Jako na horské dráze. Pegulaová prohrála 10 gamů v řadě, přesto Beguovou zdolala

7. 4. 2023, 09:53
Aktuality 4
WTA CHARLESTON - Světová trojka Jessica Pegulaová i na šestém letošním individuálním turnaji přešla minimálně přes dvě soupeřky. Na domácí antuce v Charlestonu ale měla ve svém druhém utkání namále. S Rumunkou Irinou Beguovou neudržela vedení 7-5 a 4-0 a po ztrátě deseti gamů v řadě prohrávala v rozhodujícím setu 0-4. Přesto postoupila. Po obratu je ve čtvrtfinále i obhájkyně titulu Belinda Bencicová.
Jessica Pegulaová (© Profimedia)

Jessica Pegulaová na první letošní turnaj na antuce dorazila z Miami, kde minulý týden vypadla v semifinále dvouhry a v neděli slavila s krajankou Coco Gauffovou triumf ve čtyřhře.

V Charlestonu začala jednoznačnou výhrou nad Annou Blinkovovou a za dvousetovou výhrou mířila i proti Irině Beguové. Vedla 7-5 a 4-0, jenže pak ztrácela jeden game za druhým a rázem v rozhodujícím dějství prohrávala 0-4.

Ani Rumunka ale vedení 4-0 neudržela. Pegulaová po 'zmrtvýchvstání' vyhrála 24 z 28 posledních výměn a nakonec po dvou a půl hodinách divokého průběhu zvítězila 7-5 4-6 6-4.

"Netuším, jak se to mohlo takhle pokazit, a pak zase otočit. Nemohla jsem uvěřit, že jsem prohrála šest gamů za sebou, sedm, osm, devět, deset... Byl to bláznivý zápas," přiznala nejvýše nasazená Američanka, jež na
všech sedmi letošních akcích vyhrála minimálně dva zápasy.



Ve čtvrtfinále na Pegulaovou čeká Paula Badosaová (h2h 1-0). Španělka přehrála 6-1 6-3 zranění limitovanou devatenáctiletou Dianu Šnaiderovou a také svou třetí účast na turnaji WTA 500 v Jižní Karolíně přetavila minimálně ve čtvrtfinále. Jejím maximem je semifinále z roku 2021.

Třísetový zápas zvládla i Belinda Bencicová. Domácí Shelby Rogersovou
zdolala 4-6 7-5 6-2, vzájemnou bilanci upravila na 6-1 a dál může pomýšlet na premiérové obhájení titulu. Ve čtvrtfinále se švýcarská vítězka dvou letošních turnajů utká v repríze loňského semifinále s Jekatěrinou Alexandrovovou (h2h 3-3), které může oplatit dva týdny staré vyřazení z Miami.



Světová pětka Ons Džabúrová z Tuniska porazila 6-3 7-5 domácí přemožitelku Lindy Fruhvirtové Caroline Dolehideovou a teprve podruhé v sezoně a poprvé od lednové operace kolena vyhrála dva zápasy po sobě.

"Cítím, že si zase začínám věřit. Že nacházím ztracený herní rytmus, bez kterého se proti nejlepším tenistkám hrát nedá. Jsem ráda, že jsem dnes vyhrála a můžu se těšit na další kolo," řekla finalistka loňského Wimbledonu či US Open. 



Ve čtvrtfinále se finále obhajující Džabúrová střetne s Annou Kalinskou (h2h 1-0), která vyřadila bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří dvě bývalé šampionky Američanka Madison Keaysová (2019) a Darja Kasatkinová (2017).

• WTA 500 CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, antuka, 780.637 dolarů
čtvrteční výsledky (06. 04. 2023)
• Dvouhra - osmifinále •
Pegulaová (1-USA) - Beguová (15-Rum.) 7-5 4-6 6-4
Džabúrová (2-Tun.) - Dolehideová (USA) 6-3 7-5
Kasatkinová (3) - Peraová (USA) 6-3 7-6(3)
Bencicová (4-Švýc.) - Rogersová (USA) 4-6 7-5 6-2
Kalinská (-) - Azarenková (6) 6-4 7-6(5)
Alexandrovová (7) - Grabherová (Rak.) 6-4 6-2
Keysová (9-USA) - Linetteová (8-Pol.) 6-2 3-6 6-1
Badosaová (12-Šp.) - Šnajderová (-) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Nola
o Paule som netusila, ze je lavacka a hra pravackou, presny opak Rafu a Angie....

Carlicka vraj caka dvojicky

Anicka Kalinska ma prekvapila, nevidela som, ale skalp Azy nema kazda....
Reagovat
tommr
Kalinskaya proti Azarenkový hodně překvapila ... smile
Doufám že si to zopákne i proti Jabeurový ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Žabka potřebuje titul jako sůl.
Reagovat
aligo
Konečne se chytla smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist