Jankovičová si stěžovala na těžké míče

1. 6. 2008, 19:18
Aktuality 0
Světová trojka Jelena Jankovičová si postěžovala na kvalitu míčů na letošním Roland Garros. Srbská tenistka si už dvakrát na turnaji musela vybrat pauzu na ošetření a právě těžké míčky viní ze svých zdravotních problémů.
Profily hráčů

V zápase druhého kola ji trápilo bolavé zápěstí a k utkání o postup do osmifinále proti Slovence Dominice Cibulkové pak nastoupila s obvázaným pravým předloktím. Dnes si na cestě do čtvrtfinále nechala ošetřovat rameno a ztuhlý krk.

"Tady na Roland Garros má spousta hráčů problémy s paží kvůli míčkům. Míčky jsou o něco těžší," řekla loňská pařížská semifinalistka. Všimla si, že tejp měla na paži i její osmifinálová soupeřka Agnieszka Radwaňská. "Nevím, jaké má zrovna ona problémy, ale spousta hráček si stěžovala na bolest a ztuhlost v pažích, to není obvyklé," poznamenala.

Vzhledem k podmínkám jí tak není nic platná ani maximální možná péče o zdraví. "Tvrdě makám, abych udržela své tělo ve formě a zdravé. Ale někdy nemáte na výběr," uvedla.

Jankovičová kvůli dešti hrála čtyři dny za sebou, i když její sobotní dohrávka utkání s Cibulkovou trvala jen pár minut. Těší se, že bude mít čas na odpočinek. "Konečně budu mít zítra den volna, abych si odpočinula a podstoupila nějaké léčebné procedury," pochvalovala si.

Nedávná vítězka velkého antukového turnaje v Římě je ze zdravotních problémů rozladěná. "Přála bych si, abych byla zdravější a mohla si užívat své zápasy. Ale někdy to takhle prostě je. Snad se to zlepší," uvedla.

Právě proto dnes chtěla co nejrychleji ukončit zápas čtvrtého kola s Radwaňskou. Málem se jí to ale nepovedlo, když za stavu 5:2 v druhé sadě neproměnila mečboly při svém servisu a soupeřka otočila až na 6:5.

Nakonec Jankovičová uspěla v tie-breaku. "Začala jsem cítit bolest na začátku druhého setu a pak už to byla jen bolest, bolest a bolest. Byla jsem zklamaná, když jsem prohrávala 5:6, a opravdu jsem nechtěla jít do třetího setu," dodala.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist