Izraelec Sela v Číně skrečoval zápas kvůli začátku svátku Jom kipur, skončil i Zverev

29. 9. 2017, 20:49
Aktuality 18
ATP SHENZHEN - Nejlepší izraelský tenista Dudi Sela nedohrál z náboženských důvodů dnešní čtvrtfinálové utkání na turnaji v čínském Shenzhenu s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem. Podle izraelských médií skrečoval na začátku třetího setu zápas kvůli tomu, aby stihl začátek nejvýznamnějšího židovského svátku Jom kipur. Ve čtvrtfinále překvapivě ztroskotal také nejvýše nasazený Němec Alexander Zverev.
Dudi Sela

Dvaatřicetiletý Dudi Sela vzdal zápas s Alexanderem Dolgopolovem za stavu 3-6 6-4 a 0-1. Podle oficiálního webu ATP kvůli zraněnému předloktí, izraelské deníky však tvrdí něco jiného. Podle nich chtěl Sela stihnout začátek svátku Jom kipur, kdy se musejí věřící od západu slunce postit a intenzivně modlit.

Bývalý 29. hráč světa Sela by nejspíš zvládl zápas odehrát, kdyby trval jen dva sety. Vzhledem k tomu, že ve druhé sadě srovnal na 1-1, bylo mu jasné, že nestihne duel ukončit před časem soumraku v Izraeli, a sám utkání ukončil.

Dolgopolov se v semifinále střetne s rozjetým Damirem Džumhurem. Bosenský tenista minulý týden v ruském Petrohradu oslavil svůj první titul na okruhu ATP a dnes přidal už osmou výhru v řadě, když porazil 6-4 7-5 nasazenou jedničku Alexandera Zvareva. proti dvacetiletému Němci si připsal svůj čtvrtý skalp hráče Top 10 a na třetím z posledních čtyř turnajů ATP postoupil do finále.

• ATP 250 SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 731.680 dolarů
pátenčí výsledky (29. 09. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Džumhur (6-Bos.) - A. Zverev (1-Něm.) 6-4 7-5
Goffin (2-Belg.) - Young (8-USA) 6-2 6-3
Dolgopolov (5-Ukr.) - Sela (Izr.) 6-3 4-6 1-0 skreč S.
Laaksonen (Švýc.) - Zhizehn Zhang (Čína) 6-4 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
letityfanousek
tihle "přátelé různých mytologií". Ať hrajou tenis nebo ať si masturbují s pohádkovými bytostmi někde v soukromí
Reagovat
Kozoroh
Prosím admina o vymazání tohoto příspěvku, neboť porušuje § 198.
Reagovat
smazaný uživatel
Na co si tady hraješ krucifixe.
Reagovat
marekv
Že sebou někdo nechá takhla cvičit kvůli náboženství, to je síla teda.
Reagovat
Davor1
Škoda, hral tam dosť dobre. Organizátori mu mohli trochu vyhovieť. Rešpekt, že to nevypustil v tom druhom. Len by som bol zvedavý, čo by robil, keby to vyšlo trebárs na finále, alebo nejaké 3/4 kolo GS, to by bola ťažká situácia...
Reagovat
peggy
Myslim,ze kazdy narod ma sve zvyky a zalezi na rodine jak to dodrzuji.
Reagovat
Fandina
Konečně s tebou mohu v něčem souhlasit.
Reagovat
pockerface
To zase chtěl na sebe upozornit. Protože musel tedy vědět, že 3 sety nestihnou, tak mohl ve 2.setu si prostě jedno své podání prohrát a bylo by po ptákách. Normálně se do novin nedostane a takhle má zajištěnou pozornost.
Reagovat
Tornes
A proc by prohraval? Hral dokud mohl (a stat se mohlo cokoli, treba i zraneni soupere nebo mohl souper jednoduse odejit a on to stejne stihnout), kdyz uz potreboval jit, tak skoncil. Ja vim ze v CR je tomu tezko verit, ale oni jsou opravdu lide, pro ktere je jejich vira fakt dulezita. A jestli opravdu zadal orgy o presunuti a oni mu nevyhoveli, tak je vina plne na jejich strane.
Reagovat
pockerface
Vyhoví z náboženských důvodů jednomu a za chvíli se ozve někdo další, který vyznává jiné náboženství, že nemůže v tu dobu hrát a dělat to a tamto a organizátoři nesestaví herní plán, protože budou neustále někomu vyhovovat. Prostě dal se na tuhle práci, tak s tím musí počítat, že ne vždy mu vyhoví. Už vidím jak tobě, kdybys byl Žid a musel si zůstat v práci do doby, která se kryje se začátkem svátku, jak tě pustí z práce jen tak, jenom proto, že máš k tomu náboženské důvody.
Reagovat
George_Renel
Konspiruješ a fakta nevíš. Tak jako nikdo z nás.
Z jeho strany se vůbec nemusí jednat o důvod náboženský. Možná, že nevíš, ale v roce 1973, právě na tento významný svátek Egypt a Sýrie zákeřně napadly Izrael, který v prvních dnech utrpěl značné ztráty. Třeba zrovna někdo z jeho blízkých v té válce padl a rodina se schází především z tohoto důvodu.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/3r_9w_XNBgo

Roger no comment.
Nadal takhle zdržovat na samém začátku utkání, pure cheater.
Nolan hrál první finále a diváci byli dost neukáznění, ale pravidla platí pro všechny?!

ATP Is big joke, pokud pravidla neplatí pro všechny.
Reagovat
Haitik
I jsem četl, že Dudi požádal organizátory o to, aby jeho zápas začínal dřív, ti mu ovšem nevyhověli..
Reagovat
Tornes
Zaujimave. Objevily se i spekulace, ze i Denis mozna odstoupil z kvaldy Tokia kvuli Jom Kipur. Kdo vi, co je na tom (obojim) pravdy, ale jestli jo, tak to berou az necekane vazne. Coz se mi vlastne libi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A co když to bude lékař a přeruší tvou operaci, protože se má zrovinka postit a modlit. Také ti to bude připadat správné.
Reagovat
Tornes
To je co za pitomej argument? Jakou souvislost ma operace a tenisovej zapas? Totalne jina situace. K te tve operaci by se mohla hodit leda tak valka Jom Kipur - a jak tam to dopadlo snad vis...

A u Denise to nakonec stejne bylo jinak, spatny papiry.
Reagovat
Kozoroh
Denis je ortodoxní křesťan, stejně jako jeho otec.
Reagovat
Tornes
To vim, ale zaroven je Zid (zidovstvi se dedi po preslici, jeho mamka je zidovka). Ale stejne to byla jen (spatna) spekulace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist