Ivanovičová: Zápas s Kvitovou je pro mě obrovská výzva

22. 1. 2012, 20:17
Aktuality 26
Příští soupeřka Petry Kvitové na Australian Open se na souboj s českou tenistkou těší. Ana Ivanovičová si v rozhovoru v Melbourne pochvalovala spolupráci s trenérem Nigelem Searsem a ráda by v Austrálii vydržela až do soboty. Na finále dvouhry žen. Musí však postupně: nejprve porazit Kvitovou a po čtyřech letech postoupit do grandslamového čtvrtfinále. Na zápas se těším, je to obrovská výzva, říká bývalá světová jednička.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

Ana Ivanovičová už v roce 2007 postoupila do finále French Open, o rok později ho zopakovala na Australian Open a v téže sezoně získala dokonce titul z Roland Garros. Tehdy se teprve jako dvacetiletá vycházející hvězda ženského tenisu vyhoupla do čela světového žebříčku.

Pak však srbskou tenistku srazila různá zranění. Ruka, koleno, třísla, problémy s dýcháním, rameno, kotník, břišní svaly, levé zápěstí či stehno. S tím vším, alespoň oficiálně, měla Ivanovičová za poslední tři roky problémy. Sebevědomí bylo na bodu mrazu a sympatická brunetka dokázala triumfovat pouze dvakrát v Linci a na Bali.

Ana IvanovičováNyní si ale zase začíná věřit. Loni v létě změnila trenéra (současným koučem je Nigel Sears), nedávno i stravu a po sobotní výhře nad Kingovou a následném postupu do osmifinále Australian Open si začíná věřit. "Doufám, že můžu jít ještě dál a strávit tu další hezký týden. Bylo by hezké hrát ještě příští sobotu," řekla směrem k finále dvouhry žen.

V rozhodvoru v Melbourne si především pochvalovala spolupráci se Searsem. "Byla jsem okamžitě nadšená, když jsme spolu po Wimbledonu začali pracovat. Mám pocit, že přes léto v Americe jsem se každý týden zlepšovala. Ale moc času na přípravu nebylo. Až po sezoně bylo času více a mohli jsme pracovat na určitých věcech. Teď mám pocit, že se to opravdu vyplácí."

Jednou z hlavních činností, na které se Searsem pracují, je servis. "Jednou z hlavních částí přípravy je servis. Ten jsem určitě potřebovala zlepšit. Už na konci loňského roku to bylo lepší a před novou sezonou jsme na něm zapracovali ještě víc. Musím říct, že na podání jsem se hodně zvedla."

Ivanovičová věří, že spolupráce vydrží dlouhodobě. Musí však být oba trpěliví. "Stále se navzájem poznáváme. Před sezonou jsme si společně sedli a oba věříme ve stejné věci. Určili jsme si cíle a mám pocit, že se toho od něj můžu hodně naučit."

Kvitová? To je obrovská výzva
"Jedním z cílů bylo postoupit alespoň do čtvrtfinále tady v Melbourne," přiznala Ivanovičová, jež v grandslamovém čtvrtfinále nebyla od triumfu na French Open (2008), byť od té doby startovala na 15 turnajích velké čtyřky. Teď ji od postupu mezi nejlepší osmičku dělí jediná výhra, ovšem porazit musí wimbledonskou šampionku a světovou dvojku Petru Kvitovou.

"Bude to velmi tvrdý oříšek. Petra hraje skvělý tenis. V současnosti je to jedna z nejlepších hráček. Bude to pro mě obrovská výzva. Jsem šťastná, že si s ní mohu zahrát a předvést svůj nejlepší tenis. Lepší hráčka zvítězí."

Dalším cílem čtyřiadvacetileté rodačky z Bělehradu je olympiáda v Londýně. Před čtyřmi lety totiž o turnaj v Pekingu přišla kvůli zranění ruky. "Je to určitě jedna z mých priorit pro letošní rok. Strašně ráda bych se zúčastnila olympijských her. Je toskvělá příležitost, jak reprezentovat svou zem."

Zápas Petry Kvitové s Anou Ivanovičovou začíná v 1:00 hodinu SEČ na centrálním kurtu v Rod Laver Areně. Všechny tři vzájemné zápasy vyhrála Srbka, ovšem v sezonách 2008 a 2009, kdy patřila k nejlepším hráčkám světa, zatímco Kvitová teprve sbírala zkušenosti.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
Forsberg.Peter
To byl příšerný zápas, 80% výměn končilo po 2-3 úderu. Největší perly byl return Ivanovic za sebe či promáchnutá smeč Kvitové. Za tohle by měly obě vrátit divákům vstupné. Nejlepší ze všeho byl anglický komentátor, prý štěkání Kvitové je český překlad Come On :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A komentátor má pravdu ;-) Petra při tom "štěkání", jak ty říkáš, říká POJĎ, což je Come On ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petro první set super, jen vydržať...
Reagovat
smazaný uživatel
VIS 21.01. 12:13 napsal
...Opět neviditelná ruka trhu - spočítej Italy a Rumuny a proti nim Porovnej počet Čechů, protože v Rusku asi EU sport není :-)))))

Není lepší nejdřív zjistit fakta a pak teprve něco psát?
http://tv.eurosport.ru/consumers.shtml
Reagovat
smazaný uživatel
Už se těším... Ajde Ana! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Take se tesim:) Ajde Petra :)
Anicka uhraje 4 gemy max 6:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako fanoušek Petry bys měl psát spíš "Pooooooooď"! :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Pravda, a jeste bych k tomu mel stylove steknout:) Ale nevim jak to napsat, to jeji stylove steknuti.
Takze treba nejak tak > "Pooood Petro" "Yaa!" :D
Reagovat
VlS
To je haf "po" jupí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako myslíš "haf jupí" :)
nebo "jupí haf"
nebo samotné "po"
nebo "po jupí"
Nejak jsem se v tom ztratil :)
Reagovat
VlS
No, štěknutím to začíná (haf) náznak pojď , tedy "po" je v prostředku, výsknutím (zavřeštěním -jak kdy) to končí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To zas budou nervy!! Ale za tu Petřinu výhru to stát bude. O tom nepochybuju! :)
Reagovat
smazaný uživatel
prohraje,protože neumí servis,ale je to kus.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, podle mého názoru (který nikomu nevnucuji) nejhezčí tenistka z těch, které jsou běžně k vidění na obrazovce.
Reagovat
VlS
Myslím, že i z těch, které běžně k vidění nejsou, je to prostě krásná ženská (i když 186 cm, nebo kolik to má, s kramflekama ke 2 metrům, nevím, kdo si troufá :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Adam Scott :D
Reagovat
smazaný uživatel
Máš přehled :) golfista, ten se zas libí mně ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tato hráčka mě hodně naštvala, když mi vyřadila ve Wimbledonu 2007 Nicole Vaidišovou :D :( ale je hodně sympatická a snad ji to zdraví vydrží, aby se mohla vrátit mezi špičku.
Petru podle mě hodně prověří, možná i ve 3 stech, ale nakonec prohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ana to řekla hezky:,,Lepší hráčka zvítězí." V dnešním čtvrtém vzájemném utkání s Petrou poprve prohraje a do čtvrtfinále AO postoupí Petra Kvitová.
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší (lepša) srbski znamena hezči :)) ale i pres to Ane moc sanci nedavam. Petra hraje stabilne a soustredene a z druhy strany Ana ma obrovsky oscilace v psychice.
Reagovat
VlS
Petra ? Ana tip ( i víra ) Petra, ale nemusí to být jednoduchý, Ana vypadá docela ve formě. Uvidíme, jak půjde podání na obou stranách, obě se o něj potřebují opřít.

Serena ? Sabine Myslím, že Sabine může mít šanci, jedině když bude absolutně soustředěná a přesná. Jestli začne sekat UE, tak je bez šance a ani servis jí nepomůže. U Sereny skoro není otázkou, jestli jí bude servis fungovat, protože na 90 % bude. Tipuji Serenu

Maria Makarova skoro nepochybně Mária, Makarova by mohla mít šanci jedině, kdyby Mária začala panikařit, ale moc mě nenapadá, proč by měla. Nefandím ji, ale vyhraje.

Zheng, Jie Sara Errani ? tady si můžu hodit, asi Zheng Jie, nemůžu si vybavit, že by Sara měla něco jako silnou zbraň.

Chlapi
Djokovič ? Leyton Djokovič, nevím, co by se muselo stát, aby ho Leyton porazil, ani publikum to nedožene.

JWT Nishikori zde by mohlo dojít k překvapení, Nishikori je šikovnej a vypadá to, že zvládá i svou hlavu, což u Jo není vždycky úplně pravda. Favorit je Jo, černej kůň je Kei a nechám se překvapit. Mám rád JWT a budu mu fandit.

Richard ? David to může bejt pětiseťák. Pápírově je určitě favorit David, ale Richard hraje taky moc hezky. Mají podobnej tenis, David hraje líp odzadu, Richard je lepší na síti a myslím, že má i lepší servis. Tipuji Ríšu, fandím Davidovi.

Andy ? Kukuškin Andy a nemám k tomu co dodat.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, tak Sabine ale hraje s Mashou a Serena s Makarovou :)
Reagovat
Heather_Fedex
Promin ale zrejme ses seknul- sabine hra proti masi a ekaterina proti serene
Reagovat
smazaný uživatel
Adam a Heather mají pravdu. Moje přání je samozřejmě Masha a Ana. Dál se uvidí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra vs. Ana / Petra ve dvou setech :)

Sabina vs. Marie / Maruska ve dvou setech:)

Serena vs. Ekaterina / Serena ve dvou setech, Ekaterina max. 4gemy

Jie vs. Sara / Jie tipuji jen kvuli tomu, ze porazila Marion.:)

----

Djoker vs. Hewitt / Djoker, ale pral bych to na stara kolena Hewittovi.

JWT vs. Nishikori / Tipuji jistotu JWT

Richard vs. David / souhlas s tebou i s komentarem

Andy vs. Kukuškin / Andy a dodam, ze zatipuji ve trech setech.

Diky:)
Reagovat
VlS
Pravda, seknul jsem se
Makarova na Serenu nemá vůbec šanci, Marie asi taky Sabinu porazí, ale Sabina má rozhodně větší šanci, než Makarova. 60:40 pro Marii.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist