Ivo Minář potrápil Davyděnka

16. 4. 2008, 22:55
Aktuality 0
Aktualizováno 17.07. 07:16 - ATP/WTA ESTORIL - Český tenista Ivo Minář byl v Estorilu blízko překvapení, když nad světovou čtyřkou Nikolajem Davyděnkem vyhrál první set 6-2. Další sady však prohrál a ruský hráč si během několika dnů připsal už třetí výhru nad českými tenisty. S turnajem se už rozloučil pátý nasazený Francouz Gilles Simon.
Nikolaj Davyděnko

Ivo Minář se do českého daviscupového týmu nevešel, ale pár dní po duelu Česka s Ruskem měl možnost změřit síly s jedním z Rusů - Nikolajem Davyděnkem, který vyhrál čtyřhru a ve dvouhře porazil i Berdycha (i když po skreči soupeře za stavu 2-2 na sety). Minář tak mohl pomstít své krajany alespoň na okruhu ATP. První set mu vyšel - využil dva ze tří brejkbolů, soupeři žádnou takovou příležitost ani nenabídl a i díky třem esům vyhrál 6-2. Druhá sada přinesla zcela opačný průběh, když Minář dvakrát ztratil servis a prohrál 2-6. Rozhodující dějství přineslo nejvyrovnanější boj, ale i když český tenista vyhrál stejný počet výměn jako v úvodním setu, prohrál 4-6 a do čtvrtfinále postoupil vítěz z Miami Davyděnko.

Turnaj v Estorilu přišel o dalšího nasazeného hráče. Po včerejší skreči Iva Karloviče dnes nedohrál svůj zápas ani pátý nasazený Gilles Simon. Francouz vzdal utkání s Italem Flaviem Cipollou za stavu 2-6 3-5.

Žebříčkově třetí nejlepší česká tenistka Klára Zakopalová sice do fedcupové nominace nepronikla, ale na antukovém turnaji v portugalském Estorilu postoupila už do čtvrtfinále. Turnajová šestka se po výhře 6-4 6-1 nad italskou kvalifikantkou Corinnou Dentoniovou může připravovat na další Italku - třetí nasazenou Karinu Knappovou.

Už kolem poledne navázala na dobré výkony z posledních týdnů Iveta Benešová - dnes vyřadila turnajovou jedničku Flavii Pennettavou z Itálie hladce 6-2 6-2.

ATP Estoril (370.000 euro) - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Cipolla (Itá) - Simon (5-Fra) 6-2 5-3 skreč S.
Serra (Fra) - MacHado (Por) 7-6(5) 6-1
Gicquel (7-Fra) - Ascione (Fra) 7-6(2-) 6-3
Davyděnko (2-Rus) - I. Minář (ČR) 2-6 6-2 6-4

WTA Estoril (145.000 euro) - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (ČR) - Pennettaová (1-Itá) 6-2 6-2
Pinová (8-Fra) - Piroňková (Bul) 6-3 6-4
Knappová (3-Itá) - Duqueová Marinová (kv.-Por) 6-3 6-4
Zakopalová (6-ČR) - Dentoniová (kv.-Itá) 6-4 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist