Ivanovičová v Dauhá smetla zraněnou Súarezovou

14. 2. 2012, 08:46
Aktuality 2
WTA DAUHÁ - Ana Ivanovičová suverénně zvládla 1. kolo turnaje v Dauhá. Carlu Súrazeovou přehrávala, soupeřku však limitovalo zranění, pro které nakonec také vzdala. Dál jdou také Kuzněcovová, Peerová či Shuai Peng. Z nasazených už vypadla Ruska Paljučenkovová.
Ana Ivanovičová

Ana Ivanovičová je letos odhodlána vrátit se mezi ženskou špičku a dělá pro to maximum. Už její výkony v Austrálii naznačily, že to s návratem myslí vážně. Předminulý víkend dokonce nereprezentovala Srbsko ve Fed Cupu, neboť chtěla doléčit virózu a individuální přípravu s Nigelem Searsem na turnaje WTA. 

Carla Súarezová se nechává ošetřovatTím prvním je tento týden klání v Dauhá, kde má již úspěšně za sebou 1. kolo. V něm rychlou hrou přehrávala špatně se pohybující Španělku Carlu Súarezovou Navarrovou, která si na začátku druhé sady vzala pauzu na ošetření a zmizela v útrobách stadionu. Když 13. nasazená Srbka vedla 6-1 a 4-1, tak soupeřka utkání kvůli problémům s pravou kyčlí a zády vzdala.

"Nikdy není příjemné postoupit po skreči, soupeřce přeju brzké uzdravení. Ale se svou hrou můžu být spokojená, i když jsem dnes nemusela hrát svůj nejlepší tenis," řekla bývalá světová jednička a vítězka French Open z roku 2008, jež soupeřku na vítězné údery přestřílela 20-4. 

Ve druhém kole se utká s vítězkou duelu Petra Cetkovská a Petra Martičová. Z českých tenistek se v Kataru představí také Lucie Šafářová, Klára Zakopalová a hned v prvním kole si proti sobě zahrají deblové partnerky Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Výkonem nepřesvědčila čtrnáctá Ruska Světlana Kuzněcovová, jež protrpěl výhru 7-5 6-3 nad Španělkou Mariou Martínezovou Sánchezovou. "Rozhdně to pro mě byla hodně vydřená výhru," komentovala svojnásobná grandslamová šampionka Kuzněcovová.

V dalším zápase by s takovým výkonem mohla v Dauhá dohrát, neboť bude čelit vítězce souboje mezi krajankou Marií Kirilenkovou a Číňankou Jie Zheng.

Neoslnila ani další z nasazených Shuai Peng. S exotickou soupeřkou - dvacetiletou Fatmou Al Nabhaníovou z Ománu (480. hráčkou světa) - sice v prvním setu neztratila ani game, vinou špatného pohybu a laxního přístupu však ve druhém setu soupeřku nechala držet krok. Favorizovaná Číňanka nakonec vyhrála 6-0 7-5. 

"V prvním setu jsem hrála dobře, ale ve druhém jsem ztratila koncentraci. Moje reakce byly trochu pomalejší, ještě jsem se nevyrovnala s časovým posunem - právě teď je v Číně už hluboká noc," komentovala Shuai Peng přímo na kurtu. "Soupeřka předvedla také několik skvělých úderů. Ale na tři sety jsem hrát nechtěla, tak jsem ráda, že jsem to dokázala ukončit- S Fatmou jsem hrála už v roce 2010 na Asijských hrácjh, od té doby jsem ji ale neviděla, tak jsem nevěděla, co od ní můžu čekat. Hrála velmi dobře," dodala Číňanka, kterou čeká 2. kolo proti Američance McHaleové.

Mnohem suveréněji si proti méně známé soupeřce vedla Shahar Peerová. Izraelka deklasovala Nadiu Lalamiovou z Maroka, jež hrála poprvé v hlavní soutěži na jiném než domácím turnaji ve Fezu, za 42 minut dvakrát 6-0.

Ne všechny favoritky ale svůj vstup do turnaje zvládly. Z nasazených se rozloučila Anastasia Pavljučenkovová, jež v souboji dvacetiletých Rusek nestačila na krajanku Ksenii Pěrvakovou.

Světová patnáctka Pavljučenkovová sice vyhrála první set hladce 6-1, v úvodním gamu druhé sady ale nevyužila dva brejkboly a soupeřka zápas po boji otočila a vyhrála 1-6 6-2 6-3. 

Pro Pěrvakovou to byla první letošní výhra ve čtvrtém zápase, Pavljučenkovová od loňského čtvrtfinále na US Open nedojde na sedmém z posledních osmi turnajů dál, než do 2. kola.

- WTA PREMIER 5 DAUHÁ -
(Dauhá, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
pondělní výsledky (13. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Pěrvaková (Kaz.) - Pavljučenkovová (10-Rus.) 1:6, 6:2, 6:3, Shuai Peng (12-Čína) - Nabhániová (Omán) 6:0, 7:5, Ivanovičová (13-Srb.) - Suárezová (Šp.) 6:1, 4:1 skreč, Kuzněcovová (14-Rus.) - Martínezová (Šp.) 7:5, 6:3, Peerová (Izr.) - Lalámiová (Mar.) 6:0, 6:0, K. Bondarenková (Ukr.) - Duševinová (Rus.) 7:5, 6:2, Keothavongová (Brit.) - Paszeková (Rak.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5), Pironkovová (Bulh.) - Hercogová (Slovin.) 6:0, 6:4, Barthelová (Něm.) - Garciová (Fr.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:4), Lepchenková (USA) - Wozniaková (Kan.) 6:3, 6:3, McHaleová (USA) - Scheepersová (JAR) 6:4, 6:3, Niculescuová (Rum.) - Vesninová (Rus.) 6:1, 6:0.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přeju Carle brzké uzdravení. Na stránkách Any je video z toho zápasu, najdete ho v rubrice Latest Match highlights. Některé údery Any vypadají opravdu výborně...
http://www.anaivanovic.com/news/ana-beats-ailing-suarez-navarro

Jinak bych ještě trochu opravil tu informaci z druhého odstavce článku. Ana nehrála Fed Cup, protože v Melbourne dostala nějaké virové onemocnění a chtěla ho doléčit. Na svých oficiálních stránkách o tom mluvila už před osmifinále s Petrou. Dubnové semifinále Fed Cupu by podle svých slov hrát chtěla.
Reagovat
LubosZabloudil
Ahoj, díky, doplním to.

Ana se chtěla věnovat tréninku, to onemocnění to zřejmě ještě podpořilo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist