Jankovičová je ve čtvrtfinále. První místo v žebříčku se blíží

25. 7. 2008, 08:55
Aktuality 4
Srbská tenistka Jelena Jankovičová na turnaji v Los Angeles úspěšně pokračuje v útoku na post světové jedničky, na kterém by v případě triumfu vystřídala krajanku Ivanovičovou. V Kalifornii je už ve čtvrtfinále, když ve třetím kole porazila 6-3 a 6-2 Maďarku Melindu Czinkovou.
Jelena Jankovičová

Oproti svému prvnímu vystoupení na turnaji Jankovičová výrazně zlepšila úspěšnost prvního servisu. Zatímco proti Američance Vanie Kingové jich trefila jen 28 procent, tentokrát byla přesná v 63 procentech případů. Navíc dala sedm es. "Kdybych každý den podávala jako dneska, můj život by byl mnohem snadnější," řekla tenistka, která hraje první turnaj od vyřazení v osmifinále Wimbledonu.

Tam ji trápilo zraněné pravé koleno, kvůli němuž dva týdny netrénovala. "Teď už mě nebolí, z čehož mám opravdu radost. Ale trochu mě bolí nohy. Nejsem zvyklá hrát zápasy každý den a hrát po tom, co jsem dva týdny nic nedělala," komentovala Srbka svůj zdravotní stav.

K utkání proti Czinkové nastoupila Jankovičová v oblečení, které dorazilo na turnaj se zpožděním. V předešlém kole hrála bílém tričku a sukni, která jí úplně neseděla. "V dnešním růžovém oblečení se mi hrálo lépe," pochvalovala si Srbka.

To samé nemohla ovšem říci třetí nasazená Anna Čakvatedzeová. Ruská tenistka nestačila na Rakušanku Sybille Bammerovou, které podlehla 4-6 7-5 2-6. S turnajem se loučí také turnajová pětka Věra Zvonarevová, ta prohrála 4-6 5-7 se svou krajankou Nadiou Petrovovou. Právě loňská finalistka Petrovová je hráčkou, která se v dalším kole pokusí Jankovičové překazit útok na světové prvenství.

Americké diváky potěšil postup domácí Bethanie Mattekové. Třiadvacetiletá tenistka porazila Bulharku Govorcovovou 7-5 6-2 a pokračuje tak ve slušných výkonech z posledních týdnů. Matteková neztratila set přesto, že v první sadě prohrávala 2-5. "Dělala jsem dost chyb a ona hrála dobře," vysvětlovala po zápase Američanka. "Začala jsem se víc snažit a vyhrála sedm gemů za sebou."

Jejím nejcennějším skalpem zůstává Nicole Vaidišová, kterou vyřadila v minulém kole. "Hraju teď opravdu dobře. Ten pocit roste s každým odehraným zápasem. Když budu hrát tak, jak umím, pokaždé věřím, že můžu vyhrát. Před dvěma lety jsem tohle říct nemohla."

Výsledky - Los Angeles:
Dvouhra - 3. kolo:
Jankovičová (1-Srb.) - Czinková (Maď.) 6:3, 6:2, Bammerová (14-Rak.) - Čakvetadzeová (3-Rus.) 6:4, 5:7, 6:2, Safinová (4-Rus.) - Kudrjavcevová (Rus.) 7:6 (7:1), 0:6, 7:6 (7:3), Petrovová (9-Rus.) - Zvonarevová (5-Rus.) 6:4, 7:5, Azarenková (8-Běl.) - Stosurová (Austr.) 6:4, 7:6 (7:4), Pennettaová (10-It.) - Sugijamaová (Jap.) 7:6 (7:5), 6:3, Matteková (USA) - Govorcovaová (Běl.) 7:5, 6:2, Jüan Meng (Čína) - Southová (Brit.) 6:2, 6:3.

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jankovic ta skrata nesmie byt svetovou jednotkou vsteci mi date za pravdu ze krasna ana ivanovic by tam mala ostat aj nadalej
Reagovat
dabelsobul
WTA ranking ale není hodnocením kráasy ;) Letos se bude čelo ještě několikrát měnit, tomu věř :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak!Já bych byl nejradši kdyby světovou jedničkou byla Češka,ale to se asi pěknou řádku let nestane.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist