.
Reagovat
tommr
vítězství Ivanovicový mě docela překvapilo. Skalp Venus je pořád ještě cenná trofej i když už Venus není tak dobrá jako dřív ...
Zdá se, že obě Srbky - Jelena i Ana - mají na začátku sezóny dobrou formu a bude se s nima muset vážně počítat ... :)
Reagovat
Sonja
Jj:-) Mně se zatím začátek sezony moc líbí- Jelena semifinále, kde vypadla až po boji se světovou dvojkou, Vika finále, kde prohrála až se Serenou (a za výkon se taky stydět nemusí, naopak), Anička s Nalinkou titul...pěkné:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že příště budeš Aně víc věřit. :) Jinak moje přání je úplně stejné. Anička potřebuje sebedůvěru a tenhle titul hned na začátku nové sezony by jí mohl hodně pomoct... A co se týče toho servisu, tak Anička na něm taky pilně pracovala. :)
http://instagram.com/p/iDicq9xElR/#

Jinak mně se začátek sezony taky moc líbí. Anička titul, Vika finále, Masha semifinále, Kiki finále debla... Bylo by fajn, kdyby to takhle pokračovalo až do konce roku. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist