Japonec Nišioka v Shenzhenu zdolal Herberta a poprvé vyhrál turnaj ATP

30. 9. 2018, 14:11
Aktuality 5
ATP SHENZHEN - Jošihito Nišioka ve finále turnaje v čínském Shenzhenu porazil 7-5 2-6 6-4 Pierra-Huguese Herberta z Francie a získal první titul v kariéře. Do premiérového finále na okruhu ATP navíc třiadvacetiletý Japonec došel až z kvalifikace.
Jošihito Nišioka

Nišioka se po vyhrané první sadě ujal ve druhém setu vedení 2-0, ale Herbert dokázal skóre otočit a vyrovnat. V rozhodující třetí sadě však Francouz jako první ztratil podání a Nišioka, který je v žebříčku o sto míst níže než Herbert, pátým mečbolem rozhodl.

"Tohle je největší úspěch mé kariéry a těžko teď hledám slova. Když jsem tu nastupoval k prvnímu zápasu, tak jsem si přál zahrát si hlavní soutěž. Že se dostanu až do finále a budu tu teď stát jako vítěz, by mě ani ve snu nenapadlo," řekl Nišioka, který v průběhu turnaje vyřadil i Denise Shapovalova či Fernanda Verdaska. Díky triumfu se vrátí do Top 100, v žebříčku byl nejvýše na 58. místě.

Rovněž sedmadvacetiletý Herbert, který dosahuje svých nejlepších výsledků ve čtyřhře, hrál ve finále poprvé v kariéře.

• ATP 250 SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 800.320 dolarů
nedělní výsledky (30. 09. 2018)
• Dvouhra - finále •
Nišioka (Jap.) - Herbert (Fr.) 7-5 2-6 6-4
• Čtyřhra - finále •
McLachlan/Salisbury (1-Jap./Brit.) - Linstedt/Ram (4-Švéd./USA) 7-6(5) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
kada.tom
Gratulace, sice jsem to víc přál Pierrovi, ale což :-)
Reagovat
skott
pokud se nepletu tak pátý japonský tenista, který vyhrál ATP turnaj. Nishikorimu to trvalo šestnáct let než navázal na Matsuoku. V posledních dvou letech, ale titul získali hned tři další japonští hráči.
Reagovat
turista
Japonci už nemají jen Nišikoriho. Už mají víc dobrých tenistů.
Reagovat
skiller666
a finale Winston Salem 2015 se nepocita? :D
Reagovat
EllNino
tento týden uspěl už druhý tenista, který měl předtím operaci kolene, nejdřív Rita Gasparyan, teď Yoshihito :) ...

Kdyby proti němu Denis nezazdil tu neuvěřitelně nalitou směč za stavu 5:3 A:40 ve třetím setu ve 2. kole, tak by třeba titul bral on ... ale to je krása tenisu :) nedávno Kája stejným způsobem vyhrála Tokio :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist