Jankovičová vyřadila i Serenu. Ivanovičovou zastavila Martinezová

7. 5. 2010, 21:54
Aktuality 3
WTA ŘÍM - Jelena Jankovičová může za poslední čtyři roky už potřetí vyhrát antukový turnaj v Římě. Ve 'Věčném městě' vyřadila obě sestry Williamsovy a po dnešní dramatické bitvě proti světové jedničce Sereně ji čeká finále se Španělkou Martinezovou. Ta zastavila až dosud suverénní jízdu Ivanovičové.
Maria Jose Martinezová

Jelena Jankovičová vyřadila v dnešním semifinále světovou jedničku Američanku Serenu Williamsovou poté, co ve čtvrtek zdolala její starší sestru Venus.

Oba zápasy však byly naprosto odlišné. Venus deklasovala Jankovičová 6-0 6-1 a podle některých zdrojů jí uštědřila nejtěžší porážku její profesionální kariéry, naopak s mladší Serenou se přetahovala téměř tři hodiny.

Utkání plné chyb, v němž měly soupeřky dohromady 39 brejkbolů, vyhrála pětadvacetiletá Srbka 4-6 6-3 7-6. O tři roky starší Američanka, jež se v Římě představila na okruhu WTA poprvé od lednového triumfu na Australian Open, přitom měla ve třetím setu k vítězství blíž. Za stavu 5-4 6-5 podávala na výhru v zápase, měla dokonce jeden mečbol, ale Jankovičová si v obou případech dokázala vzít servis zpět a dovedla sadu do tie-breaku. V něm měla Williamsová dlouho navrch, ale Jankovičová výsledek znovu zvrátila a vyhrála 7-5.

"Cítila jsem, že jsem mohla vyhrát," řekla Serena po utkání, které na stadionu pro 10.500 diváků sledovala sotva zpoloviny zaplněné hlediště.

"Porazit obě sestry Williamsovy během dvou dní je prostě fantastické," radovala se utahaná Jankovičová. "Jsem na sebe moc pyšná. Takhle šťastná často nejsem."

Možnost srbského finále v italské metropoli překazila María José Sánchezová. Nenasazená Španělka v pohodě dokázala to, co se předtím nepovedlo jejím žebříčkově výše postaveným kolegyním. Porazila totiž Anu Ivanovičovou, jež v předchozích zápasech neztratila ani set. A to čelila Azarenkové, Dementěvové nebo Petrovové.

Stejně jako ve čtvrtfinále Lucii Šafářovou trápila Martínezová i svou dnešní soupeřku kreativní hrou: tvrdým podáním, voleji, "kraťasy" a zvítězila 6-4 6-2.

- WTA PREMIER ŘÍM (Itálie, antuka, 2.000.000 dolarů) -
páteční výsledky (07. 05. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Jankovičová (7-Srb.) - S. Williamsová (1-USA) 4-6 6-3 7-6(5)
Martínezová (Šp.) - Ivanovičová (Srb.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
proc?! nee! Martinez nee!!
Reagovat
smazaný uživatel
Proc ne, podivej se do tipu, Martinez je normalni vyhra podle zdejsich odborniku.
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi mě pobavil ((( Martinez je normalni vyhra podle zdejsich odborniku he hi hi ha )))))))))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist