Jankovičová i Stosurová porazily neoblíbené soupeřky a utkají se o finále

19. 3. 2010, 10:30
Aktuality 0
WTA INDIAN WELLS - Obě před čtvrtfinálovými duely strašila historie vzájemných duelů. Ale Jelena Jankovičová i Samantha Stosurová duely proti Klejbanovové, respektive Martinezové Sanchezové zvládly ve dvou setech a zahrají si o druhé místo ve finále.
Jelena Jankovičová

Jelenu Jankovičovou čekala soupeřka z kategorie méně oblíbených. Loni odešla z obou soubojů s Alisou Klejbanovovou jako poražená, poprvé Rusku porazila až letos na domácí půdě ve Fed Cupu.

Utkání v Indian Wells začala lépe pětadvacetiletá Jankovičová. Hned v úvodu využila jediný vypracovaný brejkbol, a když sama všechny čtyři hrozby ztráty servisu odvrátila, vyhrála 6-4.

Obě hráčky v utkání předváděly spoustu nehezkých momentů v podobě zbytečně zkažených úderů. Na začátku druhé sady byla horší Srbka a o pět let mladší Klejbanovová vedla 4-2 a 40-15. Jenže pak ruské tenistce, jež v předchozích kolech vyhrála vždy ve třech setech, došly síly a neuhrála již ani game.



"Jsem ráda, že jsem v turnaji vydržela tak dlouho. Odehrála jsem tu opravdu náročné zápasy. Nejdůležitější bylo, že jsem bojovala a odehrála kvalitní zápasy. To je vždy zkušenost navíc. Každé takové zápasy vám dají nové zkušenosti a dodají sebevědomí. A mít tohle odehráno v úvodu sezony, je velmi dobré," nedělala si z porážky starosti Klejbanovová. 

"Je to nevyzpytatelná hráčka, umí vás dokonale vyvést z rytmu," řekla Jankovičová o Rusce, jež ve třetím kole vyřadila Clijstersovou. "Ale snažila jsem se soustředit jen na svou hru a jsem ráda, že jsem byla schopná zápas vyhrát."

"Každé vítězství vám dodá sebedůvěru. Myslím, že jsem zase zpět ve formě. Každým zápasem se cítím líp a líp."

Šestou nasazenou Srbku v boji o finále čeká Samantha Stosurová, jež po výhře nad obhájkyní titul Zvonarevovou neztratila set ani proti Španělce Marii Martinezové Sanchezové a vyrovnala s ní bilanci vzájemných duelů na 2-2.

Stosurová si díky postupu do semifinále zajistila premiérový posun do první světové desítky, do které se dostane v pondělí. "Mít menší číslo vedle svého jména je skvělá věc. Není to o tom vyhrát několik zápasů, byl to můj dlouhodobý cíl. Od mala jsem se chtěla do Top 10 dostat, a teď se to stane," těší pětadvacetiletou Australanku. "Už se těším na pondělí, až se tam uvidím."

O své sedmé finále bude bojovat s Jankovičovou, se kterou se v letech 2006 a 2007 už dvakrát utkala, ale v zápasech pokaždé na rychlém povrchu nezískala ani set.

"Je to dobrá hráčka, dlouho se drží v top 10. Dobíhá spoustu míčků, hraje útočně a bojuje o každý bod," říká Stosurová o své příští soupeřce. "Musím ji ve výměnách udržet co nejdéle. Ale hlavně musím hrát svou hru," zakončila tradičním klišé tenistů.

V prvním semifinále se utkají kamarádky Wozniacká s Radwaňskou.

Na teprve třetím společném turnaji postoupily už podruhé do finále Květa Peschkeová a Katarina Srebotniková. Česko-slovinské nenasazené duo v semifinále zdolalo dojici Yung-Jan Chan a Jie Zheng 1-6 6-3 10-4.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (18. 03. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Jankovičová (6-Srb.) - Klejbanovová (23-Rus.) 6-4 6-4
Stosurová (8-Austr.) - Martínezová (28-Šp.) 6-3 7-6(7)

Semifinálové dvojice: Jankovičová (6-Srb.) - Stosurová (8-Austr.), Wozniacká (2-Dán.) - A. Radwaňská (5-Pol.).

Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slovin.) - Yung-Jan Chan/Jie Zheng (Tchaj-wan/Čína) 1-6 6-3 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist