Janowicz v Montpellier vyřadil Simona. O finále si zahrají také nachlazený Monfils s Gasquetem

7. 2. 2015, 07:54
Aktuality 39
ATP MONTPELLIER - Jerzy Janowicz po svém nejlepším zápase v sezoně vyřadil nasazenou dvojku Gillese Simona a v hale v Montpellier si zahraje o své třetí finále na okruhu ATP. Diváci se dočkají také reprízy loňského finále, neboť letos se o kolo dříve střetou domácí Gasquet s Monfilsem, kterého rápí nachlazení.
Jerzy Janowicz

Jerzy Janowicz si úvod sezony zpříjemnil triumfem na Hopman Cupu a po návratu z Austrálie dokázal ukončit půlroční čekání na semifinále. To si zahrál naposledy loni v srpnu ve Winston-Salemu, kde nakonec ve finále neproměnil dva mečboly proti Rosolovi.

Čtyřiadvacetiletý Polák tento týden obhájil svůj loňský výsledek na halovém turnaji v Montpellier. Ve čtvrtfinále se postaral o vyřazení domácí nasazené dvojky Gillese Simona, jehož porazil 6-2 7-5 poté, co odvrátil čtyři z pěti brejkbolů. Včetně toho zřejmě klíčového za stavu 4-5 v druhém setu.

"Dnes jsem určitě odehrál svůj nejlepší zápas v sezoně. Věděl jsem, že musím hrát svůj nejlepší tenis, protože Gilles se po kurtu skvěle pohybuje. Dobře čte hru a je to jeden z tenistů s nejlepším returnem na světě. Věděl jsem, že se musím po celou dobu soustředit na svůj servis. To se mi povedlo a navíc jsem hrál agresivně," řekl spokojený Janowicz.



O postup do svého třetího finále, v němž dosud neuspěl, se utká se sedmým nasazeným Joaem Sousou. Portugalský tenista se ve čtvrtfinále postaral rovněž o malé překvapení, když vyřadil turnajovou trojku Němce Philippa Kohlschreibera.

"Philipp je velmi dobrý hráč a dnes jsme odehráli velmi dobrý zápas. Měl moc nefungoval servis, ale jinak jsem hrál opravdu dobře a byl jsem velmi dobrý v obraně. Tohle byl můj nejlepší zápas na turnaji," komentoval Sousa.

Ve druhém semifinále na sebe narazí domácí tenisté Gaël Monfils a Richard Gasquet. Ti se v Montpellier utkají třetí rok po sobě: loni ve finále uspěl Monfils, předloni ve čtvrtfinále naopak zvítězil Gasquet.

Ten ve čtvrtfinále přehrál bez ztráty podání 6-3 6-4 Uzbeka Denise Istomina, s nímž si vylepšil vzájemnou bilanci už na šest výher a jedinou porážku. "Zápas se mi povedl. Jsem rád, že jsem vyhrál ve dvou setech a že jsem v semifinále. Potřebuju hrát co nejvíc zápasů, abych si zase začal věřít. Cítím se čím dál lépe," řekl Gasquet.

Obhájce titulu Monfils ve večerním čtvrtfinále otočil vývoj utkání s Belgičanem Stevem Darcisem, kterého zdolal 4-6 6-2 6-3. "Soupeř měl skvělý začátek zápasu, dostal se do rytmu. Chvíli mi trvalo, než jsem si na to zvyknul," komentoval Monfils, kterého trápí nachlazení. "Pořád se necítím dobře, jsem oslabený. Doufám, že se toho brzy zbavím a že v noci budu moct spát."


- ATP 250 MONTPELLIER -
(Francie, tv. povrch / hala, 494.310 eur)
páteční výsledky (06. 02. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Monfils (1-Fr.) - Darcis (Belg.) 4-6 6-2 6-3
Janowicz (5-Pol.) - Simon (2-Fr.) 6-2 7-5
Sousa (7-Portug.) - Kohlschreiber (3-Něm.) 7-6(5) 6-4
Gasquet (4-Fr.) - Istomin (6-Uzb.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - semifinále •
Daniell/Sitak (N. Zél.) - Čermák/Erlich (ČR/Izr.) 7-6(3) 6-3
Semifinálové dvojice: Janowicz - Sousa, Gasquet - Monfils.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Davor1
Gasquet dnes fantastický, konečne sa blíži k svojim top výkonom a na jeho tenis je vtedy radosť pozerať. Som si istý, že zajtra Jerzyho porazí. Snáď mu to vydrží čo najdlhšie a vráti sa na miesta, kde patrí :-))
Reagovat
EllNino
Vlčku, Jerzy ve 3. setu konečně procit, finále je asi jasný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Byl jsem venku...takze ted jsem ani nevedel, co se deje...;)
Ted jsem si precetl vysledek...Takze ted nastup Gael s Rysou;)
Reagovat
EllNino
:D jojo Riško zatim o chlup lepší :)
Reagovat
EllNino
a je to, to byl fofr ...
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm, tak vcera jsme to tady rozebirali, ze to fofr muze byt;)
a byl;)
Reagovat
EllNino
bohužel :D ...achjooo Monfe kde jsi :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D to nevim, ale priznam se, celkem rychle jsem to vzdal;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hej cype, Gulba a Dom ti hrajou v Rotterdamu v 1. kole spolu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je pro Gigina skvela zprava, preci...
...jistota 2.kola, a ze pro Gigina neskonci turnaj hned po kole prvnim;)
Ale mam pocit, ze to tady uz rozebiral;) pln nadseni;D)
Reagovat
Roger_Federer
Tak pokud vim, projistotu ted rozsiril "tym", prave aby se mel na co divat.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prosim te...;) Ty myslis toho mladocha, co je podobny ve tvari Ernestovi?
Nemuzu si ted vzpomenou jak se jmenuje...a on v Rottr. jako hraje?:)
Reagovat
EllNino
Safiulin ? :D nene ten v Rotterdamu určitě nehraje :))
Reagovat
Roger_Federer
jeste myslim AK.;)
Reagovat
gigin
Blbečci :-D
Reagovat
smazaný uživatel
si asi rika o finale... se Sousou ma pozitivni H2H, takze by to musel opravdu skopat, aby si to finale nezahral...
...no, ale kdo v nem z druhe strany, tot otazka...po vcerejsmi laxnim vykonu Gaela na BL to spis vypada na Richarda...nebot prehravat Rysu, stylem prast jak uhod...neni asi ta nej. strategie...jenze je to Gael...takze stat se tam muze uplne vse;) Celkem komicke by bylo, finale Jurek x Gael,,, "dlouho se na kurtu nevideli";)
Reagovat
EllNino
já věřím Gaelovi :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja opravdu nevim;)))
Richard je trpelivy hrac se skvelym BH, kdy dokaze hazet na kurtu uhly, ktere neberes ani snurami ala Nolda...tedy pokud ho k tomu pustis, a dari se mu, posledni dobou hraje tak nejak mene vyrazne, ale Gael to je jen tezko predvidatelny hrac;)))
Reagovat
EllNino
:) jojo azimutky :DD ...já si mylsím, že to bude každopádně super zápas :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud tam Gael nebude stat laxne na BL, na prijmu a hrat neco ve stylu baseballu, tak urcite jo;D))) Jinak to bude rychlovka...

Ale ted pisi, ze Gael je nachlazeny...tak nevim...asi budeme muset zapomenout na jeho leteckou akrobacii;) A spokojit se s jeho famoznimi skoky na sako;)))
Reagovat
EllNino
:D chtělo by to vytáhnout nějakej tweenerek a ono to Ríšu zastraší :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
;D) No, tam by spis musel byt nejaky ten vzdusny Spin s otockou 360 + grab... to by myslim Rysu rozhodilo na beton....ten tweenerek...neni uplne jista zalezitost;)
Reagovat
EllNino
:D :D to jo, to by nerozdejchal ...ale jo on ho určitě zařadí :D
Reagovat
smazaný uživatel
to vic je predvidatelna Kvitova ;D)
Reagovat
smazaný uživatel
:) jo taky se dlouho kluci na kuru nevideli;)
Reagovat
smazaný uživatel
to melo byt nize;)
Reagovat
smazaný uživatel
Čo sa týka semi Janowicz - Sousa to vidím podobne, výhra Sousu nad Kohlschreiberom nebola žiadne veľké prekvapenie, Philippovi to zatiaľ vôbec nejde, proti Poliakovi to už bude iná káva, navyše včera vyzeral Janowicz v pohode.

Zápas Monfils - Gasquet môže skončiť akýmkoľvek výsledkom, H2H vedie Gael 7-5, vyhral všetky tri lanské vzájomné duely, ale rozhodne sa na kurte necíti dobre (platí to už nejaký čas). Gasquet sa naopak drží na domácom turnaji veľmi fajn. Vidím to na 60% pre Richarda, ale svoje kľúče od bytu by som na neho nevsadil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipovat tenhle zapas...je opravdu tezke, pravdu dis;)
Na tenhle zapas ja bych nevsadil ani pivni tacek, natoz klice;) to bych snad ani neuvazoval...ale pokud to bude vypadat, tak jak zatim hrali, tak s temi procenty tak nejak souhlasim...ale rozhodne je to osidny zapas, to teda...
...tak Richard mu ma co vracet, minuly rok s Gaelem prohral ve finale, jestli neco nepletu, ted se mne to nechce hledat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepletieš, bolo to práve v Montpelieri, 4-6 4-6.
Reagovat
smazaný uživatel
dik..;)
No, Rysa ma urcite o motivaci postarano;)
Ted jen videt do hlavy Gaela;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoja posledná veta mi pripomenula los v Rotterdame, 1. kolo Seppi - Haase, teraz hrali spolu v Záhrebe. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:) jo taky se dlouho kluci na kuru nevideli;)
Reagovat
tommr
Janowicze sice v lásce moc nemám, ale tentokrát doufám, že se do toho finále dostane. Je totiž potřeba, aby se co nejvíc vyštavil před nadcházejícím zápasem s Tomášem Berdychem v Rotterdamu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim postupeje bez nejakeho vetsiho odporu...spis ho to pekne nakopne, a pekne se rozehraje;))) a na Rebela se pekne pripravi, ale ja si myslim, ze pokud Berdych nezapomnel ten BH, ktery zacal na AO pouzivat, tak by mel Jurka dat...
Reagovat
tommr
no právě - Tomáš je sice lepší hráč než Janowicz, ale bude na rozdíl od něj nerozehranej a to by mu mohlo bejt osudný. Optimální by bylo kdyby to Janowicz v Montpellier celý vyhrál - to by ho mohlo uspokojit a pak by zřejmě v Rotterdamu nehrál úplně nadoraz ... :)
Reagovat
George_Renel
Tomáš ho ale v posledních zápasech přehrával a tak teď, při zlepšeném pohybu, by ty jeho kraťasové hrátky měl číst ještě lépe.
Reagovat
tommr
taky doufám, ale každopádně je to pro Tomáše hodně těžkej soupeř do prvního kola. Obhajoba titulu by se vzhledem k jeho losu rovnala malýmu zázraku ... :)
Reagovat
EllNino
ale zázraky se dějí :) to víš ty sám nejlíp ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist