Ivo Minář je na challengeru v Helsinkách ve 2. kole

17. 11. 2008, 19:46
Aktuality 1
CHALLENGER HELSINKI - Český tenista Ivo Minář, jenž před třemi týdny vyhrál challenger v korejském Busanu, dnes postoupil na turnaji stejné kategorie ve finských Helsinkách do druhého kola. V něm už je i Slovák Karol Beck.
Ivo Minář

Čtyřiadvacetiletý Ivo Minář hrál za poslední dva měsíce dvakrát v challengerovém finále, v korejském Busanu dokonce triumfoval. Ve finských Helsinkách si dnes v úvodním zápase poradil po setech 3-6 6-3 6-2 s Rumunem Adrianem Cruciatem.

Šestý nasazený Čech bude o postup do čtvrtfinále bojovat v prvním vzájemném střetnutí s o dva roky mladším Němcem Tobiasem Kamkem, který se Španělem Menendezem ztratil jen čtyři gamy. Kamkemu v žebříčku patří až 239. pozice.

Vstup do turnaje zvládl i slovenský tenista Karol Beck. Tenista, jehož kariéru brzdí zranění, porazil dvakrát 6-4 Rakušana Alexandera Peyu a oplatil mu tak porážku z úvodu sezony.

V druhém kole narazí na finalistu turnaje ATP v Pekingu Dudiho Selu z Izraele. Turnajová čtyřka dnes vyhrála 6-3 6-2 nad Polákem Dawidem Olejniczakem.

Na podniku dotovaném částkou 106.500 eur se z Čechů představí ještě Jan Hernych, kterého v úterý čeká Australan Joseph Sirianni.

CHALLENGER HELSINKI (Finsko, hala, 106.500 Eur) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
I. Minář (6-ČR) - Cruciat (Rum.) 3-6 6-3 6-2
Phau (Něm.) - Koning (Niz.) 6-4 6-4
Kamke (Něm.) - Menendez (Šp.) 6-4 6-0
Sela (4-Izr.) - Olejniczak (Pol.) 6-3 6-2
K. Beck (SR) - Peya (Rak.) 6-4 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist