Izraelec Sela si v Atlantě zahraje o první titul proti obhájci Isnerovi

27. 7. 2014, 09:43
Aktuality 6
ATP ATLANTA - Dudiho Selu dělí jediná výhra od premiérového triumfu na turnaji ATP. V Atlantě se do svého druhého finále dostal po třísetové výhře nad Němcem Benjaminem Beckerem, kterého porazil až v pátém vzájemném duelu. V boji o trofej ho ale čeká domácí favorit John Isner, který si finále v Atlantě zahraje při své páté účasti už počtvrté.
Dudi Sela

Devětadvacetiletý Dudi Sela se ve svém celkově pátém a prvním semifinále na okruhu ATP po dvou a půl letech utkal s Benjaminem Beckerem, s nímž prohrál všechny čtyři vzájemné duely včetně letošního souboje na trávě v Hertogenboschi. Na pátý pokus se ale izraelský tenista konečně dočkal, v Atlantě odvrátil pět ze sedmi brejkbolů a zvítězil 6-3 3-6 6-3.

"Atmosféra tady v Atlantě je skvělá, stejně tak podpora publika je neuvěřitelná," pochvaloval si Sela po postupu do svého druhého finále. Poprvé o titul marně bojoval před šesti lety v pekingu, kde nestačil až na Andyho Roddicka.

Také v Atlantě bude o svou první trofej usilovat proti soupeři ze Spojených států. V neděli vyzve domácí nasazenou jedničku a obhájce titulu Johna Isnera, se kterým oba vzájemné zápasy prohrál. Letos v Delray Beach ale až v tie-breaku třetího setu.

Rovněž devětadvacetiletý Isner si v semifinále poradil s o osm let mladším Jackem Sockem., kterému oplatil 14 dní starou porážku z trávy v Newportu. Ve formě hrající jednadvacetiletý Sock usiloval o své premiérové finále marně na druhém turnaji v řadě, ale stejně jako v Newportu neuspěl.

Sock si v zápase vypracoval dva brejkboly, ale nevyužil ani jeden. První šanci měl v úvodní sadě za stavu 5-5, další příležitost pak neproměnil v páté hře druhé sady. Svůj servis dvakrát ztratil, Isner udeřil vždy v závěrů setů.

"Dnešní podmínky nebyly vůbec jednoduché, bylo dost horko. Ale myslím, že jsem zápas zvládl dobře, moc jsem chtěl vyhrát," řekl 12. hráč světa Isner, který postoupil do svého 18. finále na okruhu ATP a hrát v něm bude o 9. titul. Šest trofejí má z domácích turnajů, zbylé dvě přidal v Aucklandu, kde letos triumfoval naposledy.

V Atlantě hraje Isner popáté a zatím ho porazili jen jeho krajané. Letos se už počtvrté dostal až do finále: v letech 2010 a 2011 v něm prohrál s Mardym Fishem, loni udolal Andersona. Před dvěma lety  v semifinále nestačil na Andyho Roddicka.

- ATP 250 ATLANTA -
(Spojené státy, antuka, 647.675 dolarů)
sobotní výsledky (26. 07. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Isner (1-USA) - Sock (USA) 7-5 6-4
Sela (Izr.) - Becker (Něm.) 6-3 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už aby si sháněl zase židli, brejk v druhém gamu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Johne, "rekneme si to na rovinu", je treba jit od titulu k titulu a ty betony konecne ovladnout cele;) vcetne s USO.
Reagovat
EllNino
:D Tyjo, pěknej zápas, Jackovi ten Wimbl hodně přidal, jsem rád, že mu to jde, jen tak dál, a ve finále snad John zaklepe Dudiho do betonu jako vítěz ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, ale zpocatku jsem take trochu "chytala rytmus". :-) Ale Vlcku, na rovinu, Johnuv "novy" FH mi nekdy pripadal jak moje starsi pritelkyne po plastice.. ;-)) No nic, doufam s vami, Dudi ma po podpore. Come on! :-)
Reagovat
EllNino
:D jo ten novej FH nic moc :D ...fandíme !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist