Japonec Micuhaši sázel a ovlivňoval zápasy. Dostal doživotní distanc

16. 5. 2017, 18:42
Aktuality 7
Japonec Jun Micuhaši dostal doživotní zákaz působení v tenisu za snahu o ovlivňování zápasů a sázení na výsledky. Jednotka pro bezúhonnost tenisu (TIU) ho uznala vinným z pokusů uplácet na turnajích ITF další hráče a vedle vyloučení z tenisu mu udělila pokutu 50.000 dolarů (1,2 milionu korun).
Profily hráčů
Jun Micuhaši

Sedmadvacetiletý Micuhaši podle obvinění TIU nabídl v roce 2015 na turnajích v Jihoafrické republice a Nigérii úplatek soupeřům za to, že zápasy vypustí. Ve stejné sezoně navíc v rozporu s pravidly vsadil minimálně 76 tiketů na další zápasy.

Tenistům za ovlivnění zápasů nabízel 2000 dolarů ve dvouhře a 600 dolarů ve čtyřhře. V listopadu 2015 zaplatil na turnaji ve Stellenboschi v JAR za vypuštění zápasu i Joshuovi Chettymu, který byl v rámci jiného procesu TIU doživotně potrestán vloni.

Micuhaši byl ve světovém žebříčku ATP nejvýše v roce 2009 na 295. místě. V roce 2015 se propadl na 1997. příčku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Stan_Borowitz
jak je to s těmi pokutami, nakolik jsou reálně vymahatelné. Podepisují snad hráči s ITF nějakou smlouvu, kde je řečeno, že když se stane to a to, souhlasí s tím, že mohou dostat pokutu až tolik a tolik?
Reagovat
smazaný uživatel
A nechcu mu dat WC na French Open?
Reagovat
Herbert_Hoover
:))
Jo, tím si to Frantíci podkopali ono (pro leckteré) záslužné gesto.
Reagovat
gigin
Tak ty už asi nikdy nič nevyhráš celé.
Reagovat
janek_da
je to tak, malý tenista.
Reagovat
gigin
Maria Sharapova nie zagra w Paryżu. Nie dostała dzikiej karty do turnieju głównego, ani do eliminacji. WC otrzymali: Ferro, Georges, Andrianjafitrimo, Hesse, A. Lim, Paquet, Anisimova, Benneteau, Bonzi, Bourgue, Halys, Lokoli, A. Muller, Sandgren
Reagovat
Roger_Federer
Dostane primo do souteze..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist