Japonka Ósakaová si po čtyřech letech zahraje BJK Cup. Přislíbila účast proti Kazachstánu

15. 3., 10:27
Aktuality 8
Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová po nedávném návratu z mateřské pauzy nebude chybět v nominaci Japonska na dubnovou kvalifikaci Poháru Billie Jean Kingové proti Kazachstánu. V médiích to uvedla reprezentační kapitánka Ai Sugijamaová.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© Profimedia)

"Řekla mi, že chce hrát a já z toho mám obrovskou radost," uvedla Sugijamaová. Duel s Kazachstánem je na programu 12. a 13. dubna v Ariake Coliseum v Tokiu, kde Ósakaová před třemi lety prohrála ve třetím kole olympijského turnaje s Markétou Vondroušovou.

Ósakaová se v japonském výběru pro Pohár Billie Jean Kingové naposledy objevila v roce 2021. Poslední zápas odehrála již v únoru 2020, kdy utrpěla debakl se Španělkou Sarou Sorribesovou.

Před domácími fanoušky se představí poprvé od podzimu 2022. Tehdy v Tokiu po postupu do druhého kola odstoupila ze svého posledního turnaje před mateřskou pauzou.

Šestadvacetiletá Japonka se k tenisu vrátila letos po více než roční přestávce. V probíhající sezoně si vítězka čtyř grandslamů jednou zahrála čtvrtfinále a v deseti dosavadních zápasech má vyrovnanou bilanci pěti výher i porážek. Tento týden v Indian Wells skončila ve třetím kole na raketě Belgičanky Elise Mertensové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
hanz
Vosáčka taky pěkná vychcanď.ra... aby mohla na OH, tak ze sebe udělá vlastenku... koukám, že vono se jich v tom přitroublým formátu vobjeví víc, co na to jinak pečou... viz Pšonka...
Reagovat
annah
Asi nastoupí proto, aby mohla hrát na Olympiádě, ne? Nebo jí se nutnost účasti v reprezentaci netýká?
Reagovat
Preview.lover
mám dojem, že se výjimky neudělují
Reagovat
com
Jestli bude hrat Rybakina, tak to Vosaka stejne nezachrani
Reagovat
tommr
to bude zajímavej zápas. Za Kazachstán bude hrát Ruska a za Japonsko černá Američanka. Obě velký vlastenky ...
Reagovat
GaelM
"... kde Ósakaová před třemi lety prohrála ve třetím kole olympijského turnaje s Karolínou Muchovou."

To ty články píše uklízečka co šla náhodou kolem, nebo co?
Reagovat
makro99
...kdo by v těch našich skleněnkách nezabloudil...:)
Reagovat
GaelM
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist