Jak napálit šprýmaře aneb Na ministra nevyzrál

15. 2. 2010, 15:02
Téma 0
Znalci světového tenisu dobře vědí, že přední profesionálové už spolu nesoupeří jen na kurtu, ale předhánějí se i v tom, kdo z nich se lépe obléká na společenské akce, který lépe ovládá hru nad golfovými jamkami či vlastní luxusnější automobil, popřípadě jachtu. Dost neobvyklý primát má německý daviscupový reprezentant Rainer Schüttler. Rodák z hessenského Korbachu je totiž považován za zcela nejlepšího pořadatele netradičních večírků a recepcí nejrůznějšího charakteru.
Rainer Schüttler při exhici s Dmitrijem Tursunovem na ulici německého Vestfalu

Své známé na rautech, které s oblibou pořádá, pobaví vždy něčím netradičním a netypickým. Kupříkladu, při rozloučení s předloňskou sezónou si do své zahrady u vily v Korbachu pozval slona i s krotitelem. “Pro nás všechny to byl šok, když se na večírku najednou objevilo exotické zvíře,” smál se Boris Becker. Toho  už několikrát při večírcích Schüttler nachytal žertíky: “Jednou mi objednal velký dort a když mi ho přinesli až pod nos, tak z něj vyskočila krásná modelka.”

Koubek v roli švadlenky
Inu, Rainer je šprýmař a  prý přijímá legraci na svůj účet. O tom svědčí historka z jihoafrického Johanesburgu, kde pořádal v jednom z luxusních hotelů velkou recepci místní daviscupový reprezentant a velký Schüttlerův kamarád Wayne Ferreira. Když tam měl Rainer přednést předem připravenou řeč, kterou měl na papíru v kapse saka, zjistil, že kapsa je zašitá.

Nové číslo Tennis Areny dále obsahuje:

rozhovor s Hanou Mandlíkovou
• přehled největších tenisových arén světa
Rozvoj psychiky - jak může trenér pomoci
příběh Amelie Mauresmové

a další zajímavosti.

Předplaťte si tenisový a lifestylový magazín Tennis Arena za pouhých 540,- na rok a získejte 2 sady míčů zdarma!

 

O tento neobvyklý vtípek se postaral další přední světový tenista a účastník té party - rakouský reprezentant Stefan Koubek. V nestřeženém okamžiku, když Schüttler odložil sako, neváhal: “Než se Rainer vrátil, zašil jsem mu kapsičku u saka i s tím dlouhým proslovem.” Jaký však byl Koubkův úžas, když překvapený Schüttler pochopil, odkud vítr fouká a jen stručně uvedl: “Došlo ke změně programu, místo mne pronese zásadní projev dnešní akce nejlepší švadlenka mezi tenisty, Stefan Koubek!” Překvapený člen rakouského daviscupového týmu musel s pravdou ven a přiznat se, že dlouhá pečlivě sepsaná uvítací řeč je zřejmě načas zašitá v saku jejího autora.

Poobědvá v parlamentu?
Schüttler však udivuje i svými pozvánkami, již při pořádaní svých velkolepých oslav rozesílá na nejrůznější místa “Inu, rád slavím cokoliv, hlavně život samotný,” svěřuje se Rainer, který z žertu pozval na jednu svou party i zemského premiéra.

K jeho velikánskému překvapení však první muž Hessenska dorazil i s velkým darem. Zřejmě totiž vyslyšel Rainerovu prosbu, kterou ironicky píše na pozvánky svých recepcí: “Dorazte pokud možno s co nejvíce dary a také vlastním jídlem a pitím, toho všeho se mi nedostává.” Ale zemský politik se nenechal zaskočit a kromě netradiční rakety s sebou přinesl i stravenky z parlamentní restaurace. Prý aby Schüttlerovi nezůstal nic dlužen. Jak je vidět, občas padne kosa na kámen.

pva, Tennis Arena

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist